x

BEDST LIGE NU: 12 nye og håndplukkede tracks

BEDST LIGE NU: 12 nye og håndplukkede tracks

Den sidste playliste inden sommeren for alvor tager over - smæk den på og bliv inspireret. 

Baest - As Above So Below

Med en intro, der kører derudad i over et minut, lokker de danske darlings fra Baest lytteren ind til et vanvittigt melodisk metalnummer. I balancen mellem den rockede guitarlyd og den brutale vokal er oden til Chuck Schuldiner og Death tydelig at spotte. Det lover godt for bandets andet album, der kommer til september.

Maximillian - If You Wanna

Det er svært at sidde stille, når først tonerne af Maximillians nye single rammer ens trommehinder. ”If You Wanna” er soulet popmusik med en legesyg basgang, hvor linjer som ”You say you’ve changed, but have you really, though?” giver singlen et ekstra skub mod at blive sommerens perfekte, bittersøde hymne.

Aloe Blacc - Same Blood

Aloe Blacc har speciale i at lave sange, der er nemme at synge med på, og ”Same Blood” er ingen undtagelse. Mantraet om at stå sammen passer godt ind i samtidens debat om strukturel racisme, mens en sikker vokal og soul-referencer giver så stærk en nerve, at det er svært at stå stille, når kampsangen først er i gang.

Sam Fender - Will We Talk?

Et one night stand er omdrejningspunktet i ”Will We Talk?”, som er sidste smagsprøve fra Fender, inden hans debutalbum lander til september. Det er en højenergisk indieperle, der drives frem af en dominerende guitar. Præcis som The Vaccines gjorde det i 00’erne med deres dansable indiepop og tekster om ungdommen.

The Hives - Good Samaritan

De svenske postpunkere er endelig tilbage. I maj udgav de “I’m Alive”, og med ”Good Samaritan” viser de igen, hvorfor de stadig er relevante efter fire års stilhed. Denne gang blander de postpunk og garagerock i en skøn forening i en sang, der handler om at hjælpe andre ved at lade dem hjælpe sig selv.

Daughter - Poke

Daughter formår at ramme lige i hjertet hver eneste gang. Covernummeret ”Poke” er ingen undtagelse. Selvom man ikke skulle tro, at noget kunne blive mere hjemsøgende og hjerteskærende end originalen, har trioen virkelig formået at hylde Frightened Rabbits tragiske historie samtidig med, at de gør nummeret til deres eget.

Greta - Spin

Når den tyskfødte sangerinde Greta ikke slår sine folder i trioen Ida Red, tager hun os med på en rejse tilbage til et drømmeunivers fra 80’erne. Et univers, hvor hårde tyske strofer fint komplementerer den luftige vokal, der synger om at stoppe op og finde ro. ”Spin” er blot endnu et manifest om sangerindens kæmpetalent.

Fabich & Saint Wknd - Elevation feat. Olivia Nelson

”Elevation” er elektronisk musik, der lige så stille dypper foden i housegenrens tilbagelænede sommerlige loungestemning. Den stærke vokalpræsentation fra unge Olivia Nelson holder lytteren fast fra start til slut. Mens produktionens uforudsigelighed sørger for et groovy underlag, der er et obligatorisk lydtapet til sommerfesten.

The Black Keys - Walk Across the Water

“Let’s Rock” er Ohio-bandets første album i fem år, og herpå finder du balladen ”Walk Across the Water”. Det langsomme nummer er domineret af The Black Keys’ klassiske guitarlyd, hvor synthesizeren forsøger at give det en spændende kant. Dan Auerbachs vokal brillerer med en sårbar inderlighed, som i sig selv er et lyt værd.

Michael Kiwanuka & Tom Misch - Money

Tom Mischs funky guitar og Kiwanukas lyriske genialiteter udgør et helt utroligt stærkt samarbejde. Lyden er unægtelig meget langt fra den, der gjorde Kiwanuka verdenskendt, men det fungerer. ”Money” emmer af 70’ernes disko-toner, og som om det ikke er nok, er musikvideoen næsten lige så stærk, som sangens budskab er.

Rosalía - Dio$ No$ Libre Del Dinero

På de knapt to minutter, som ”Dio$ No$ Libre Del Dinero” varer, viser Rosalía endnu engang præcis, hvor talentfuld hun er. Hvor vi før har oplevet hende mere hårdtslående, præsenteres vi her for en mere sårbar sangerinde, hvis stærke vokal sublimt komplementerer melodiens elektroniske arrangementer. Endnu et stærkt udspil fra Rosalía!

Bexy - Wish We Had History

Der er dømt tilbagelænet, sexet vokal på ”Wish We Had History”. En kærlighedssang om at møde et nyt menneske, mens den tidligere relation stadig spøger i alle de minder, man skabte sammen. Lige så frustrerende situationen er, lige så smuk er sangen. En perfekt balance mellem mørk melankoli og sommernætternes drømme.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA