x

GAFFA anbefaler: 16 tillokkende weekendkoncerter

GAFFA anbefaler: 16 tillokkende weekendkoncerter

Weekenden vinker for enden af arbejdsugen, og måske kan du også mærke fødderne trippe efter at bevæge sig ud mod weekendens koncertliv? Oktober måned er en større koncertmåned, og koncertpaletten er derfor stor og farverig. 

Traditionen tro anbefaler GAFFA nogle af de mest spændende koncerter for denne weekend. Her får du 16 anbefalinger, hvor der stadig er billetter at få.

TORSDAG DEN 4. OKTOBER

Digte og Lyd, Store Vega, København (spiller også i Musikhuset, Aarhus, den 5. oktober)

Det lyriske arrangement ”Digte og Lyd” gentager sidste års succes og åbner denne torsdag aften dørene op til et rørende og oprørende arrangement, der lover noget for både krop og sind. Ane Cortzen står som aftenens konferencier, mens nogle af Danmarks mest prominente forfattere vil akkompagneres af musik. Aftenens program byder på Helle Helle, Bisse, Olga Ravn & Simon Littauer og Theis Ørntoft. Sidstnævnte talentfulde, unge digter vil afløse Yahya Hassan, der ellers skulle have optrådt, men grundet ophold på retspsykiatrisk afdeling måtte se sig nødsaget til at aflyse.

Elisha, Ideal Bar, København

Den 22-årige Elisha er et spirende talent på den danske musikscene, og et navn som ikke går i glemmebogen lige foreløbig. Han har netop smidt sin debut-ep på gaden, et udspil, som absolut er et lyt værd. Førstesinglen er allerede blevet et solidt hit og strøget ind som Ugens Uundgåelige på P3. Denne aften på Ideal Bar et det Elishas første headliner-koncert i Danmark – en koncertmulighed, som du ikke bør gå glip af!Christian Hjelm, VoxHall (spiller også på Studenterhuset Aalborg 5. oktober)

Troubadouren Christian Hjelm drager for tiden landet tyndt med det nyeste album Uskolet Magi, som fik fem stjerner af GAFFAs anmelder, der kaldte Hjelm for en ener på danske musikscene. Den nordjyske musiker har haft en fortid i det danske indierock-band Figurines, inden han i 2012 smed sit første soloalbum på gaden. Der er lagt op et til et rock-brag, når Hjelm spiller op til fest med hits som ”Alibi” og ”Før Vi Blev Lette”.Palace Winter, Posten, Odense (spilelr også på Harders, Svendborg 5. oktober og Vega i København 6. oktober)

Med sit anmelderroste andet album, Nowadays, skyder den dansk-australske indie-rock-duo deres Europaturné i gang med denne torsdagskoncert. Af GAFFA blev albummet tildelt fem stjerner under titlen ”Indierock i international særklasse”. Duoen består af den australske singer-songwriter Carl Coleman og den danske producer og klassisk uddannede pianist Casper Hesselager, der sammen har udviklet en ganske særlig filmisk og dynamisk lyd. Denne aften vil med garanti byde på højenergisk kraut-inspireret rock og lydkaskader fra både guitarer og synthesizere. Chorus Grant er aftenens Special Guest.

Newbees Festival, Studenterhus Aarhus (fortsætter fredag og lørdag)

Studenterhuset åbner dørene op for publikum i weekenden, hvor aarhusianerne får mulighed for dykke ned i upcoming talenter og finde ens helt nye yndlingsartist. Under festivalen er der noget for enhver smag – programmet byder på både hiphop, pop, r&b, electronica, rock og meget meget mere. I alt er der ti navne på plakaten, herunder blandt andre Monti, LOLA og JJ Paulo.Baby in Vain, Nygadehuset, Aabenraa (spiller også i Huset i Esbjerg 5. oktober og Platform 4 i Aalborg 6. oktober)

Der står rock på menuen, når trioen Baby in Vain træder op på scenen i Nygadehuset. Bandets debutalbum More Nothing blev produceret med hjælp fra den britiske producer Rob Ellis og lagde danske såvel som udenlandske anmeldere ned. Albummet høstede blandt andet seks ud af seks stjerner i både Politiken og GAFFA. Ydermere har trioen både spillet på danske og udenlandske venues med deres hårde rockattitude og stærke vokaler – og denne aften er det Aabenraa, som får fornøjelsen af de talentfulde kvinder.FREDAG DEN 5. OKTOBER

Nikolaj Nørlund med strygere, Hotel Cecil (få billetter)

Nikolaj Nørlund indleder denne aften sin efterårsturné, der vil byde på sange fra hans seneste to orkesterbårne albums ViLLA og Skamskudte Fugle. Indspillet med symfoniorkesteret Copenhagen Phil og uropført i Radiohuset tilbage i februar. Den prisvindende danske pianist, keyboardspiller og arrangør Adi Zukanov vil med Trio Villa gøre Nørlund selskab på scenen. Moderne dansk sangskrivning møder her den brede orkesterklang, og mon ikke vi kan forvente et resultat, der både er såvel filmisk som dramatisk?

 

Annika Aakjær solo, Taastrup Teater

Dette efterår er Annika Aakjær draget på turné med sit første one-woman show ENEBARN, hvor hun drager rundt i Danmarks land, med sin guitar som eneste selskab. Som titlen belyser, vil showet mest af alt handle om det at gå gennem livet med grundfølelsen af at være alene. Og som altid, når det kommer til frøken Aakjær, vil det bære præg af kunstnerens evne til at balancere det triste, det tragiske og det absurd-komiske. Dog vil Aakjærs skønsang og sangskrivning fortsat udgøre showets centrale bestanddel. Sangerindens optræden har altid båret præg af en hybrid mellem musik og komik med målet at få publikum til både og grine og græde – gerne på én og samme tid. Denne aften lader ikke til at blive nogen undtagelse.

Phlake, Musikhuset Esbjerg (spiller også i Roskilde Kongrescenter 4. oktober og Musikkens Hus i Aalborg 6. oktober, begge er dog udsolgt)

Duoen startede i går deres ”Can We Talk?”-tour. Med koncerterne vil Phlake præsentere deres musik på en ny måde med hjælp fra fuldt band, hemmelige gæster, omarrangering af numre og et siddende publikum. Der vil blive opført værker fra både det prisvindende debutalbum Slush Hours og den anmelderroste opfølger Weird Invitations, ligesom nyt materiale også vil blive præsenteret. Som supportnavn har Phlake-drengene taget den unge sangerinde LLEOH under vingerne, en kunstner hvis lydunivers trækker tråde til 00’ernes pop og r&b-universer, med en knivspids af melankolske toner.LØRDAG DEN 6. OKTOBER

Iris Gold, Hotel Cecil, København

Tilbage i november måned sidste år udkom singlen ”All I Really Know”, og der skulle efter sigende være mere musik i vente fra Iris Gold. Den soulfulde popsangerinde er nu draget på sin første landetour på helt egne ben, og denne aften er turen kommet til København. Sangerindens musikalske verden bliver omtalt som blandt andet ”hippie pop”, der rummer en farverig sammensmeltning mellem retro hiphop, soul og power pop – med et helt særligt drys flower power. Inspirationen er hentet fra de helt store, karismatiske stjerneskud Janelle Monae og Erykah Badu.

Om sin kommende Danmarksturné udtaler sangerinden selv: ”Jeg kommer med mit sexede band, og sammen vil vi holde en kæmpe fest, i den bedste block party-stil”.

Jens Unmack solo, Viften, Rødovre

Jens Unmack drager i dette efterår alene afsted på landevejene. Her vil han træde op på scenen med sit store bagkatalog – både fra Love Shop og fra sin solokarriere. Unmack har i alt udgivet fire soloalbums, det seneste Dagene Løber Som Heste fra 2009. Der er lagt op til en intim koncertoplevelse, hvor publikum kan komme helt tæt på Unmack og de dybtfølte sangtekster.Marvelous Mosell, Skråen, Aalborg

Den rappende tidsmaskine Marvelous Mosell øser fra sig med 80’ernes disco og pop – og der er garanteret en dansefest i det nordlige Jylland. Måske startede Mosell mest af alt som en gimmick, men i samarbejde med makkeren Tue Track fik rapperen med albummet Magisk, mytisk og mageløs (2017) bevist et perfektioneret udtryk. Mosell optrådte ved årets GAFFA-Prisen og markerede her sine allerbedste moves og ikke mindst sin status som et af vor tids største rap-fænomener. Han er kendt for sine hjemmeklippede, pangfarvede musikvideoer, for en hel del kongelig scratch og senest for sin single ”Antikommerciel Masseappel”.

Martin Hall, Fuglsøcenteret, Knebel

Kultfiguren, sangeren, sangskriveren og forfatteren Martin Hall indleder sin første turné i hele fem år med en koncert i det smukke Fuglsøcenteret ved Mols Bjerge. Turnéen blev indvarslet med den følelsesladede single og klaverballade ”Services Rendered”. Tidligere på året markerede Hall sit 40 års jubilæum med opsamlingsalbummet A Brief Summary– en retrospektiv udgivelse med flere remakes, men ingen deciderede nye sange.

Martin Hall har for efterårskoncerterne varslet både glædelige overraskelser for dem, der har fulgt ham siden hans tidlige dage og 2018-aktuelle oplevelser. Multikunstneren selv har udtalt, at hans koncerter ikke skal tilbyde for meget pædagogisk vaseline, men til gengæld en hyldest til voldsom, klassisk skønhed, til utilpassede sjæles febervildelser og århundredets følelser. Der vil i øvrigt et sted på turnéen forekomme en hemmelig gæsteoptræden, som, ifølge kunstneren selv, bør blive et ganske særligt mindeværdigt øjeblik.


SØNDAG DEN 7. OKTOBER

Kim Larsen, mindekoncert, Rådhuspladsen, København

Kom og syng dit farvel med vores store legende og nationalskjald, når han denne søndag både hyldes og mindes – en uge efter, at han sov stille ind, 72 år gammel. Showet finder sted på Rådhuspladsen i København og sendes direkte på DR1. En længere række kendte, danske musikere vil synge for, når de fremmødte på den store plads og seerne i stuerne derhjemme opfordres til at synge med på Kim Larsens udødelige klassikere. Mads Steffensen vil være aftenens vært, men derudover er al planlægning for showet fortsat i fuld gang, hvorfor de endelige optrædende artister ikke er endeligt offentliggjort endnu. Du kan følge med i DRs løbende opdateringer med nærmere detaljer omkring koncerten lige her.

Årets Gudman: Rune Kjeldsen, Annisette, C.V. Jørgensen, Kira and the Kindred Spirits reunion m.m., Den Grå Hal, København 

Den Grå Hal på Christiania vil på søndag danne rammerne for Årets Gudman 2018, en begivenhed der har til formål at hylde en bestemt dansk musiker hvert år. I år er det guitaristen Rune Kjeldsen, som har fået æren af at sammensætte programmet, som blandt andet byder på Annisette, der i år kan fejre 50 års jubilæum med The Savage Rose. Kira Skov vil også træde op på scenen, hvor en gendannelse af Kira and the Kindred Spirits vil finde sted. Ydermere byder programmet på en række prominente musikere, herunder Poul Krebs, Steen Jørgensen, Hush og ikke mindst C.V. Jørgensen. En oplagt koncertmulighed til dine søndags-blues.Seasick Steve, Store Vega, København

Den langskæggede blues-redneck gæster landet i weekenden, og med sig i bagagen har han det nyeste album Can U Cook?, som udkom i sidste uge. Kultmusikeren "Seasick" Steve Wold er bedst kendt for sine hjemmelavede instrumenter og forstærkere, sin skramlede blues og ikke mindst sit lange skæg og tørre jokes. På trods for sin fremskredne alder har han ikke skruet ned for hverken ambitionerne eller produktiviteten. Der er lagt op til en storslået aften, hvis Seasick Steve bibeholder samme niveau som koncerten i Store Vega i 2013, som GAFFA kvitterede for med hele seks stjerner.Koncerter, vi ville have anbefalet, hvis de ikke var udsolgt:
4. oktober: The Tallest Man On Earth, Bremen Teater, København
5. oktober og 6. oktober: Nephew, Jyske Bank Boxen og Royal 
5. oktober: Halestorm, Store Vega 
6. oktober: Biffy Clyro akustisk, DR Koncerthuset, København
5. oktober: Mitski, Lille Vega
7. oktober: Isam B, DR Koncerthuset
Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA