x

Bedst lige nu – 12 nye, håndplukkede tracks

Bedst lige nu – 12 nye, håndplukkede tracks

Fredag er store udgivelsesdag i musikverdenen – derfor har vi samlet vores favoritter på en playliste til dig. Læs om ugens nye singler og hør dem alle nederst i artiklen.

Ariana Grande - Imagine

Dagens udspil er ikke en nyfortolkning af Lennon-kendingen af samme navn – tværtimod lyder det, langt fra den fredsskabende hymne, “Kiss me and take off your clothes / Imagine a world like that” fra pop-prinsessen. Der er skruet ned for energien siden megahittet “Thank U, Next”, hvis velkendte dansable trin har forvandlet sig til valsetakt tilsat simple synths, en trap-inspireret hi-hat og ikke mindst en overlegen vokalproduktion.

Grace Carter - Waiting Room

Rå følelser transmitteres til essentiel fremtids-soul og klaverledet r&b på “Waiting Room”. Carters powerfulde vokal brager igennem den nedtonede produktion, der, trods sin statiske opbygning, smyger sig forbi stemplet som kedelig. Der er lagt godt i ovnen til den dag, den unge brite (forhåbentlig) får stablet et fuldlængde debutalbum på benene. Please, lad det ske i 2019!

Rival Sons - Feral Roots

Det californiske rockband Rival Sons vender tilbage til rødderne – både musikalsk og på et mere diffust spirituelt plan. Rockguitarerne er sprøde med riffs, der leder tankerne tilbage til rockens rødder i bluesen og 60’er-bølgen med mere knas på den elektriske guitar. Det er råt, og det samme er teksten, hvor forsanger Jay Buchanan synger om naturen, barndommens gnist og de dyriske impulser, der kalder på ham.

T-Pain - That’s Yo Money

T-Pain betræder ikke ligefrem nyt territorium på teksten til den nye single “That’s Yo Money”. Men på trods af et relativt udtrådt emnevalg om “money and bitches” byder nummeret på et tungt trapbeat med en følsom cello som den røde tråd. AutoTune-kongen har unægteligt et godt flow, og resultatet er her et interessant og baspumpende rapudspil fra den rutinerede amerikanske rapper.

Nicki Minaj (feat. Anuel Aa & Bantu) Familia

Nicki Minaj har indgået i en række stærke co-writes, og i dag er turen kommet til rapperkollegerne Anuel Aa og Bantu. Levering, produktion og attitude sidder som vanligt lige i skabet, når den flabede rapdronning folder sig ud blandt hårdtslående beats og legende rytmer – og her er "Familia" ingen undtagelse!

Gents - Smoke Machine

I den nye single fra danske Gents behandles den ulykkelige kærlighed ud fra en opfindsom metafor – røgmaskinen: “Like a smoke machine you are all over the room, and then you vanish”. Niels Juhls varme vokal gør præcis, hvad den skal over Theis Vesterløkkes synth-hook og sfæriske keys. Endnu engang formår duoen at skabe fængende elektro-pop uden at overdrive i hverken lyd- eller tekstbilledet.

Matt Maeson - The Mask

Døden har flere gange været et centralt tema i den 25-årige amerikanske crooners tekstunivers. Også på “The Mask” transformerer Maeson sin morbide fascination til et ærligt og udleverende nummer med masser af indlevelse. På trods af en solid produktion, der til tider når stadion-højder, består sangen frem for alt af sentimental og sårbar sangskrivning.

Moon Afflick - Tæl

“Jeg vil være rig, ik’ kendt”, lyder det fra den spirende danske rapper Moon Afflick på hans nye single “Tæl”. Nummeret demonstrerer dog en artist, der burde være et alment kendt navn med et hypnotiserende trap-beat og ubesværet flow. Omkvædet er samtidig ganske poppet og radiovenligt og leder tankerne mod B.O.C.-hitmagere som Gilli, Kesi og Sivas.  

ZAYN - Natural

Dagens albumudgivelse Icarus Falls tæller intet mindre end 27 sange – heriblandt “Natural”, der bevæger sig i den bløde ene af skalaen. Synthen er drømmende, bassen er dyb, beatet er simpelt og falset-vokalen er om muligt blødere end nogensinde. Siden udtrædelsen af boybandet One Direction har Zayn Malik med stor stil etableret sig i musikverdenen som solokunstner med sit velharmoniserede og dynamiske popunivers.

The Chainsmokers - Beach House

“Beach House” er et af ti stærke numre på hit-magernes nyudgivne album Sick Boy, der tæller gruppens andet fuldlængde-album. Nummeret rummer et stort radiovenligt potentiale med særlig grund i de hårdtslående rytmer, som duoen øjensynligt har fundet opskriften på at kreere. Så mangler du noget at sætte på til weekendens homeparty, er dette et glimrende bud – fyldt med god energi og fart over feltet!

Kimbo - 100 (feat. Kesi)

Et relativt overset medlem af B.O.C.-kollektivet – som er populariseret af artister som Sivas, Gilli, Kesi og Noah Carter – er rapperen Kimbo. Efter sin rap-debut i 2011 tog han en lang pause, men han er nu parat til at træde fra sidelinjen og frem i spotlyset. “Er kommet for at blive, 100”, rapper Kimbo, mens han flankeres af kollegaen Kesi på et skarpt track.

Maggie Rogers - Light On

Det 24-årige amerikanske stjernefrø varmer med dagens dobbelt-singleudgivelse op til det kommende debutalbum Heard It In a Past Life, der rammer æteren i starten af det nye år. Talentet for den gode, catchy melodi skinner klart igennem på “Light On” i en omfavnelse af både det intime singer-songwriter-rum og det vilde popunivers.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA