x

Her er dagens fire bedste Roskilde-bookinger

Her er dagens fire bedste Roskilde-bookinger

Roskilde Festival har netop offentliggjort 18 nye navne til næste års festival. En flot buket, men især fire skiller sig ud: Veteranerne Tears for Fears og de noget yngre Christine and the Queens, Brockhampton og Denzel Curry.

Tears for Fears

Duoen Tears for Fears alias Roland Orzabal (sang, keyboard, guitar) og Curt Smith (sang, keyboard, bas) var store i 80'erne og kendte for deres gennemarbejdede og meget melodiske popmusik, der især på 1989-albummet The Seeds of Love nåede orkestrale højder – tilsat poetiske og til tider samfundskommenterende tekster. Blandt deres største hits kan nævnes "Mad World" (1983) – der blev et endnu større hit i 2003 med Michael Andrews og Gary Jules – "Shout" (1984), "Everybody Wants to Rule the World" (1985), "Head Over Heels" (1985) og "Sowing the Seeds of Love" (1989), og de har solgt mere end 30 millioner plader. Gruppen har ikke givet dansk koncert siden KB Hallen i 1990, så de er noget af et scoop. Gruppen arbejder for tiden på deres første album siden 2004.

Brockhampton

Efter Odd Future er blevet inaktive, er det selverklærede boyband Brockhampton vel det mest interessante hiphop-kollektiv lige nu, med deres følelsesladede tekster og gennemarbejdede produktioner. Deres seneste album iridescence toppede den amerikanske hitliste, da det udkom i september, og de er også yderst intense live – og har også kun besøgt Danmark én gang tidligere, ved dette års Haven Festival.

LÆS OGSÅ: Folkeklubben smider ny video og annoncerer to ekstrakoncerter

Christine and the Queens

Bag navnet gemmer sig den franske sangerinde og sangskriver Héloïsse Letissier, som i september udgav sit andet og meget roste album "Chris" – et album, der byder på elektropop og inspiration fra 80'er-ikoner som Prince, Michael Jackson og Madonna og en kunstner, hvis image og tekster udfordrer kønsnormer. Christine and the Queens er en karismatisk livekunstner, og det er kun anden gang, hun optræder i Danmark – første gang var i DR Koncerthuset i 2014.

LÆS OGSÅ: Christine and the Queens-interview: Trygheden ved at udtrykke sig frit

Denzel Curry

Den særdeles talentfulde, nu 23-årige Florida-rapper med det borgerlige navn Raven Miyagi begyndte allerede som 12-årige at rappe. Siden er det blevet til flere mixtapes, to ep'er og tre studiealbums. I 2013 udgav han sit debutalbum Nostalgic 64, i 2016 efterfølgeren Imperial, og i juli i år kom treeren, Ta13oo.  Denzel Currys velskrevne tekster omhandler emner såsom overgreb, det amerikanske præsidentvalg, had, paranoia, hævn, kærlighed og nærdødsoplevelser. Koncerten på Roskilde Festival bliver hans tredje i Danmark efter et show på Rust i december sidste år og en udsolgt koncert i Lille Vega 9. december i år.

LÆS OGSÅ: Roskilde Festival tilføjer 18 nye navne til programmet

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA