x

Bedst lige nu - 14 spritnye tracks til weekenden

Bedst lige nu - 14 spritnye tracks til weekenden

Weekenden står for døren og fødderne skal ud på dansegulvet. GAFFA har samlet de 14 bedste tracks, som er udkommet i løbet af ugen. Lyt til playlisten nederst i artiklen og nyd den nye musik. 

Nosaint - Nocturnal Delirium / Balaclava
Skyd fredagen i gang med Nosaint, der netop er landet som ny artist i det danske musiklandskab. Nosaint debuterer i dag med dobbeltsinglen "Nocturnal Delirium / Balaclava" – plus en stærk og skrøbelig video. Der er en helt særlig og personlig nerve i numrene, som kommer til udtryk gennem en stram produktion og en spydskarp vokal, som med garanti vil drage de fleste.

Lana Del Rey - Venice Bitch
Den melodramatiske diva er allerede nu ude med en opfølger på sidste uges single "Mariners Apartment Complex". Det andet udspil fra det kommende album Norman Fucking Rockwell ledsages af en 10 minutter lang musikvideo, der varmer godt op til udgivelsen. Stemningen er rolig og sjælfuld, og lyduniverset indeholder både elektroniske synth-elementer og en mere nostalgisk og rustik lyd, der især understreges i musikvideoens retrospektive billeder.

Christine And The Queens - The Walker / La Marcheuse
Albummet Chris har netop ramt æteren med sine 23 tracks, der både indbefatter franske og engelske versioner af numrene. Det er tørre trommer og dybe synths, der omslutter Héloïse Letissiers stærke vokal i singlen “The Walker”, der bærer den franske titel “La Marcheuse”. Et laid-back udtryk møder en rå og mere marcherende energi og kan snildt udgøre akkompagnementet til både fredag aften med vennerne og søndag morgen under dynen.

Kops - Salvation
Det unge stjerneskud dyrker popmusikken med både synth-elementer og catchy omkvæd, som vil hænge fast resten af weekenden. Kops er et særdeles spændende navn på den danske musikscene, som han viser endnu engang med en ny, legesyg og poppet single, der med garanti vil få dig ud på dansegulvet.

Medina - Væk Mig Nu
Den nyudklækkede single fører Medina tilbage til et nyt album på modersmålet efter to studiealbum på engelsk. Singlen er første forsmag på det kommende album GRIM, der rammer gaden til oktober og er et personligt nummer, der handler om at forsvinde ind i en drøm, hvor en endt kærlighed stadig lever.

MØ - Imaginary Friend
Det andet fuldlængde-album fra MØ er lige på trapperne. Som opfølger til den ledende Diplo-producerede “Sun In Our Eyes” og den primitive “Way Down” er tredje forsmag på det kommende album netop skudt ud i æteren. Singlen handler om at overgive sig fysisk til et andet menneske og er, med sine skæve rytmer og poppede strofer, perfekt til aftenens forfest.

Pardison Fontaine feat. Cardi B - Backin’ It Up
Nu skal der skrues op for anlægget! Dybe hiphop-beats åbner for det knivskarpe nummer med hårde og hurtige rim leveret af de to prominente rappere. Første udspil fra den 25-årige rapper, siden hun i juli fødte en lille datter. Moderrollen har dog ikke gjort Cardi B blidere, tværtimod er hun er skarpere end nogensinde før.  

Hanfidel - Sick Kind of Blue
Groovy beats og den poppede vokal åbner det dansable nummer fra Kasper Hanfidel og produceren Ocean Thomsen. Singlen er efterfølgeren til deres succesfulde debut-single "Brother". Det nye nummer omhandler en ung, fortvivlet mand fra et socialt belastet boligområde og hans rejse gennem Europa på diverse hotelværelser og kammeraters sofaer.

Barselona - Fra Wien til Rom
De glædesfyldte fredags-toner drøner ud af højtalerne. Den dansksprogede duo, hvis succes kun er opadstigende, er klar med deres nye skarpe og dragende udspil. Nummeret handler om at sidde fast i et forhold eller et venskab og bremse hinanden, hvor begge parter kan fornemme, at forholdet går i ring.

Alex Vargas - Silent Treatment
Hitmageren bryder tavsheden med en ny soulet single. Svævende beats og el-guitar danner rammen om nummeret, hvor Vargas’ både dybe vokal og lyse falset er i højsædet. Den altid perfektionistiske Vargas fortæller, at han kom ud af sin trygge comfort-zone med nummeret, men at det for alvor også er dér, hvor magien og inspirationen sker.

Lewis Capaldi - Grace
Den 21-årige skotte går ikke ubemærket hen med sin bemærkelsesværdige og kraftige vokal. Capaldi har atter sat sig foran klaveret i dette nye og følsomme kærlighedsnummer. Den unge singer-songwriter fremstiller intim og kraftfuld folk-musik med dybfølte sanglinjer. En stor stemme, som man ikke glemmer lige foreløbig.

Brockhampton - J’Ouvert
Rap-kollektivet har netop smidt deres nyeste album Iridescence på gaden. Herpå finder man det stærke nummer “J’Ouvert”. De amerikanske rappere spytter rim efter rim ud, hvor det gøres svært for lytteren at sidde stille. Gutterne fra Brockhampton har bestemt ikke tænkt sig at geare ned lige foreløbig – så skru op for volumen og skyd din weekend i gang med et benhårdt hiphop-nummer.

French Montana - "No Stylist (3-song bundle)”
Der er netop landet tre splinternye singler fra amerikanske French Montana, hvoraf “No Stylist” er gæstet af selveste Drake. Et solidt klassisk hiphop-beat danner rammen for den småfjollede lyrik om tøjstil, der blandt andet langer ud efter kollegaen Kanye Wests sneakers.

Martin Hall - Services Rendered
Han er tilbage! Efter fem års stilhed vendte Hall tilbage i foråret med opsamlingsalbummet A Brief Summary, og netop nu er en helt ny kærlighedsballade landet, hvor den velkendte melankolske og rolige stemme står i front. Et særdeles vellykket nummer, som egner sig godt til søndagen, når alle festlighederne har lagt sig, og en ny uge atter står for døren.


Hør "Bedst lige nu" på andre streamingtjenester:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA