x

Det synes publikum om Gutter Island Garagerock Festival 2018: Send flere bælle-bajere!

Det synes publikum om Gutter Island Garagerock Festival 2018: Send flere bælle-bajere!

Tre dage i garagerockens tegn, er netop overstået med høj sol, Fernet Branca i stride strømme og et lineup, der bød på energiske lydoplevelser fra hele spektret af punk, metal, garagerock, psykedelisk rock og rockabilly.
 
Godt 1000 publikummer havde løst billet til den lille festival på Masnedøfortet i udkanten af Vordingborg, GAFFA mødte et par af dem for at høre om deres oplevelse på årets festival. Oplevelser, der på musikfronten var overvejende positive, mens festivalens specialøl fik knapt så pæne ord med på vejen.
 
Mia og Jacob Münster, 33 og 29 år, lønbogholder og teatertekniker, Brøndby

Højdepunkter:
“Vi er her begge for første gang. Jeg hørte om festivalen fra en kollega og fik lokket min lillebror med", fortæller Mia. For dem begge har stemningen på den lille festival været det altoverskyggende positive element. 
 
“Det er super cool, meget afslappet og low key, og man kan gå til musikken i sit eget tempo. Selvom der er mange bands, man aldrig har hørt om før, er der noget for enhver smag, lyder det fra Jacob. 
“Noget af det fedeste er, at man kan komme helt tæt på bandsene, og at de giver den god gas på scenen. Man kan endda klappe dem i røven, her er ingen for fine til den slags, griner Mia. 
For mig var The Lords of Altamont, Electric Eel Shock og Get Your Gun de største oplevelser, fortæller Jacob. 
 
Bundskraberne
Toiletforholdene kunne godt være bedre (det er udelukkende de kendte plastik-toiletter uden træk og slip). Det er jo voksne mennesker her, lyder det fra Mia. 
 
Musikalsk synes jeg ikke, der er noget, jeg kan sætte en finger på, fortsætter Jacob. Der er så meget forskelligt at vælge imellem, at man næsten kun kan blive positivt overrasket.
 
Forslag til forbedringer:
Søskendeparret fra Brøndby har dog et forslag til festivalen: Flere spisesteder og et øltelt ved spisestedet. Gutter Island er en lille festival, og derfor er der kun to spisesteder på pladsen ud over skinkekutteren ved indgangen til fortet. Derudover er der ikke meget, der afholder de to fra at komme igen. Det er her, jeg skal på festival, når jeg bliver ældre. De skal bare passe på ikke at blive for store, slutter Jacob. 
 
Stine Frederiksen, 36, lokofører, København. 
Sanne von Esben, 44, arbejder for Novo, Valby
Siff Døssing, 37, togleder, København

Højdepunkter:
Højdepunktet var helt klart, da Sanne vandt tredjepladsen i udklædningskonkurrencen til freakshowet torsdag aften. På musikfronten var de tre damer, hvoraf de to, var på festivalen for fjerde gang, ret enige om at den britiske rockabilly duo Gogo Loco og svenske Fezz var blandt favoritterne. 
 
Bundskraberne
Mindre populære var til gengæld festivalens valg af øl. Gutter Island har de seneste år fået brygget deres egen øl i samarbejde med Nørrebro Bryghus. Et samarbejde, der dog ikke gled lige så let ned hos de tre damer. En helt almindelige bællebajer ville altså være godt, lyder det i kor fra de tre, som var blevet lidt trætte af smagen af hyldeblomst i den famøse festivalpilsner. 
 
Forslag til forbedringer:
Ellers var eneste forslag til forandringer, mikset mellem genrerne i programmet. Det blev lidt for stenet fredag aften. For tungt til at man rigtig kunne danse. Men om eftermiddagen var der fuld gang i den. Måske kunne man blande det lidt bedre, så man ikke kun havde alt det dansevenlige om eftermiddagen og det mere syrede om aftenen.
 
Lars Otto, 50, sygeplejerske, København S

Højdepunkter:
“Det er første år, jeg er her, men jeg har haft lyst til at besøge festivalen lige siden den startede. Det er først endeligt lykkedes nu.
 
Mit musikalske højdepunkt på festivalen var tyrkiske Eskiz, som jeg har hørt en del hjemme inden jeg kom her. Også japanske Electric Eel Shock var gode. Fed performance og en virkelig dygtig trommeslager.
 
Bundskraberne:
Jeg synes ikke rigtig, jeg kan nævne nogen, der har skuffet. Der er noget for enhver smag her, og selvom det måske ikke lige er mig, så er udvalget af musik så alsidigt, at det bare bliver en del af oplevelsen. I modsætning til for eksempel Roskilde, hvor man skal vælge nøje, hvad man vil høre, kan man faktisk nå at høre det hele her. Og hvis man hellere vil sidde og hygge sig lidt i lejren, kan man endda nyde musikken på afstand derfra. 
 
Forslag til forbedringer:
Det skulle da lige være en kaffevogn på campingområdet. Det kunne virkelig være rart. 
 
Gutter Island Garagerock Festival fandt sted på Madsneø fort ved Vordingborg 16.-18. august 2018. 
 
Læs mere på www.gutter-island.dk
 
 

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA