x

Bliv klar til sommerens festivaler med den ultimative pakkeliste


Sponsoreret

Starten på den danske sommer 2018, og dermed festivalsæsonen, har været intet mindre end fantastisk. Og er der noget bedre end at stå med en iskold fadøl i hånden, mens solen bager dig i ansigtet og lækker livemusik pumper ud gennem højtalerne og sætter bevægelse i din krop? Nej vel?

Men før du kan nyde, må du yde – med andre ord skal du selvsagt igennem besværet med at pakke din backpack til den eller de festival(er), der får æren af din tilstedeværelse. Et godt forarbejde kan gøre festivalen markant bedre, men det er ikke altid nemt, og selv som garvet festivalgænger kan opgaven virke uoverskuelig. Derfor giver vi dig en komplet pakkeliste og seks gode råd med på vejen.

Råd #1: Tjek vejrudsigten – men stol ikke på den!

Din mor vil nok mene, at der ikke er noget, der hedder dårligt vejr. Men hun har sikkert ikke prøvet at stå i 14 grader og regnvejr på Roskilde Festival med et druknet telt – iført intet andet end shorts, T-shirt og en dryppende stråhat. For hvis der findes en dansk vejrgud, så har den gud altså humørsvingninger. Og selvom sommeren indtil videre har været upåklagelig og din vejr-app lover 25 grader og skyfrit hele ugen, så stol aldrig på den! Vores råd til dig: Pak altid regntøjet og gummistøvlerne. Alt andet er en kæmpe jinx. Hvis vejret alligevel viser sig fra sin gode side, kan du jo altid bruge gummistøvlerne, når du besøger pishegnet.

Råd #2: Hav flere kreditkort med – eller medbring kontanter

Intet kan ødelægge stemningen som et tabt dankort. Du har sikkert prøvet det før. Alt er klappet og klart. Dine vigtigste items, personlige kort og papirer er pakket forsvarligt ned i en pengekat, der hviler på din festivaloppustede mave. Alligevel formår du i en brandert at tabe hele lortet, og en perfid forræder af en lykkeridder glemmer at aflevere det tilbage til dig, da det ligger trist og udtrådt på jorden. Derfor: Hav kort eller kontanter flere steder, så du ikke mister dit eksistensgrundlag, hvis uheldet skulle være ude. Og husk at spær kortet med det samme

Råd #3: Du skal ikke til modeuge

I en tid, hvor det perfekte Instagram-foto er et must, kan vi snydes til at tro, at vi skal pakke et unikt sæt tøj til hver dag på festivalen. Men når det kommer til det med tøjet – og især når det gælder festivaler – så ender vi som regel med at gå rundt i de samme shorts og den samme plettede T-shirt fire ud af syv dage. For i virkeligheden vil du jo helst have det løse tøj på. Det, der ikke strammer om ølmaven. Så fyld Fjällräven med dit mest behagelige tøj og lad designertøjet og dine kridhvide sneaks blive hjemme – de bliver alligevel fuldstændigt smadrede efter en tur i mudderet eller fem dage med urinstøv. Det kan godt være, at de kendisser, der vader rundt i VIP-områderne, ser upåklagelige ud, men de bader også ustandseligt og er afsted max fem timer ad gangen.

Råd #4: Komfort er vejen til en god nats søvn

Vi må se det i øjnene. Vi er ikke alle unge efterskoleelever, der kan falde om kuld hvor som helst og sove som en sten på en knækket campingstol. Nogle af os er bare nødt til at sove lidt mere komfortabelt end gennemsnittet. Derfor er der en række essentielle ting, du skal huske at pakke, hvis du vil sove godt med et gigantisk basanlæg som nabo: Ørepropper, sovemaske, hovedpudesovepose samt et godt liggeunderlag eller en luftmadras. Velbekomme!

Råd #5: Forbered dig på tømmermændene

Du har sikkert prøvet det. En øl blev til to, som blev til tre, som blev ved med at formere sig, indtil du til sidst dansede rundt foran Camp Luksus’ kæmpe anlæg med neon-maling i hele skærmen. Efter et par timers søvn vågner du i et 60 grader varmt telt. Opkogt med kvalme og dit livs værste tømmermænd. Tømmermænd eksisterer (desværre) også på festivaler, så det handler om at være forberedt. Husk derfor at pakke Panodil og Treo hjemmefra, og ha’ altid nogle salte snacks og en flaske vand klar under teltets dug.

Råd #6: At være nærmest ren er også en form for ren

Der er ikke noget som en tur på festival, der kan vække urmennesket i én. Og det urmenneske har ikke tænkt sig at stå op, før morgenfesten slutter for at stå i kø til de varme bade. Det er derfor en god idé at pakke til en så-godt-som-ren-truckervask i teltet. Her er vådservietter din bedste ven. Et andet tip er at købe en tørshampoo. Her vil nogle mandlige læsere måske tænkte, at det er det rene vanvid, men tørshampoo kan få dit hår til at se nyvasket ud på tredjedagen fremfor en fedtet fuglerede fyldt af tisstøv – så selv tak.

Se uddrag af pakkelisten her:

PAKKELISTEN:

Det nødvendige

 • Festivalbilletten!
 • Billetter til transport
 • Sygesikringsbevis
 • ID – kørekort eller lignede
 • Dankort eller andet betalingskort + kontanter
 • Vandflaske
 • Mobiltelefon + oplader
 • Powerbank
 • Telt
 • Liggeunderlag eller luftmadras
 • Sovepose
 • Hovedpude
 • Håndklæde

Du kan downloade den fulde pakkeliste her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA