x

Reportage: Gutter Island garagerock festival dag 2 – den tyrkiske invasion

Reportage: Gutter Island garagerock festival dag 2 – den tyrkiske invasion

“Er I klar til den tyrkiske invasion!”, skriger sangerinden Lale Kardes fra det tyrkiske band Cosmic Wings. Knapt er ordene faldet, før publikum kvitterer med et begejstret brøl, og bandet lægger hårdt ud med et hæsblæsende sæt, der på fineste vis runder dag to på Gutter Island Garagerock Festival af. 
 
Inden dette absolutte musikalske højdepunkt har dagen budt på en blandet pose bolcher (mest de gode af slagsen). For undertegnede (og tydeligt vis også en ret stor del af det øvrige publikum) er dagen også gået med at pleje tømmermænd og rejse os ved det rock’n’roll-træ, vi var faldet ved efter førstedagen med det hæsblæsende freakshow. 
 
Klask med pølsen
Det flotte vejr lokkede mange til at tage gåturen langs markerne ved vandet for at bade ved en lille strand med den smukkeste udsigt til både Storstrømsbroens buer, festivalpladsen ved det gamle fort og de bare røve i bølgerne. 
 
Der var travlt ved Skinkekutteren, hvor man kunne få serveret en såkaldt "Gutter Slammer", der i al sin enkelthed består i en Fernet Branca og et klask på kinden med en pølse. 
 
Rodeo og rockprædiken
I området nedenfor scenerne blev der varmet op med rodeokonkurrence, inden danske Yahowa først på eftermiddagen bragede gennem lydmuren og på aggressiv vis vækkede enhver, der havde sneget sig til at tage en lille morfar i lejren. 
 
Japanske Electric Eel Shock var fløjet ind hele vejen fra Osaka og spillede let genkendelig stonerrock, tilsat klassiske riffs fra blandt andet AC/DC og Black Sabbath, og ikke mindst en yderst energisk trommeslager kun iført gokkesok. 
 
Hårdtslående Eskiz markerede første bølge af den tyrkiske invasion af festivalen. Og her var den klassiske garagerock tilsat klædelige nærorientalske elementer. 
 
Endnu mere klassisk rock blev det, da den britiske duo Gogo Loco indtog den udendørs scene med en solid omgang god gammeldags rockabilly. 
 
Et andet af aftenens højdepunkter var Jim Jones & The Righteous Mind, der som en forførende vækkelsesprædikant spredte sine budskaber med 1000 decibel i timen, tilsat lige dele psykedelisk rock, country, blues.
 
Gutter Island Garagerock Festival finder sted på Madsneø fort ved Vordingborg 16.-18. august. 
 
Læs mere på www.gutter-island.dk
 
 

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA