x

Pastell – omfavner poppens alsidighed

Pastell – omfavner poppens alsidighed

Det var langt væk fra København og storbyens pulserende liv, at de tre sydsjællandske drenge i 2016 satte sig sammen og for alvor rykkede på idéen om at lave musik ­ kun udrustet med en mikrofon og en bærbar. Siden da er karrieren på ganske kort tid sat i pendulfart for bandet, der snart kan skrive en række store support-jobs på CV’et for blandt andre deres helt store idol og inspirationskilde Scarlet Pleasure. Oskar er sanger og sangskriver i bandet, mens Malthe og Markus står for produktionen. De tre drenge tager dog de fleste beslutninger i fællesskab, og det er vigtigt for dem at arbejde som en gruppe, der skaber musikken sammen. Af samme grund har de ingen fast struktur for sangenes opståen, men som regel er det en beat-idé, der skyder processen i gang. Når teksten skal skrives, går Oskar i tænkeboks og forsøger at finde ord, der lyder fede og er lækre at synge på:

– Jeg går mere op i, hvordan teksten lyder, end hvad der egentlig bliver sagt. Det lyder måske fjollet, men det væsentligste for mig er, at ordene lyder rigtig godt sammen med musikken, siger Oskar og forsikrer, at han naturligvis også altid har en historie, han gerne vil have frem i teksten.

Grønne pop-spirer

På trods af drengenes fælles kærlighed til musikken, der kun voksede igennem folkeskolen og gymnasiet, er det ikke det, venskabet er møntet på. Derfor havde de tre venner heller aldrig overvejet at lave musik sammen, før de, til et sangskrivningsarrangement i hjembyen, pludselig opdagede den åbenlyse mulighed:

– Vi fik tilbudt at spille en koncert, hvis vi på tyve minutter kunne slå et livesæt sammen. Det gjorde vi så og havde det pisse sjovt undervejs. Det blev ligesom benzinen til at få lavet nogle flere numre sammen, og da vi mærkede, at folk syntes, vi havde gang i noget fedt, blev vi bare ved, forklarer Markus.

– Folk omkring os begyndte hurtigt at spørge, hvor man kunne høre vores musik, men vi havde det jo ikke ude nogle steder – vi var jo knap nok begyndt! Men så indspillede vi det, vi havde, lagde det ud på Soundcloud og sendte det til diverse pladeselskaber, siger Markus.

Det var en travl tid for drengene, der, allerede fem måneder efter debutkoncerten, stod med en underskrevet kontrakt fra Playground i hænderne – et samarbejde, de er meget glade for:

– Vi er jo forholdsvist grønne og har ikke haft andre projekter før Pastell, så det at blive introduceret til musikbranchen kan let føles lidt overvældende, men Playground har taget rigtig god hånd om os. De bakker os op hele vejen og er der bare 24/7.

Tilsammen har drengene en noget broget musiksmag, der strækker sig over alt fra singer/songwriter til gospel og funk. Der bliver dog ikke tøvet det mindste, da jeg spørger, hvilken type musik, Pastell som band identificerer sig med:

– Pop, lyder det enstemmigt fra drengene, der ikke mener, at genren får nok credit i dag.

– Der er så mange lag i det, som pop har at byde på, og uanset om det er moderne eller af mere old-school karakter, så synes vi virkelig, det kan mange ting. Noget af det, vi personligt gerne vil tilføje til popmusikken, er de kantede elementer, forklarer Oskar.

– Det, at pop er så bred en genrebetegnelse, giver os en enorm følelse af frihed. Det, vi laver, kan ligesom både tale til dansegulvet og bevæge sig i den mere melankolske retning – så længe det bare har den der poppede vibe, tilføjer Markus og fortsætter: – Det vigtigste er egentlig ikke genren, men stemningen, som vi forsøger at gøre forskellig i hvert nummer.

– Vi stræber meget efter at få vores musik til at føles som noget virkeligt, sådan at man nærmest forestiller sig musikken i billeder, mens man lytter til den. Det ville være så fedt, hvis den kunne sætte nogle situationer i gang inden i folk, så musikken ikke bare lever i kroppen, men også bliver visuel på et eller andet plan, siger Malthe.

Venskabet først

Der er en meget særlig energi mellem drengene i Pastell, som jeg mærker med det samme, jeg får dem i tale. De er rodfæstet i hinanden på den der måde, som kun gamle venner kan være, og derfor kan jeg ikke lade være at spørge dem, hvad der er vigtigst, musikken eller venskabet?

– Venskabet! nærmest råber de i kor.

– Vi opfatter slet ikke hinanden som kollegaer, siger Markus. – Vi er virkelig bare tre venner, der brænder for at lave musik og har været så mega heldige at få lov til at dele den passion.

– Musikken har indtil videre kun givet os fede oplevelser sammen. Nu skal vi for eksempel snart til Stockholm og deltage i en sangskriver-workshop. Det glæder vi os sindssygt meget til, siger Malthe og tilføjer grinende: – Vi sigter efter at komme over og arbejde med de helt store LA-sangskrivere som Max Martin.

De vil nå til stjernerne, der er ingen tvivl, så længe venskabet er intakt.

Artiklen fortsætter under musikvideoen til "Perfect Girl":

HVEM? Pastell er historien om de tre venner Oskar, 19, Malthe, 21, og Markus, 21, der i tidernes morgen fandt sammen i den lokale skoles band, hvor de hurtigt knyttede bånd. Seks år senere blev de enige om, at de skulle starte et band sammen, og kun få måneder efter stod de med en underskrevet kontrakt med pladeselskabet Playground i hånden.

HVAD? Pastell laver elektronisk popmusik med intentionen om at skabe en fest, der giver folk lyst til at rykke på dansegulvet og synge med. Pastell udgav i marts debutsinglen ”Perfect Girl”, og kort tid efter kom ”Freak” – numre, der, trods trioens relativt korte levetid, har oplevet massiv radio-airplay. Pastell er lige nu aktuelle med deres tredje single ”She Knows” og udgiver til foråret deres første ep.

HVOR? De tre unge drenge er alle bosat på Møn på Sydsjælland, men drømmer om at rykke til hovedstaden, så snart det rigtige studio er fundet. De har netop været warm-up-act på Turboweekends afskedsturné og er til oktober atter at finde som support for både Iris Gold og Scarlet Pleasure.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA