x

Nicklas Sahl: Gør plads til følelser på en søndag

Nicklas Sahl: Gør plads til følelser på en søndag

– Det er rimelig crazy, svarer 21-årige Nicklas Sahl, da jeg spørger ind til følelsen af at blive signet hos et af de førende pladeselskaber samt at udgive en debut-ep, der nærmer sig en topkarakter i GAFFA. Musikkarrieren har dog været længe undervejs for den unge popcharmør, der siden en ganske ung alder har været en fasttømret musiker og sanger.

– Det at udvikle sig som musiker er en lang rejse. Al den tid, jeg har brugt på at udvikle mig, får jeg tilbage nu med virkelig fede oplevelser blandt andet ved at udgive en ep og spille to udsolgte koncerter i oktober. Så man får bare så meget tilbage, hvor man ligesom har brugt så lang tid på at bygge det op.

Det hele startede, da en fireårig Nicklas hjemme i den jyske by Hadsten samlede sin søsters legetøjsguitar op, og selvom hjemmet ikke bar spor præg af musik, voksede Nicklas’ interesse og fascination for musik, der aldrig er stoppet igen.

Den personlige transparens

Efter at være begyndt på musikskole og spille diverse koncerter gik det i en tidlig alder op for Nicklas, at han ville gøre musikken til sin levevej, og sangeren er derfor velforberedt og føler sig klar på alt det, musikbranchen har at byde på.

– Det passede perfekt med, at det skulle ske nu. Det er jo bare en forløsning endelig at kunne få min musik ud, så det ikke bare er en ting, der ligger i ens arkiv og bliver støvet. Musikken har altid været min safe zone og det, jeg altid kan vende tilbage til, hvor jeg er helt tryg i mit element. Så det er jo en rimelig vild og forløsende ting at kunne leve af min musik. Det er det, jeg har drømt om hele mit liv og der, jeg har det allerbedst.

Med debutsinglen ”Hero” og især den senere single ”New Eyes” blev karrieren sat i pendulfart, og den eksploderende interesse for Nicklas Sahl medførte desuden visse facetter af branchen, som den ambitiøse musiker ikke var helt forberedt på.

Jeg synes, det kan være lidt angstprovokerende at lave et interview, hvor der kun spørges ind til mig som person. Jeg kan huske, jeg sad i Go’morgen Danmark, og lige pludselig snakkede vi om mig og ikke kun om min musik. Det syntes jeg især i starten var lidt nervepirrende. Men når jeg så stiller mig op på scenen, så håber jeg, at der er nogle, der bliver ramt og føler sig forstået med det, jeg laver. Derfor er det også vigtigt personligt at udstråle nogle ting og bringe historier om sit eget liv, som folk kan bruge. Derfor prøver jeg så vidt som muligt at have min egen historie med.

Artiklen fortsætter under videoen

Musik som håndværk

Selvom det var intimiderende at rette rampelyset mod sig selv, formastede Nicklas sig tidligere på året til at udgive to musikvideoer, der er helt nedbarberede. Her viser stortalentet sine evner og spiller (stort set) ene og alene i urbane scenerier – begge videoer er optaget i ét take!

– Jeg vil vise folk, hvad jeg kan, og hvordan jeg skiller mig ud fra alle de andre artister. En af de ting, jeg står rigtig meget for er, at jeg kan spille på min guitar og synge en sang på egen hånd. Det har nok været min form for statement: Der ikke skal mere til – det handler om sangene og håndværket i musikken. Da jeg begyndte at udgive musik, skulle det være nogle andre slags sange end det, man ellers ser. Jeg syntes, der var meget urban-musik, der handlede om fester, og al respekt for det, men det ville jeg gerne give et modsvar til, hvor der også er plads til følelser på en søndag.

Denne nedbarberede konstellation vil ligeledes danne rammerne for den landsdækkende turné, som Nicklas med hvilepulsen helt i bund påbegynder til foråret. Her afslører sangtalentet, at publikum kan se frem til en intim stemning, da han kun vil få selskab af en trommeslager og en bassist på scenen.

– Jeg har lidt svært ved at pakke det ind i for meget lyd med et fuldt band. Der bliver ikke noget backtrack eller noget som helst. På den måde beholder jeg det statement, at sangene er gode nok til at stå for sig selv. Så nu skal jeg ud og bevise, at jeg er streamingen værd.

Med blod på tanden vil Nicklas Sahl indtage en lang række scener landet over. Men den ambitiøse musiker, der spillede på årets Smukfest (et job, han fik, før han havde udgivet en single), går med en indre drengedrøm om at spille på Roskilde Festival og nå ud over Danmarks grænser.

– Jeg ønsker ikke at sætte nogle grænser for mig selv og om, hvor min musik skal gå hen. Musikken er hele min verden, så hvorfor ikke få det ud i hele verden? Jeg går og tænker på, hvordan jeg kan brede min musik endnu længere ud – det er også en stor drøm.

 

HVEM? Nicklas Sahl har gennem sine 21 leveår dedikeret al sin tid til musik. Den store kærlighed til guitaren startede, da Nicklas som fireårig samlede sin søsters firestrengede plastic-guitar op. Som syvårig startede den unge popcharmør på musikskole, hvor han målrettet udviklede sit talent og vænnede sig til at stå på en scene og optræde.

HVAD? Nicklas blev i januar 2018 signet hos Warner Music og udgav den 12. oktober sin debut-ep Planets, der fik fem stjerner i GAFFA.

Da han i sin tid udgav debutsinglen ”Hero”, blev den valgt som P3's Uundgåelige. Med den efterfølgende single ”New Eyes” er Nicklas’ streamingtal eksploderet i henholdsvis Danmark, USA og Filippinerne med over fem millioner afspilninger i skrivende stund.

HVOR? Født og opvokset i den lille østjyske by Hadsten flyttede musiktalentet sidste år til København for at jage i storbyens pulserende musikliv efter en pladekontrakt. Efter der kom gang i musikkarrierens tandhjul valgte Nicklas at droppe ud af universitetet for udelukkende at fokusere på musikken. Dette beskriver han selv som ”den nemmeste beslutning i hele verden”.

I slutningen af 2018 optrådte Nicklas Sahl som support for Alex Vargas, og til foråret headliner han sin egen landsdækkende turné.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA