x

HOLD ØJE MED: Fire favoritter fra vækstlaget

HOLD ØJE MED: Fire favoritter fra vækstlaget

Her er fire spirende artister, du med fordel kan tjekke ud...

DITLEV

I denne måned er Ditlev fra Københavns Vesterbro aktuel med sin allerførste ep, der tager udgangspunkt i en meget personlig oplevelse: nemlig popsangerens første breakup efter otte års kærlighed. Sammen gik han og kæresten fra at være ungdomskærester, hvor de ikke måtte sove sammen, til at blive voksne, med alt, hvad det indebærer af banklån og parmiddage.

Kort efter bruddet skrev Ditlev sangen “Byen er for lille”, hvor vi hører hans refleksioner over parrets rejse – og om, hvordan omgivelserne synes at være blevet for små, efter han flyttede bare 400 meter væk fra den lejlighed, han og ekskæresten boede i sammen. Måske ville de være bedre, hvis de delte byen op, så de ikke skulle løbe ind i hinanden alt for ofte, spørger Ditlev til lyden af en yderst velproduceret popmelodi. Og at den personlige, relaterbare historie udfolder sig i et delikat popunivers med harmoniske melodier er ikke et engangstilfælde, for også på singlen “Tiden står stille” går instrumenterne op i en højere enhed – og lader den gode popmelodi være det bærende og kendetegnende element for Ditlev.

BOUNDARIES

Bag dette band gemmer de fem venner Mads Gustav Greve, Jonas Wetterslev, Jacob Brøndlund, Morten Christian Brock Danielsen og Emil Sylvester Jakobsen sig. De har spillet musik på kryds og tværs af hinanden – indtil januar 2017, hvor de dannede post-punk-bandet Boundaries. Dengang var udgangspunktet mere new wave end punk, men det har ændret sig på bandets ep, der udkom den 26. oktober i år.

I dag hører Boundaries til den mere hårde og punkede ende af post-punk-skalaen med sine støjende, men længselsfulde guitarpassager. Vi kunne kalde Boundaries for melodisk støjrock, og kvintetten formår at forene harmoniske sangstrukturer med punket energi, dog uden at sætte punk-imaget over produktionen, som Boundaries i øvrigt selv – og på ganske imponerende vis – står for.

ZAR PAULO

I den aarhusianske undergrund finder vi Zar Paulo, der har sine rødder i 80’ernes karakteristiske art-rock- og new wave-lyd i deres blanding af rock og elektronisk musik. Hos bandet vejer de analoge Blade Runner-synthesizere tungt sammen med den skarpe guitar og den pumpende bas, som du kan høre på Zar Paulos to første singler, “Radiotårn” og “Højen” – for slet ikke at nævne referencerne til genrens superhelte, Depeche Mode, New Order og danske Kliché.

Zar Paulo udspringer af et DIY-kollektiv, hvor de fem 21-årige medlemmer bor sammen til dagligt. Egentlig har kvintetten arbejdet intensivt på at finde deres musikalske udtryk siden 2014; et udtryk, der viser sig som et tight billede på rocken anno 2018 med de skæve, pulserende melodier og hverdagspoetiske tekster om det moderne menneske i det 21. århundrede, og her må vi tage hatten af og sige, at de har haft succes med det projekt.

BETTE

Bette er det nyeste skud på den danske r&b-stamme, der fortsat blomstrer. En af hendes første udgivelser, “Da du kom”, landede på YouTube med en smuk studievideo til – og her kan vi kan ikke undgå at bemærke Kå og Emil Kruse i baggrunden. Det viser sig nemlig, at sidstnævnte er en af Bettes tætte samarbejdspartnere, og at det er Emil Kruse, der står bag produktionen af Bettes sommersingle “Darling”. En skæring, der bedst kan beskrives som et af de mest delikate stykker dansksproget r&b i nyere tid.

Også musikvideoen til “Darling” er et imponerende værk, hvor Bette er taget hele vejen til millionbyen Lagos i Nigeria, og hvor både lyd og billed indfanger en meget ægte og stærk r&b-vibe. Senest har Bette udgivet den fløjlsbløde dobbeltsingle “Væk/Ikke længere”, der kan findes på Spotify sammen med singlerne “Forstår dig nok en dag” og “Darling”. Det bliver meget spændende at følge Bette, og forfriskende med et nyt r&b-håb af hendes kaliber.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA