x

Bedst lige nu - 13 stærke tracks til weekenden

Bedst lige nu - 13 stærke tracks til weekenden

Fredag markerer som altid dagen, hvor en masse ny musik ser dagens lys. Hvilken bedre måde at gå weekenden i møde end med en frisk playliste særligt udvalgt af GAFFAs redaktion? Skru anlægget helt op på 11 og nyd listen, som du finder nederst i artiklen.

Charli XCX, Troye Sivan - 1999
På nummeret “1999” længes Charli XCX og Troye Sivan efter de mere simple tider før årtusindskiftet. Teksten er et nostalgisk tilbageblik på dengang, cd’er var the shit, hvor Michael Jackson var kongen, og hvor ingen tjekkede deres telefon konstant. Lyden forsøger også at transportere lytteren tilbage ved at trække på de dance/pop-grupper, der karakteriserede 90’erne.  

Greta Van Fleet - Anthem
På “Anthem” træder Greta Van Fleet væk fra den frembrusende rocklyd, kvartetten normalt udfører mesterligt. Her viser de derimod deres spænd med en behersket ballade komplet med akustisk guitar, øm slide-guitar og fællessang i outroen – og det fungerer! Forsangeren Josh Kiszka bærer nummeret fremad, og med de nedtonede instrumenter får hans alsidige vokal virkelig plads til at udfolde sig.      

Mariah Carey - With You
Hun er tilbage, som vi kender hende! Men denne følelsesladede klaverdrevne single får du en forsmag på popdivaens 15. studiealbum. Der er tale om en klassisk Mariah Carey r&b-ballade, hvor Careys stærke stemme er i højsædet, og hvor der ikke er skruet ned for følelserne.

Cat Power - You Get
Nummeret “You Get” fra Cat Powers nye album Wanderer er klart et lyt værd. Hendes storytelling har en særlig tyngde, der griber lytteren, og som understreges af sangens lo-fi-indspilning med relativt få virkemidler. Det giver et utroligt nærvær, hvor Cat Power virkelig skinner igennem.  

Twenty One Pilots - Morph
Den amerikanske duo har i dag smidt deres femte studiealbum på gaden, og som absolut er et lyt værd. På pladen finder man laidback-nummeret “Morph”, som er krydret med velproducerede beats og dansable rytmer. Et track, som egner sig godt til at skyde weekenden i gang med manér!

The Lumineers - Walls
Den nye single “Walls” fra The Lumineers er en cover-version af originalen fra Tom Petty & The Heartbreakers, der udforsker sjælelivets dialektik. Forsangeren Wesley Schultz formidler på smuk vis Tom Pettys tekst med lige dele håb og melankoli. Modsat originalen omdanner The Lumineers sangen til en mere sparsom indie folk-ballade, der næsten kun bruger en akustisk guitar og en cello til at male billedet af, at livet nødvendigvis går op og ned.

Phlake - Waited All Summer
Med nummeret “Waited All Summer” er r&b duoen Phlake forførende som altid, denne gang i selskab med sangerinden Mercedes. På bedste Phlake-manér præsenteres et sensuelt synth-univers, der med garanti kan tænde og varme lytterens krop i denne efterårskulde.

Sigrid - Sucker Punch
Når der trykkes på play, er det et helt særligt lydunivers, som der åbnes op for på "Sucker Punch". Det norske pophåb med den stærke stemme er i en liga helt for sig selv. Den knivskarpe attitude skinner tydeligt igennem med den skiftevis talende og syngende vokal. Et bombastisk popnummer med legesyge beats, som ikke vil gå i glemmebogen lige foreløbig.

Chinah - Real Thing?
Elektropoppen er sat helt ned i gear, og der er skruet godt op for den intime stemning i det nye nummer fra den københavnske trio. Nummeret “Real Thing?” svæver ud i atmosfæren med en glimrende produktion, der ledes af en dyb rungende bas, overraskende harmonier og Fine Glindvads bløde vokal.

Karl William - Høje Strå (Dunhammer)
Groovy-rytmer, melankolsk r&b og pop-toner åbner op for Karl Williams andet og nye studiealbum. På sædvanlig vis formår det danske talent at indkapsle stemningen på magisk vis med sine drømmende og personlige tekster. På nummeret “Høje Strå (Dunhammer)” er Karl Williams bløde stemme i højsædet. Et track, som med garanti vil kravle sig op ad hitlisterne de næste uger.

Christopher - Irony
Følsomt klaverspil og Christophers velkendte stemme strømmer ud af højtalerne. Det er et lidt mere følelsesladet og personligt nummer, end vi normalt kender fra den 26-årige sanger. Et smukt og ærligt nummer om iscenesættelse, som klæder Christophers repertoire. Populariteten er fortsat intakt, og talentet har ikke tænkt sig at skrue ned lige foreløbig.

G-Eazy feat. YG - Endless Summer Freestyle
Sammen med rapperen YG har rapper/producer G-Eazy konstrueret et relativt simpelt, men solidt freestyle-nummer. Med en skarp doo-wop sample i baggrunden spytter duoen skiftevis tunge rim om deres 80.000 dollar juveler, Versace-sofa og Benz, der kører 0-100 på tre sekunder. En fed rap-sang til forfesten, eller hvis man bare har lyst til at kaste nogle håndtegn.

Coco O. - Know It
Den nye single, “Know It”, er en glimrende produktion, med Coco O's varme og fyldige vokal i centrum. Båret af luftige strygere, en bestemt basgang og skarpe trommer kommer ordene svævende af sted mod lytteren på en single, der langsomt bygger sig større og større og ender som et fint detaljeret drømmelandskab.

Hør tracklisten på andre streamingtjenester, blandt andre Apple Music:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA