x

Copenhell-chef: – Billetsalget taler for sig selv

Copenhell-chef: – Billetsalget taler for sig selv

Billedet, fra venstre: Copenhell-medarbejderne Jakob Printzlau (grafiker), Jeppe Nissen (musikansvarlig), Morten Skovgaard (sociale medier) og Mikkel Mo (pr)

Allerede i marts måned kunne Copenhell, der i går fejrer 10 års jubilæum, melde om udsolgt. Det vidner om et stærkt program, mener arrangør Jeppe Nissen fra Live Nation trods negative røster fra fans.

Landets suverænt største metalfestival Copenhell kan i år fejre ti år i helvede. Festivalen er trods de trange rammer på Refshaleøens betonfundament vokset til at være en metal-fest, der kan måle sig med mange af de store internationalt.

I år er det navne som de vanvittige maskemænd Slipknot, groove-kongerne Lamb of God, de tyske veteraner Scorpions og ikke mindst det helt store trækplaster Tool, der står øverst på plakaten.

Programmet er udvidet år efter år, og større navne er kommet til i takt med, at publikumstallet er vokset hvert år. Alligevel er festivalen og arrangørerne i Live Nation i år blevet mødt af en del kritik, især på diverse sociale medier.

Inkarnerede heavy-fans brokker sig her højlydt over alt fra gengangere i programmet, over for få tunge navne i de hårdere genrer til for dyre øl.

GAFFA satte arrangører Jeppe Nissen fra Live Nation stævne for ikke kun at høre, hvordan man fejrer ti år i helvede, men også, hvad han som metal-nørd og tovholder mener om de sure miner.

Nogle har kritiseret programmet for at rumme for mange gengangere. Er du enig?

– Det er fuldstændig korrekt, at der er gengangere. Og ja, Slipknot har spillet her, men det var altså i 2015, og de kommer med en ny plade, en ny produktion og et helt nyt show. Scorpions spillede her for nogle år siden, hvor det var rasende fedt og rasende dårligt vejr. De er fantastiske netop nu, og der er nok grænser for, hvor længe vi har glæde af dem endnu. Så det er bare med at nyde det. For en festival som vores, der er så genrespecifik, vil der altid være gengangere. Det kan ikke undgås, forklarer Jeppe Nissen.

Arrangøren peger samtidig på, at Copenhell i store træk vil ligne sig selv i år. Man er omgivet af vand, så der er grænser for, hvor meget man kan udvide og ændre. Alligevel er der små justeringer år, der ud over mere ild og metal også vil byde på indvielsen af et vikinge-land i en skov, der fleste nok ikke anede fandtes.

– Vi har jo 10-års fødselsdag. Så på den ene side bliver det business as usual bare med endnu mere drøn på. Vi havde sidste år en festivalplads, der fungerede rigtig godt, så det bibeholder vi i store træk. Men vi har også en række nye tiltag blandt andet et helt nyt område. Det er i en skov, så naturligvis har det noget med vikinger at gøre. Derudover vil der selvfølgelig være enkelte 10-års overraskelser, forklarer koncertarrangøren.

Det muliges kunst

At sammensætte et program på en festival som Copenhell er i høj grad det muliges kunst. Ikke nok med, at man skal fokusere på de bands, der rent faktisk turnerer i Europa i løbet af sommeren, man er også i skarp konkurrence med andre festivaler som Roskilde samt Tinderbox, der flere gange har snuppet større rock-navne for næsen af Copenhell.

Derfor er det naturligt at høre Jeppe Nissen, hvem han selv gerne havde set vælte Refshaleøens betonfundament.

– Rammstein spiller i Parken nærmest samtidig. De er fedt band, og vi kan også godt lide meget ild ude hos os. Powertrip spiller på Roskilde i stedet, så jeg må høre dem der i stedet for. Det samme gælder for Phil Anselmo. Man er nødt til at være realistisk og se på, hvem der rent faktisk er på turné, selv om jeg naturligvis gerne ville have booket Led Zeppelin, hvis alt var muligt, siger Jeppe Nissen, der selv personligt glæder sig enormt til at høre det band, vi netop hos GAFFA har kåret som årets bedste fesvial-booking.

Tool er kæmpestort. Jeg hørte dem på Roskilde, sidst de var i Danmark. Så det er kæmpestort for mig. Men der er mange andre. Jeg glæder mig også til at høre Baest. De har en god tid, og det er et band, der kommer til at gøre en forskel for dansk metal de kommende år. Og så er der selvfølgelig genforeningen af Psyke Projects samt vores Ten Years In Hell, hvor en række danske legender finder sammen og giver den gas i metallens tegn. I det hele taget glæder jeg mig over, at der er så mange danske bands, der begynder at gøre en forskel. Det lover godt for fremtiden, siger Copenhells talsmand.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA