x

Guide: Her er august måneds mest spændende festivaler

Guide: Her er august måneds mest spændende festivaler

Vi er på vej ind i den sidste sommermåned, men der er stadig en god stribe festivaler tilbage rundt om i landet. Vi har udvalgt de mest spændende, som der stadig er billetter til. Klik på festivalnavnet for mere info og link til billetsalg.

Stella Polaris 

 1. juli – 3. august

Det startede med en pavillon fra Silvan og en lille, beskeden dj-pult for over 20 år siden. Den aldrende og stadig utroligt populære chill-out karavane har vokset sig større og større for hvert år. Initiativtagerne gør meget ud af, at arrangementet er for alle, og derfor kan man roligt medbringe sine kids, da der også bliver oprettet et børneområde i forbindelse med festivalens ankomst i hver enkelt by. Her i 2019 kan folk i både Kolding, Sønderborg, Aarhus og Frederiksberg Have i Købehavn igen se frem til en (forhåbentligt) solbeskinnet dag med picnickurv, rosé og lækre livetoner fra en solid række artister. Og det er gratis!

Oplev blandt andre: Brand New Heavies, Go Go Berlin, James Murphy (dj-sæt), IAMJJ, Freja Kirk

Femø Jazz Festival 

 1. juli – 4. august

Femø Jazz Festival har sat svingninger i Smålandshavet siden 1970, hvor den første festival løb af stablen. Med imponerende 48 år på bagen har festivalen været afholdt hvert år i starten af august og er dermed en af Danmarks ældste jazzfestivaler. I år indtager festivalen øen for 50. gang – fra den 30. juli til den 4. august. I løbet af festivalens seks dage præsenteres mere end 30 koncerter fordelt på store og små scener rundt omkring på den smukke ø. Så hvis du higer efter jazzens toner, er Femø Jazz Festival måske noget for dig. Den ligger i sensommeren, hvorfor der forsigtigt kan spås om anstændige vejrforhold.

Oplev blandt andre: Gregg Stafford, Tricia Boutté, Kirk Joseph

Bork Festival 

 1. juli – 3. august

Under mottoet ”musik for alle” har Bork Festival eller Bork Havn Musikfestival, som det startede med at hedde, leveret festivalstemning til det vestjyske folk siden 1979. Festivalen formår år efter år at præsentere publikum for en lang række af de bedste danske navne, og til tider også større udenlandske scoops i form af Kelly Rowland og Beth Hart i 2009. Musikprofilen henvender sig til en bred gruppe, så både de yngste, forældre og bedsteforældre kan finde sammen om musikken i de særdeles hyggelige omgivelser ved vandet.

Oplev blandt andet: L.O.C., Nicklas Sahl, Nephew, Folkeklubben, Clara og Barselona

GrimFest 

 1. – 3. august (udsolgt, bortset fra pakkebilletter gennem GAFFA Plus, læs mere her)

Grimfest er Danmarks grimmeste festival. Her er de ligeglade med, hvordan de ser ud, for de ved, at de er lækre, som de er. Og igen i år bliver det grimt i Aarhus, når GrimFest for fjortende gang sparkes i gang i august. Hvad der startede som en stor havefest, har med årene fået vind i sejlene og rummer nu omtrent fem tusinde gæster, der hvert år er med til at gøre Grimfest til en af festivalsæsonens hyggeligste oplevelser. Grimhøj Gård danner den intime ramme om denne helt unikke festival, der i år byder på blandt andre, Dør Nr. 13 og Ravi Kuma. Men der også større etablerede artister at finde på programmet, når Speaker Bite Me, Peter Sommer & Tiggerne og Fribytterdrømme lægger vejen forbi.

Oplev blandt andet: Speaker Bite Me, Peter Sommer & Tiggerne, Fribytterdrømme, Dør Nr. 13, Sherpa, Ravi Kuma

Frederikssund Festival

1.– 3. august

Kalvøen i Frederikssund har siden 1982 dannet ramme om et event, der startede som en visefestival og sidenhen har udviklet sig til at omfatte musik af alle afarter. De har konsekvent holdt fast i en kerneværdi, der omfatter aftenkoncerter afholdes i vikingehallen Valhal, hvor der er plads til 500 mennesker og så bliver der ydermere afviklet udendørskoncerter på andre tider af døgnet. Deres mål er, at der hvert år skal være både noget genkendeligt og noget nyt. Al overskud bliver i øvrigt doneret til almennyttige og velgørende formål, og i år kan du støtte et godt projekt ved at høre navne som Dizzy Mizz Lizzy og Tina Dickow. Frederikssund Festival markedsfører sig som Danmarks kærligste festival.

Oplev blandt andet: Rasmus Walter, Dizzy Mizz Lizzy, Tina Dickow, Folkeklubben, Sko/Torp, Tiger/Swan og Østkyst Hustlers.

Kapacitet: 2000

Lyst Festival

    2. – 3. august

En ny vandkantsfestival i Hundested med stort fokus på god musik, mad på bål og fede børneevents med strand og natur i fokus. 

Oplev blandt andre: Annika Aakjær, Off Bloom, Sherpa, Freja Kirk, Tue West duo, Aksglæde
 

Smukfest 

 1. – 11. august (udsolgt, men der er endagsbilletter til søndag den 11. august)

Smukfest har sjældent problemer med at sælge billetter, og hvert år bliver billetterne revet væk med kun få navne på plakaten. Festivalen har ry for både kvalitet i musikken og i den omgivende fest, der flyder igennem bøgetræerne uden for Skanderborg. Smukfest i Skanderborg er en af Danmarks mest traditionsrige festivaler, og publikum er uden tvivl landets mest trofaste. Smukfest er for mange gæster lige så meget festen, som den er musikken, og de vender tilbage år efter år. De smukke omgivelser ved Skanderborgsøerne giver Smukfest en helt anden ramme end landets andre festivaler, og der er lagt op til fantastisk stemning og fed musik, når ingen andre end Suede, Ziggy Marley, Thirty Seconds to Mars og Years & Years besøger Bøgeskoven for at servere fest til folket.

Oplev blandt andet: Robbie Williams, Liam Gallagher, Thirty Seconds To Mars, Suede, Ziggy Marley, Years & Years, Martin Garrix, Clean Bandit

Kapacitet: 34.000

Jam Days

   7. – 9. august

Odense-festivalen Jam Days i indre by med fokus på jazz, folk, blues og det, der ligner, er tilbage. Der bliver i år spillet musik på den store scene i hjertet af Brandts Klædefabrik, Amfiscenen og på en udendørsscene i Farvergården. Der spilles også på Kulturmaskinens store scene, der nu hedder Frølageret, i Odense Studenterhus, og så markerer Jam Days også genåbningen af det nyrenoverede og ombyggede musikhus Dexter.

Oplev blandt andre: Jamie Cullum, Larkin Poe, Claus Hempler, Thorbjørn Risager & The Black Tornado, Vestbo Trio

Strøm Festival                      

 1. – 10. august

Strøm Festival er endnu engang klar til at fylde de københavnske gader med lyden af elektronisk musik. Festivalen vil igen i år have stort fokus på at præsentere gæsterne for den store mangfoldighed, man finder i den elektroniske musik. Strøm Festival afprøver hvert år nye grænser for både musik og omgivelserne, når der gives koncerter om bord på skibe, i kirker eller neden under jorden i Københavns metrosystem. Igen i år står den på særlige oplevelser og tunge elektroniske rytmer, når Strøm overtager København.

Oplev blandt andet: Chinah X Jesper Dalgaard, Kamaal Williams, Bwoy de Bhajan, Astrid Engberg, SØS Gunver Ryberg

Badesøen

 1. august

Badesøen ved Friluftsbadet i Albertslund danner i august rammer om festivalen Badesøen, der vender tilbage efter to succesfulde år på den danske festivalradar. Radiostationen The Lake er initiativtagere, der har baggrund i Efterklang og Liima, og målet er at skabe en afslappende og hyggelig stemning, hvor der er plads til velkendte artister og nye, spændende stjerneskud fra det danske vækstlag. I år stikker Mark Ernestus’ Ngagga Rhythm Force og Clarissa Connelly forbi og leverer et soundtrack til festivalen, du kan nyde fra et friluftsbad med en drink i hånden.

Oplev blandt andet: Mark Ernestus’ Ngagga Rhythm Force, Clarissa Connelly, M. Rexen, Bendik Giske, Collider

Jaiyede Jazz Festival

   10. august

Den sprudlende og eklektiske jazzscene i London koger i disse år. Åbenhed, flertydighed, hjerterum og nysgerrighed kunne være nøglebegreber til at åbne denne musikalske smeltedigel op med alt, hvad den indebærer fra jazz i diverse afskygninger, post-punk, dub, IDM, hiphop, afro-beat, drum’n bass, folklore, klassisk musik og psychedelia m.m. Det er netop essensen af jazz, dét, at man forholder sig åben til sin omverden og improviserer sig frem via genrernedsmeltninger. Og det kan du opleve eksempler på på Teater Momentum i Odense.

Oplev: Khalab Trio, Szun Waves, Planet Battagon, The Bakkbeat Project + dj's Alexis Blondel og Dose

  

Alive Festival 

 1. – 17. august

Thyboerne har de seneste år taget skridtet helt ind på den danske musikscene, og den lokale festival har gennem årene været en motor i Thys musikalske opblomstring. Men det er ikke bare de lokale helte, der indtager de smukke omgivelser for Alive, også en lang række store danske navne har de seneste år lagt vejen forbi Thisted, hvor især det yngre publikum møder talstærkt op. Thy er blevet det nye fede, og det afspejler sig i programmet, hvor Boy Azooga bliver efterfulgt af Benal, Selma Judith og ELBA.

Oplev blandt andet: Benal, Selma Judith, ELBA, Hjalte Ross

Wonderfestiwall 

 1. – 18. august

Bornholm er den dejligste ferieø, så hvorfor ikke smække en festival op imellem klipper, røget fisk og Krølle Bølle-is. Det er svært at drømme sig til smukkere rammer for en festival end den, man får på bornholmske Wonderwall. Med den gamle ruin af Hammershus i baggrunden inviterer bornholmerne indenfor til fire dages fest med fantastisk musik i helt unikke omgivelser. Her på Danmarks østligste festival kan få en helt unik festivaloplevelse og nyde noget af landets bedste musik, når De Danske Hyrder, L.O.C. og Nicklas Sahl tager færgen over for at være en del af festen.

Oplev blandt andet: Nik & Jay, TV-2, Nicklas Sahl, Ea Kaya, De Danske Hyrder, L.O.C.

Kapacitet: 5000

Tønder Festival 

 1. – 25. august

Folkemusikken løber igennem Tønders gader, når festivalen åbner byportene i slutningen af august. Tønder har musikken som en del af sin dna, og byen omdannes til en folkefest af dimensioner, når alverdens folk-helte indtager byens scener. Tønder Festival er uden sidestykke den største af sin slags i Danmark, og den viser år efter år, hvor stor kærlighed der er til disse genrer her i landet. Omkring 10.000 gæster flokkes hvert år til det sønderjyske, og for mange musikelskere er festivalen årets højdepunkt. Musikalsk kan Tønder igen i år prale af et program fyldt med store navne og det bedste fra vækstlaget, når alle fra Adam Holmes & the Embers over Hudson Taylor til John Prine og John Smith stikker forbi og tager del i årets fest i Sønderjylland.

Oplev blandt andet: John Prine, Adam Holmes & the Embers, Hudson Taylor, Claus Hempler, Irish Mythen

Kapacitet: 10.000

Uhørt Festival

    23. – 24. august

Upcoming-festivalen er klar ved Cph Skatepark/KPH Volume på Enghavevej 80 i København. Over to dage kan du opleve i alt 39 bands på Uhørt Festivals tre scener. Her kan du se og høre en række af landets allernyeste bands og solister, der stadig er uhørte i den brede offentlighed, men som arrangørerne tror vil bryde bredere igennem i de kommende år. Og de har tidligere præsenteret navne som The Minds of 99, Baby in Vain, Nelson Can, Nikoline, Ravi Kuma og mange flere.

Oplev blandt andre: Angående Mig, Frida Diamant, Kogekunst, Klaptrae, Xenoblight

Karrusel Festival

    30. – 31. august

Den tidligere Odense-festival Karrusel er flyttet til Refshaleøen i København og får plads til 2.500 gæster fordelt på tre open air-scener og en stor, gammeldags karrusel. Fokus bliver internationale house- og techno-artister blandet med nye talenter inden for r&b, disko og electropop.

Oplev blandt andre: Dixon, Oliver Schorie, Victor Ruiz, Bremer/McCoy, Kenton Slash Demon, School Of X, Bjørn Svin.

Grenaa Gademusiker Festival

    30. august

Konkurrence for landets bedste gademusikere – og Annika Aakjær som hovednavn.

Aarhus Festuge

    30. august - 8. september

Den traditionsrige festuge er tilbage med kunst og kultur, der forhåbentlig kan tilfredsstille de fleste.

Oplev blandt andre: Peaches, Bell Orchestre med Arcade Fire-musikerne Sarah Neufeld & Richard Reed Parry og Aarhus Symfoniorkester, TV-2 med gæster, dobbeltkoncert med Tina Dickow og Mads Langer og David Bowie-musicalen Lazarus.

Wall Of Sound 

 1. – 7. september

Fængslet i Horsens har efterhånden placeret sig gedigent på det danske stadionkoncert-marked, men sidste år meldte de sig også på banen i festivalregi. Wall Of Sound er navnet på den to dages festival, der giver fin anledning til at afslutte festivalsæsonen med manér, eftersom at festivalen er placeret strategisk perfekt i start september, hvor ingen andre danske festivaler huserer. I løbet af de to dage har Fængslet alle de fornødenheder, man forventer af en festival: Madboder, barer, kunstoplevelser ud over det sædvanlige, og så præsenterer de også et yderst gedigent linup.

Oplev blandt andre: Phlake, Kesi, TopGunn, Den Sorte Skole, Klumben & Raske Penge, Alexander Oscar, Kops og Velvet Volume.

                     


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA