x

Varm op til Vi Elsker 90'erne med den perfekte playliste

Varm op til Vi Elsker 90'erne med den perfekte playliste

I dag skydes årets Vi Elsker 90’erne-tour i gang i Rødovre med 13 timers nostalgifest. I den anledning har GAFFA stykket en playliste sammen med numre fra alle de optrædende kunstnere. Hør playlisten nederst. Rigtig god fest!
 
Mr. President “I Give You My Heart”
Først og fremmest kendt for "Coco Jambo", men her er Mr. Presidents andet store hit fra dengang.
 
Masterboy “Generation Of Love”
Masterboy blev aldrig kæmpestore herhjemme, men i hjemlandet Tyskland og internationalt var de et kæmpe navn. Her med førstesinglen fra deres fjerde album af samme navn.
 
Dr. Alban vs Haddaway “I Love The 90’s”
Dr. Alban (billedet) og Haddaway kræver næppe yderligere introduktion, men de har faktisk også arbejdet sammen et par gange og går på scenen sammen til årets show. Her et samarbejde fra 2008, der hylder 90’erne.
 
S.O.A.P. “This Is How We Party”
S.O.A.P. går på scenen sammen med Juice. Sammen står de to pigegrupper bag en dansk juleklasikker med “Let Love Be Love”, men her er det S.O.A.P.’s gennembrudshit.
 
Diskofil “Aage”
Diskofil blev først og fremmest kendt for opskruede covernumre og smålumre tekster på egne numre. Her et eksempel på det sidste.
 
C & C Music Factory “Gonna Make You Sweat (Everybody Dance Now)”
Selvom de havde et par andre småhits dengang, så kan de nok regnes som et One Hit Wonder. Til gengæld er det lidt af et hit, som de fleste kan nikke genkendende til.
 
Me & My “Fly High”
Først og fremmest kendt for “Dub-I-Dub” og efterfølgende bubblegum-dancehits. Men på deres fjerde og sidste album Fly High lod de sig inspirere af eurotrance-lyden, og singlen af samme navn derfra har med tiden vist sig at være deres mest holdbare hit udover “Dub-I-Dub”.
 
Maxx “Get A Way”
Et kæmpe navn blandt eurodance-fans, og selvom det kun blev til et enkelt album, indeholdt det to klassikere indenfor genren. Her det største hit af de to.
 
Emilia “Big Big World”
Endnu et navn der må regnes som One Hit Wonder, og denne gang indenfor poppen. Bragede ind på musikscenen med dette kæmpehit, men mere blev det aldrig rigtig til.
 
The Outhere Brothers “Boom Boom Boom”
Et af de navne, der altid stak lidt skævt ud fra 90’ernes dance-scene, men ikke desto mindre lykkedes det dem at levere en del hits, ikke mindst dette som de fleste nok kender omkvædet til.
 
Cut ’N’ Move “Get Serious (Take No Crap)”
Et af de største hjemlige navne indenfor genren, der op gennem 90’erne fik sat gang i de fleste danske dansegulve. Her med gennembrudshittet.
 
Cartoons “Witch Doctor”
Vi bliver i det danske med et band, som mange nok husker for stort hår og store sko. Og så selvfølgelig deres hillbilly dance-hits. Her det største af dem.
 
Blå Øjne “Fiskene I Havet”
Selvfølgelig mest kendt for “Romeo” og andre covernumre af de gamle 80’er-klassikere. Men kunne også hitte med egne numre, blandt andet dette.
 
Jon “Right Here Next to You”
Popstars-vinderen, der også gik hen og hittede i Tyskland med blandt andet dette nummer. Kan gå på scenen med blandt andet en fem-stjernet GAFFA-anmeldelse fra i vinter.
 
Basic Element “This Must Be A Dream”
Nok ikke et af de navne, der bliver husket bedst fra dengang, selvom de leverede flere store hits. Men faktisk et af de navne, som har holdt godt gang i karrieren, og også hittet her i det nye årtusinde. Her dog med et 90’er-hit.
 
Leila K “Open Sesame”
Var på et tidspunkt den bedst sælgende kvindelige kunstner, da hun var en af dem, der lykkedes også at få succes i USA. Bevægede sig fra rap over eurodance til rock, men forsvandt sidenhen næsten lige så pludseligt, som hun var kommet.
 
Las Ketchup “Aserejé”
Endnu et af dagens One Hit Wonders. Men igen med et hit, der er til at tage og føle på. Og mon ikke der er en bestemt dans, der bliver danset i Rødovre, når dette nummer bliver spillet?
 
Ian van Dahl “Castles In The Sky”
90’ernes eurodance-bølge blev i slut-90’erne og starten af det nye årtusinde efterfulgt af en bølge af eurotrance. Her et af de største navne fra den bølge med gennembrudshittet.
 
DJ Bobo “Let the Dream Come True”
Har stadig gang i en god karriere i hjemlandet Schweiz og må nok regnes som en af landets største musikstjerner. I 90’erne hittede han dog over hele verden, blandt andet med dette nummer.
 
E-Type “Angels Crying”
Et af de store svenske navne indenfor genren, som også var vældig populær i Danmark. Her med et af hans største hits, der også huskes for den Fredag d. 13.-inspirerede musikvideo.
 
DJ Aligator “The Whistle Song”
Så skal der fløjtes, når DJ Aligator byder på signatur-hittet, der ud over Danmark også banede vej for en stor karriere i Østeuropa.
 
Lasgo “Something”
Endnu et af de største navne fra eurotrance-bølgen, og dengang et af Belgiens største musiknavne. Her med deres største hit, som hittede over det meste af verden.
 
Infernal “Sunrise”
Vi slutter af med Infernal, der dengang handlede om fuld smadder med alt fra sækkepiber, over banjoer og kosakdans. På “Sunrise” låner de fra et andet stort dansk 90’er band, som dog var i en helt anden genre.
 

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA