GAFFA-Pris-vinderne When Saints Go Machine: – Musik er ikke bare underholdning

GAFFA-Pris-vinderne When Saints Go Machine: – Musik er ikke bare underholdning

Medlemmerne fra When Saints Go Machine er efterhånden meget erfarne på den danske musikscene og har spillet et utal af koncerter og på en stor del af landets mange festivaler. Deres ep fra 2018, It’s a Mad Love, sikrede dem til aften GAFFA-Prisen 2019 for Årets Elektroniske Udgivelse. Men på trods af rutinen har prisen en helt særlig betydning:

Hvad vil I sige til de læsere, der har stemt på jer?

– Altså det den første pris, vi vinder, hvor nogen reelt set har stemt på os. Vi har også været nomineret før, men vi har ikke vundet den før.

Nikolaj Vonsild: – Vi bliver altid overvældede og glade for, at folk vil lytte til det, vi laver, og jeg skriver ikke for publikums skyld – jeg skriver for min egen. Og derfor betyder det endnu mere, at det er folk, der har bestemt, vi skulle vinde i dag. Det gør mig virkelig glad. Jeg synes, der er noget smukt over, at vi vinder for denne bestemte udgivelse. Jeg vil gerne bare vise, at musik er andet end bare underholdning. Alt skal bare gå hurtigt og konsumeres rigtig hurtigt. Jeg vil gerne være ekstra opmærksom på nu, at musik skal andet end at underholde – og det vil jeg være opmærksom på, til jeg stiller træskoene!

Hvad har været jeres største oplevelse i 2018?

Jonas Kenton: – Vi har startet et samarbejde med Copenhagen Phil og komponist Christian Balvig, og vi er startet på et album. Vi har bare lavet sindssygt mange ting.

Nikolaj Vonsild: – Vi har været sammen som gruppe i snart 12 år.

Jonas Kenton: – Og nu skal vi udgive musik igen!

Hvad skal I lave i 2019?

Jonas Kenton: – Jamen, nu udgiver vi nogle singler og et album, og det bliver bare fedt!

Nikolaj Vonsild: – Vi skal spille, og mennesker skal føle det! Vi har også andre projekter kørende sideløbende. Der er fart på, og det er virkelig bare dejligt.

LÆS OGSÅ: GAFFA-Prisen – Og vinderne er...


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA