x

BEDST LIGE NU: 12 håndplukkede tracks

BEDST LIGE NU: 12 håndplukkede tracks

Efter en sommerpause er playlisten tilbage med udvalgte tracks. 

Taylor Swift – Lover

”Lover” er titelnummeret på Taylor Swifts kommende studiealbum, og hvis tracket er retvisende for resten af albummet, kan man roligt glæde sig. Den noget langsomme melodi er på fineste vis akkompagneret af en mere alvorlig og eftertænksom lyrik end tidligere. Med klare referencer til country, borger ”Lover” for en mere moden Taylor.

JÆRV – Signaler

Efter nogle år på den danske upcomingscene, er JÆRV klar med deres debutalbum, Kriger. Herfra synes ”Signaler” at signalere plads til både trillende tårer og vildtfarende dansetrin, på en up-tempo popballade hvor rapide trommeslag og synth i skøn symbiose kombineres med sårbar vokal og hjerteskærende lyrik.

Michael Kiwanuka - You Ain’t The Problem

Første singleudspil fra singer-songwriterens kommende album inviterer på dæmpede bongotrommer og blide grin, der eskalerer til funky soulrytmer og slagkraftigt kor. En sang der spår en mere upbeat retning for den indadvendte brites tredje album; som eftersigende bliver en plade, hvor Kiwanuka ”endelig kan være sig selv”.

Lord Siva & Vera - Oh My God

Den danske rapper/r&b-sanger Lord Siva og produceren Vera er tilbage med et nyt nænsomt og moderne r&b-nummer. R&B-duoen, der tidligere udgav singlen “Paris”, har produceret en blid poplyd, hvor Lord Siva udfolder sig på engelsk. Lord Sivas vokal komplimenterer på bedste vis Veras behagelige produktion, der går i samme musikalske spor som Quadron og Liss.

Liam Gallagher – One of Us

”One of Us” er ikke blot et stykke gedigen britpop, men også en decideret håndsrækning til Liams bror, Noel. Med linjer som ”C’mon and open your door” og ”You said we’d live forever” forsøger lillebror at bygge bro i det forliste forhold. Det er i sig selv ganske beundringsværdigt. Tracket er harmonisk tilført en kort, men ørehængende guitarsolo.

AV AV AV – No Statues

Elektro-trioen har bekendtgjort et musikalsk retningsskifte, og titelnummeret fra deres kommende album er syn for sagen. Trioens kendetegnende dance-elementer afviger for et råt, aggressivt udtryk, og singlen sparker således døren ind til en for bandet hidtil uudforsket del af den danske undergrundsscene, de har været en del af de seneste år.

Anna of the North - Playing Games

Fjerde single i år fra norske Anna Lotterud, nikker til popdronning Britney Spears’ kæmpehit: “Oops!… I did it again” og brugen af beskidte tricks i kærlighedens navn. Anna of the Norths egen udgave byder dog på et mere indadskuende og synthfyldt univers, som giver plads til at indrømme usunde kærlighedsvaner. 

Brockhampton - Boy Bye

Hiphoppens ukronede boyband er i topform på denne sang fra deres kommende album GINGER. I vanlig stil leverer det amerikanske rap-kollektiv skarpe rim over et unikt samplebaseret beat, der holder sig indenfor hiphop-gruppens efterhånden veletablerede soniske stil. Det er rå, ukompromitteret energi kombineret med velproduceret-øreguf.

Miley Cyrus – Slide Away

Miley Cyrus er for nyligt blevet skilt fra ægtefællen Liam Hemsworth, og ”Slide Away” er et forsøg på at bearbejde bruddet. Nummeret drives frem af en behagelig guitar og et laid-back beat, som bagtæppe for Mileys lettere hæse stemmeføring. En intens inderlighed, og lyrik som ”Once upon a time it was paradise” går lige i hjertekulen. 

Stereophonics – Fly like An Eagle

Man skal spejde langt efter Steve Miller Band-sangen af samme navn, når Stereophonics forsanger Kelly Jones på deres nyeste single fra albummet Kind tyer til den akustiske guitar, og med sin karakteristiske røst i stemmen udkrænger budskaber om nostalgi og selvrealisering.
Bundsolid og charmerende britrock uden så meget som et eneste aber dabei.

Whitney - Used To Be Lonely

Siden gruppens største hit “No Woman” udkom i 2016, som en del af debutalbummet Light Upon the Lake, har forsanger Julien Ehrlich’s karakteristiske lyse vokal ikke udviklet sig meget - og det gør bestemt ikke noget. “Used To Be Lonely” er fra Chigaco-bandets nyeste ep og svæver melodisk videre i Whitneys guitar- og klaverstyrede indiepop lydunivers. 

Jenny Hval - High Alice

Den norske singer-songwriter har leveret en svævende ny single fra det kommende album The Practice of Love. Jenny Hvals silkebløde vokal kærtegner den luftige, art-pop lydside, der pulserer med elektroniske impulser og drømmeagtige toner. Singlen er på alle måder meget lovende og sætter høje forventninger til Jenny Hvals kommende plade.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA