x

BEDST LIGE NU: 12 håndplukkede tracks

BEDST LIGE NU: 12 håndplukkede tracks

Så er der nyt guf til øregangene. Vi har valgt det bedste af det nyeste til dig på playlisten "Bedst lige nu", som du kan følge på Spotify.  

Lana Del Rey - The Greatest

Lana Del Reys nyeste lyder som en klassisk rock-sang, der er blevet fortolket gennem sangerindens psykedeliske udtryk og vokal. "The Greatest" handler om denne generations udbrændthed og oplevelsen af, at håbet stille svinder hen. Over slørede guitarsoloer og et nænsomt klaverspil synger Lana “I guess that I'm burned out after all. If this is it, I’m signing off”.

Tessa – Okay

Straight Outta Hundige – Tessas karriere er skudt afsted med rekordfart, og nu er singlen ”Okay” på gaden. Tessa er er den nye pige i klassen, og tracket er spækket med attitude og hårdtslående lyrik. Beatet er komponeret af trap-inspirerede trommer, som er et evigt pulserende bagtæppe til Tessas vrede flow. Tessa gi’r ik’ en fuck, og hun er kommet for at blive.

Ida Red – Mama

Med ”Wildflower” stemplede Ida Red sidste sommer ind i bevidstheden hos danske popentusiaster, og på ”Mama” slår pigerne for alvor fast med syvtommersøm, at de har en masse at byde på. Elegant guitarspil kombineret med rytmiske toner fra den mere elektroniske værktøjskasse, og man har opskriften på endnu en stærk ørehænger fra den kvindelige trio.

The 1975 – People

”Wake up, wake up/Stop fucking with the kids”. Matty Healy og resten af slænget i The 1975 har fået nok af tilstanden omkring dem. Mellem tunge, punk-rockede guitar riffs og dundrende hammerslag på trommesættet, uddriver Healy sine dybtfølte frustrationer som var han Johnny Rotten. Frisk, samfundskritisk mavepuster.

Mags – Unpredictable

Danmarks fremadstormende pophåb Mags har for alvor kridtet danseskoene på sit første udspil siden ep’en Conversations I’ve Had With Myself. Som forgængerne bevæger Mags sig i ”Unpredictable” i et elektronisk, up-tempo lydunivers a la Robyn, mens lyrikken omsvøber hende med en forfriskende, care free attitude. Mere end lovende.

Yungblud – Die A Little

Yungblud har gjort det igen. På ”Die A Little” formår det blot 22-årige fænomen med kirurgisk millimeter-præcision at balancere i det svævende sammenspil mellem eftertænksomhed og hårdtslående, elektroniske beats. Krydret med social-bevidst lyrik og en smittende stemme, er der meget lidt der står i vejen mellem Yungblud og verdenstoppen.

Bisse – Klagesangen

Bisse giver på nummeret ”Klagesangen” sit besyv på i klimadebatten. Med vanlig lyrisk snilde har kunstneren produceret et hårdtslående og tankevækkende track. Uden så mange dikkedarer revser Bisse vores allesammens vaner, og opfordrer til mere eftertænksomhed. Et lige på og hårdt politisk nummer fra en af Danmarks største sangskrivere.

Go Go Berlin – Go On (Forever)

På “Go On (Forever)” beviser Go Go Berlin endnu engang, at de er et langtidsholdbart band. Det musikalske udtryk er blevet en anelse mere poppet end tidligere, men sangskrivningen fejler absolut ingenting. Nummeret emmer af håbefuldhed og optimisme, mens den poppede rocklyd skaber noget kant. Produktionen er i top, så læn dig tilbage og nyd musikken.

Caro – i don’t miss u

Amerikanske Caro fra Atlanta, Georgia, er lidt af et multi-talent. Nummeret ”i don’t miss u” er skrevet, udført og produceret af Caro selv. Sangen handler om følelsen af afvisning efter et brud – og Caros vokalpræstation indkapsler og understreger netop dette. Guitarmelodien er smooth og indhyller lyrikken til noget nær perfektion.

Mahalia - Square 1

Den engelske sangerinde Mahalia leverer på dette nummer en klassisk omgang soul-inspireret r&b, der er drevet af Mahalias sjælfulde vokal og et gennemgående klaver-riff. Soul-produktionen og Mahalias vokal udgør en vidunderlig og jazzet musikalsk oplevelse, der leder tankerne mod Lauryn Hill. Mahalias kommende album kunne være en moderne soul-klassiker undervejs.

Missy Elliot - Throw It Back

Hun er tilbage! Missy Elliotts nyeste ep byder på denne hiphop-banger, der i vanlig Missy-stil akkompagneres af en vild og farverig musikvideo. Bassen på “Throw It Back” er høj og rungende og Missy Elliott viser med sin nonchalante swag, at hun efter to årtier med bangers og innovativ musik stadig er i stand til at “Get her Freak On”.

Charlie XCX - Miss U

“Miss U” er electropop af øverste skuffe med fuld skrue på tunge synthesizere og trap-trommer. Den 27-årige britiske sangerinde demonstrerer endnu engang på dette skarpt producerede track, at hun mestrer pop-genrens iørefaldende tiltrækningskraft. Kan du ikke få nok Charlie XCX medvirker sangen desuden på soundtracket til Netflix-serien 13 Reasons Why.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA