"Carl Emil fra Ulige Numre slipper jeg nok aldrig af med"

"Carl Emil fra Ulige Numre slipper jeg nok aldrig af med"

Op til den sidste koncert på sin sommer-turné mødte GAFFA Carl Emil Petersen til en hyggelig snak om hans debutalbum Natradio, årets turnéer og kommende projekter i fremtiden. 

Fra asken af det populære rockband Ulige Numre har sanger og sangskriver Carl Emil Petersen rejst sig som soloartist, hvilket ingenlunde har sat en bremseklods for den 28-årige musikers karriere. Carl Emil startede dette år med at turnere landet rundt til et hav af udsolgte og anmelderroste akustiske koncerter.

På fredag, den 21. september, lukker det unge stortalent Fredagsrock i Tivoli sammen med Søren Huss. – Det bliver vemodigt. En sommer, der går på hæld. En fantastisk sommer, mindes Carl Emil. – Det har været så varmt, og så mange koncerter for mit vedkommende. Jeg kan ikke forestille mig et flottere punktum end her inde i Haven. 

Han fortsætter: – Jeg synes, det har været en fantastisk sommer. For mit vedkommende har jeg for første gang været ude med mit nye band og fået lov at spille i rigtig mange byer og festivaler og kommet ud til det publikum, jeg kan mærke, der kender min musik. At spille til Fredagsrock på fredag bliver som at komme hjem til min fødeby og kulminationen på en lang fantastisk sommer.

LÆS OGSÅ: Carl Emil Petersen: – Musikken må gerne brænde lidt

Carl Emil Petersen har fejret årets fantastiske sommervejr i en mere rocket konstellation end det akustiske setup, som foråret bragte med sig. Med en lang række band-koncerter hen over sommeren, der blandt andet bragte musikeren forbi Wonderfestiwall, Musik i Lejet og Smukfest, har man i år haft mulighed for at opleve rockpop-snedkeren i to vidt forskellige rammer, som Carl Emil værdsætter lige højt: 

– Når man er akustisk, er man lidt mere i en entertainer-rolle, hvor man skal sidde og fortælle nogle historier mellem sangene, siger Carl Emil. – Hvis der går noget galt, går det rigtig galt, fordi der kun er mig selv til at holde rytmen eller styre slagets gang. Til bandshowsne får jeg lov at være popstjerne og fise rundt på scenen og kaste med guitar og spille guitarsoloer, og så har jeg et vanvittigt fedt band bag mig, som har min ryg. Det er to forskellige musikalske oplevelser. Jeg elsker begge dele! 

Sidste år debuterede den unge københavner med albummet Natradio, der fik fire stjerner af GAFFA, og hvor storbypoeten blandt andet blev kaldt for "en sanger og sangskriver, der lader det drømmende skær lægge sig over sangene". 

Om debutpladen siger Carl Emil: – Jeg synes, min seneste plade er en meget poppet plade, der i øvrigt er blevet til i Los Angeles. En poppet og ret dejlig lyd. Så må vi se, hvis jeg skal være lidt mere bister på den næste plade. 

Et nyt håb for ungdommen
Uden at love for meget håber sanger og sangskriveren at have ny musik klar til næste år engang. Så snart han får afsluttet sin sommerturné i Tivoli forsikrer Carl Emil nemlig, at han vil sætte sig bag skrivebordet i ti timer om dagen og penne løs på nyt materiale:

– Jeg skal i gang med at samle ideer og sætte mig ned og skrive. Det er altid enormt spændende at gå i gang med en ny plade. Jeg ved ikke rigtigt på forhånd, hvilken drejning, det tager. Jeg har på fornemmelsen, at jeg gerne vil lave noget rock igen.

LÆS OGSÅ: Carl Emil har fundet sit eget sted at stå

Men noget, musikeren er sikker på, er musikkens personlige afsæt, hvor han ikke holder noget tilbage:
– Jeg synes selv, musik er bedst, når det er personligt, siger han. – Det er sgu alvor det her! Musikken skal brænde, den skal gøre ondt, opstemme og rumme hele livet.

Han fortsætter: – Jeg er en del af en tid nu, hvor rigtig mange unge mennesker er ensomme, og vi lever hele vores liv gennem en skærm, og det er der ikke nogen, der kan se sig fri for. Vi har jo alle en iPhone og social media, men det skaber også en grundangst og en ensomhed hos mange, som jeg også selv har. Så jeg synes, der er mange vigtige emner at skrive om, så hvis mine koncerter kan indgyde noget håb til de unge, så er min lykke gjort. Det ville være den største ære, hvis min musik kunne have den funktion.

Med sit solotogt væk fra Ulige Numre i 2017 og med soloalbummet Natradio fra samme år er Carl Emil gået under mange forskellige aliaser: – Jeg har hørt, at jeg hedder Karl William. At jeg spillede i et band, der hedder Ukendt Kunstner. Folk blander os kunstnere sammen. 'Carl Emil fra Ulige Numre' slipper jeg nok aldrig af med, men jeg er også utrolig stolt af Ulige Numre. Det var et band med mine bedste venner, og det havde sin tid. Jeg har haft masser af gode oplevelser med det.

LÆS OGSÅ: Carl Emil Petersen til GAFFA Sessions: – Den største udfordring var, at mit gamle band bestod af gode venner

Gå ikke glip af sommeren sidste koncert fra Carl Emil, når han i selskab med Søren Huss lukker og slukker for sæsonens Fredagsrock i Tivoli fredag den 21. september klokken 22. 

 

   


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA