x

BEDST LIGE NU: 12 nye, håndplukkede tracks

BEDST LIGE NU: 12 nye, håndplukkede tracks

Det er atter blevet fredag, og æteren boomer med ny musik. Vi har udvalgt 12 tracks, der fortjener en tur på din foretrukne streamingtjeneste. Hør playlisten nederst i artiklen.

Bruce Hornsby feat. Justin Vernon: Cast-Off

Bruce Hornsby var i en kort periode medlem af Grateful Dead i starten af halvfemserne, og han var ligeledes med på coveralbummet Days of the Dead fra 2016, hvor han sammen med Justin Vernons DeYarmond Edison bidrog med et cover af ”Black Muddy River”. Derudover har de to samarbejdet på Hornsbys ”Over the Rise”. Nu slår de pjalterne sammen nok engang med den fine ”Cast-Off”, der synes at lande et sted midt imellem de to musikalske universer. Hornbys filmiske arrangementer kommer således under kærlig behandling af Vernons hang til at lade musikken udfolde sig i adskillige lag. Der er en masse fine detaljer at lytte efter.

Foster The People: Style

Indierock-bandet Foster The People synes at vende lidt mere tilbage til rødderne med deres nye single ”Style” – i hvert fald hvis man sammenligner den med den dansable ”Worst Nites”, der udkom i november. Vi er ude af diskoteket og tilbage i garagen, så at sige. På ”Style” er alt lige fra guitar-riffet til trommerne tungt og distortet, og det er herligt.

Veronica Maggio: Kurt Cobain

Svenskerne kan bare noget med popmusik. Det er ingenlunde anderledes med Veronica Maggio, der på sin nye single ”Kurt Cobain” illustrerer sin popsans på det fornemmeste. Singlen er den først udgivne fra sangerindens forestående album, og den er en både luftig, synthbåren kærlighedssang samt en hyldest til den ikoniske forsanger i Nirvana.

Jamila Woods: EARTHA

Den Chicago-baserede soulsangerinde Jamila Woods’ stemme er som altid fløjlsblød, og den bliver bragt fremragende i forgrunden på hendes nyeste single ”EARTHA”, der er en homage til sangerinden, skuespilleren og aktivisten Eartha Kitt. Woods' kommende album ventes ude til oktober.

Claus Hempler: Jeg Drømmer Om En Sang

På singlen ”Jeg Drømmer Om En Sang” giver Claus Hempler sig for første gang som sangskriver i kast med det danske sprog. Og hvilken sprogdebut for den erfarne sanger- og sangskriver! ”Jeg drømmer om en sang / der er lige på og hårdt gennem røgen fra tobakken / der er tydelig som en blotter i parken / med pointen parat under frakken / jeg drømmer om en sang / som et vristspark i skridtet / og et whiplash i nakken”. Det er mesterligt ordarbejde fra hr. Hemplers side og skruer forventningerne i vejret forud for hans kommende album Kuffert Fuld Af Mursten, der udkommer den 26. april.

Emil Kruse feat. Benjamin Hav: Air Tonight

Ens bevidsthed er allerede på dansegulvet, når den nye single af Emil Kruse og Benjamin Hav fra Benal blæser ud af højtalerne. Bassen går i gulvet, i fødderne og i blodet. Kruse og Hav har muligvis præsteret sangen, der får de festglade danskere på gulvet denne weekend. Det er søreme svært ikke at rokke med på dette house-track.

Lizzo feat. Missy Elliot: Tempo

”Slow songs, they're for skinny hoes” følges hurtigt op af ”I’m a thick bitch, I need tempo”. Så er stemningen ligesom sat på det nye track af Lizzo og Missy Elliot. På trods af et næsten Van Halensk guitar-tap i starten er der altså ikke tale om et rocknummer, men derimod en club-banger, der helt sikkert vil få temperaturen til at stige på diskotekerne verden over.

Tame Impala – Patience

Dagens udgivelse af Tame Impala rumsterer af 70’er-disco og 90’er-house sammenblandet med Kevin Parkers særegne og velkendte psykedeliske indierock-lyd. På singlen høres et beat bestående af disco-trommer, der med flydende synth-lyde fører nummeret frem i et middel- og minutiøst tempo tilføjet simple, men klingende akkorder fra et klaver og Kevin Parkers let genkendelige vokal. Sangens tekst vidner om en meditation over livets cyklus, hvori tekstens hovedperson slutter fred med tidens faser og sin egen eksistens.

Logic: Confessions of a Dangerous Mind

Den amerikanske rapper Logic offentliggjorde før på ugen, at hans næste album ligger lige om hjørnet. I dag udsender rapstjernen den første forsmag på albummet med en single, der tager titel efter det nyligt kommende album: ”Confessions of a Dangerous Mind”. Den nye single er et letsindigt og budskabsbåret nummer, hvor Logic atter med sin skarp-spyttende rap overbeviser os om sin relevans i rappens arena.

Oh Land: Kiss In Songs

Oh Land er kendt for at skabe musik, der danner stærke associationer til drømmeverdner og magi. Her er ”Kiss in Songs” ingen undtagelse. På en baggrund af klaver og strygere synger Nanna Øland Fabricius’ behagelige og milde stemme ”Kiss in Songs”, der indikerer, at hendes Oh Land-projekt er blevet mere organisk og kirkeligt end hendes tidligere plader, hvor et elektronisk islæt dominerer.

Anya: Roam

Med en forfriskende og up-tempo single sætter den dansk-amerikanske Anya for alvor weekenden i gang. Fra ”Roam” flyder bløde pop og r&b-toner, der med sangens tekst: ”Go roam with me / Never slow down” fordrer fremgang og lange lyse nætter. Anya debuterede i 2015 med ep’en The Credit og har sidenhen plantet sig solidt på den danske musikscene, hvor hun atter med ”Roam” cementerer sit store talent. 

The Rumour Said Fire: Retaliation

The Rumour Said Fire er blevet til en duo bestående af sangskriver og forsanger/guitarist Jesper Lidang og sanger/guitarist Søren Lilholt. Med "Retaliation" søger de med tilbage til deres musikalske rødder, i folk-musikken og protestsangene, dog nu med samplede trommer. "Retaliation" kredser med duoens egne ord om "kærlighedens store udfordringer i en politisk verden, der styrter sammen om ørerne på os, og en moder natur, der raser og stritter imod over for vores forurenende adfærd og konstante fokus på at tjene penge." Det var ikke oprindeligt meningen, at sangen skulle ud nu, men berørt af børns kamp kloden over i Fridays for Future og det faktum, at strejken i Danmark sidste fredag var tidoblet i antal børn og unge siden sidste demonstration, gav duoen inspirationen til at få sangen ud netop nu.

Hør playlisten på Spotify nedenfor:

Hør playlisten på andre streamingtjenester, blandt andet Apple Music:

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA