x

Wacken 2008 – det største nogensinde!

Wacken 2008 – det største nogensinde!

Årets metalbegivenhed er Wacken Open Air. Sådan har det efterhånden været i mange år, og i år sætter festivalen i den nordtyske by Wacken i dagene 31. juli-2. august endnu engang en tyk streg under, at den er Europas vigtigste inden for det felt. Iron Maiden er hovednavnet, hvilket i sig selv er undskyldning nok for at spendere de 100 Euro, det koster at deltage på Wacken. Den er igen i år et overflødighedshorn af gode navne, og det vil næsten være en skam at liste nogen frem for andre, men vi gør det alligevel.

For der er gået mode i et gendanne legendariske metalbands. Wacken sikrer sig naturligvis sin del af kagen. Og hvor det i 2006 var Emperor og Carnivore der blev gendannet, er det anno 2008 navne som Carcass og At The Gates, der tager på turné igen. Begge bands har været opløste i mange år, men har i år valgt at turnere på sommerens store festivaler, og det skal blive ganske spændende at høre disse bands på Wacken. Undertegnede anmelder er stor fan af begge bands, men nåede aldrig at se dem live dengang, så det bliver fedt at kunne krydse dem af på to-do-listen.

Derudover er der naturligvis Iron Maiden. Et helt kapitel for sig selv. I de sidste 10 år har Wacken Open Air lavet en brugerundersøgelse, og her har Iron Maiden været det mest ønskede band hver evig eneste gang. Nu kan arrangørerne omsider indfri de trofaste gæsters krav, og
publikums reaktion herpå kom da også prompte! Bandet blev offentliggjort en måneds tid før sidste års festival, hvorfor der var store bannere med navnet på, så reklamen blev gjort et år før tid.

Da billetsalget så gik i gang, lagde serverne sig ned, så stor efterspørgsel var der. Wackens hjemmeside gik da også ned den dag, festivalen offentliggjorde Iron Maiden. Alene nyheden var nok til, at tusinder og atter tusinder af fans valfartede til festivalens hjemmeside. Tre-fire måneder før festivalstart kunne de melde alt udsolgt, og det selvom festivalen har udvidet kapaciteten til nu at være knap 70.000 betalende gæster. Den er altså på størrelse med Roskilde Festival, og det selv om viften af musik begrænser sig til metal!

Inden for genren begrænser festivalen sig dog ikke. Bands som Carcass, Obituary og At The Gates repræsenterer den gamle skole inden for dødsmetal. Det ene band fra England, et andet fra den historiske Tampa Bay-scene i Florida og sidstnævnte fra Stockholm-scenen. Er man til thrash, kommer Exodus og Kreator. Sverige kommer desuden også med Opeth, Soilwork og The Haunted. Er man til black metal, kommer de berygtede Gorgoroth og laver et specielt show midt om natten. Forvent kontroversiel sceneoptræden og et show, der vil gå over i historien.

Og fik vi nævnt danske Mercenary? De kommer også. Drengene fra Aalborg leverede et svendestykke på Wacken tilbage i 2005, og med en anmelderrost plade i bagagen, skal de nok blive et tilløbsstykke igen i år.

Så med alle disse ting in mente har overtegnede svært ved at kunne finde en valid undskyldning for at blive væk. Jeg gør i hvert fald ikke, og har så småt sparet sammen til billetten til 2009. Hvem tør vente, når festivalen hvert år overgår sig selv?

 

Wacken Open Airs hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA