x

The Love Coffin – Popsange iklædt støv og snavs

The Love Coffin – Popsange iklædt støv og snavs

Spot Festival, fredag aften. Jeg skal mødes med Tobias Kippenberger til et interview. Efter vi har fundet hinanden, ender vi uden for Headquarters, hvor vi falder i venskabelig snak med nogle fyre, og da vi tager pænt afsked og siger, vi går hen for at snakke lidt, udbryder den ene: ”Hvad? Skal I ikke høre The Love Coffin? Danmarks bedste liveband?” Man kan jo ikke sidde sådan et postulat overhørig, så vi udskyder interviewet, går til koncert og bliver blæst fuldstændig bagover af et vidunderligt virvar, der bringer mindelser om første gang, jeg oplevede Kellermensch live for 1000 år siden. En nærmest fysisk oplevelse med nerve og næsten avantgardistisk intensitet i et enormt vedhængende udtryk. Dommen fra Tobias er kort og præcis: ”De havde den satme!” Enig.

Siden har den københavnske kvintet sendt debutalbummet Cloudlands på gaden, og i denne måned spiller de koncerter på henholdsvis Posten i Odense, den 8. november og Loppen i København den 30. GAFFA har mødt sanger Jonatan Magnussen og guitarist Kristian Alexander i øvelokalet på Nørrebro. Her kommer det frem, at de fem venner i bandet oprindeligt mødtes i hjembyen Odense, hvor interessen for musikken bandt dem sammen. Som Jonatan forklarer:

– Alexander, der spiller trommer i bandet, kom med lidt senere end os andre, og der var ikke nogen af os, der havde hørt ham spille trommer før, men vi kendte alle sammen hans pladesamling. Så i virkeligheden var vi nok bare nogle nørder, der mødte hinanden i Odenses musikmiljø.

Stor musik, der rammer bredt

The Love Coffin har efterhånden eksisteret i seks år, og i løbet af den periode er det lykkedes dem at finde sammen om et ret unikt udtryk, der ikke minder om meget andet, man finder på den danske musikscene. Og det har altid undret og fascineret, når en gruppe individer finder sammen om at formidle noget enestående.

Jonatan: – Vi er nærmest nået til et punkt, hvor vi ikke rigtig taler sammen om musikken. Jeg kommer med nogle idéer til numre, og så går det egentlig meget let derfra.

Kristian: – Ja, det er egentlig mærkeligt. Vi skændes en masse om alle mulige andre ting, men musikken fungerer ret godt. Der diskuterer vi ikke så meget. Det kommer ret naturligt.

Hvad det særprægede bandnavn angår, er forklaringen, at det lyder som navnet på et obskurt band, de selv kunne have lyst til at købe en plade med for at finde ud af, hvad var, fortæller Kristian. Men ville de foretrække selv at være obskure og et band for de få, eller sigter de efter et gennembrud?

Jonatan: – Vi vil da helt sikkert gerne have musikken ud til mange. Og hvis man klæder musikken af for støv og snavs, så er det jo simple rock- og popnumre. Jeg tror, vi tiltrækkes af idéen om at lave melodiøs og tilgængelig musik, der på en eller anden måde skiller sig ud, falder uden for det gængse. Så kan man jo kun håbe på, at folk vil gide at lytte på det alligevel, men det må jo aldrig blive forudsætning for det, man laver. Vi vil gerne spille stor musik, der rammer bredt – iklædt de udtryk, vi selv holder af og fascineres af.

Det betyder blandt andet energiske udladninger og lejlighedsvis basklarinet, spillet af bandets gode ven, forfatteren Sylvester Roepstorff.

Hvad emnerne til bandets sange angår, er der kun én retning, der giver mening for Jonatan at kigge i for inspiration. Indad.

–  Jeg må jo nok erklære mig skyldig i at være navlepiller, og jeg synes, det er vildt interessant at se, hvor langt jeg kan komme ned i mit eget sindelag og opdage, hvad der gemmer sig der. Og altså, hvis ikke man har et kryptisk sind i forvejen, så får man altså et, når man begynder at grave i, hvad der ligger derinde og gemmer sig. Så sangene kommer til at handle om helt almindelige eksistentielle tematikker som kærlighed, liv, død og alt sådan noget guf. 

Hvem?

The Love Coffin tæller forsanger og guitarist Jonatan K. Magnussen, Kristian Alexander Pedersen på guitar, Lasse Christiansen på keys og guitar, Tue Einar Bakfeldt Fly på bas og Alexander Vitus på trommer.

Hvad?

Der er en næsten visuel kvalitet ved The Love Coffins beskidte og støjende popsange. Det er stor musik, der skriger af store følelser, intensitet og dramatik. Det bliver aldrig bare et rock- eller popnummer, der er masser af kanter at støde ind i.

Hvor?

De fem bandmedlemmer er oprindeligt fra Odense, hvor de har mødt hinanden i nattelivet eller musikmiljøet, men nu bor hele bandet i København.

The Love Coffin spiller på Posten i Odense 8. november og på Loppen i København 30. november

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA