x

BEDST LIGE NU: 12 håndplukkede tracks

BEDST LIGE NU: 12 håndplukkede tracks

Spice din mandag op med bedste af det nyeste og følg playlisten "Bedst lige nu" på Spotify for dit ugentlige musikfix. 

Nik & Jay – "Flight Mode"

Den danske popduo fra Værløse er langtidsholdbare. I indeværende år har Nik & Jay sat sig for at udgive en sang per måned i 2019. ”Flight Mode” er den niende i rækken, og den oser af overskud. Med tidligere tiders materialisme og bling solidt plantet i bakspejlet beviser Nik & Jay, at de er blevet voksne og reflekterede.

Sam Fender - "The Borders"

Den 25-årige Sam Fenders debutalbum har fyldt mange musikfans med høje forventninger. Nu er det lige på trapperne, og ”The Borders” er et stærkt udspil fra netop denne plade. Med klare referencer til Springsteen formår Fender at sætte ord på de sociale problemer, der er virkeligheden i det nordøstlige England.

Stormzy - ”Sounds of the Skeng”

Croydon-rapperen Stormzy er blevet ekstremt populær og eftertragtet. Ikke blot i sit fædreland England, men i hele verden. Mens vi venter spændt på grime-mesterens næste album, kan vi varme os med endnu en single fra pladen. ”Sounds of the Skeng” er grime, når det er bedst; hårdtslående, autentisk, umiddelbart og lyrisk suverænt.

Soon - "Feel"

Det er sexet og urban på den danske duo Soons sang “Feel” fra deres nyudgivne debut-ep Red // Blue. Bag Soon står aarhusianerne August Møller Fogh og Andreas Bendix Wilson, som på “Feel” giver sig hen til det dystre byrum. Sangen er et mix af distortet guitar, tung bas og et omkvæd, der klinger af den sexethed, som man kender fra Scarlet Pleasure.

Tove Lo feat. Kylie Minogue - "Really Don’t Like U"

Man er hooked fra første boblende clublyd på Tove Los nyetse single “Really Don’t Like U”, hvor den australske popdronning Kylie Minogue synger med og sender én direkte til 90’erne. De to kvinder mødes på sangen, som er en del af Tove Los kommende album Sunshine Kitty, til en fælles fuck-you sang til ekskærestens nye flirt.

Mekdes - "Lose A Minute"

Den blot 19-årige Mekdes kommer fra intet mindre end Kolding og bringer på sin fjerde single “Lose A Minute” et friskt poppust til sin ellers gennemførte r&b-lyd. Resultatet er festligt og udskyder efteråret ved at holde fast i sommerlige bløde melodier, der eksalerer i et house-inspireret omkvæd med masser af lyse trommer og keys.

Kippenberger – "Noget for Nogen"

Den tidligere The Floor is Made of Lava-frontmand Tobias Kippenberger har ikke tabt så meget som et eneste skridt, men forvent ikke blot mere fra den samme, hårde rock-skuffe på hans nye soloprojekt. Det engelske sprog er skiftet ud med det danske, men Kippenbergers dybe, velkendte røst og sans for at lege med ordene står tilbage stærkere end nogensinde før.

Foster the People – "Pick U Up"

Hvis “Pick U Up” er en smagsprøve på deres nye, unavngivne kommende album, synes der at være drysset en god portion dansevenlig soul på Foster the People. Derudover har de californiske indepoppere skruet up for tempo-blusset og tilsat dybe, funky bastoner. Ingredienserne udgør potentielt opskriften på et af sensommerens sleeper-hits.

Mads Langer – "Eyes Closed"

Det er ”farvel” til hverdagsbekymringer og ”goddag” til lange nætter på stranden, når Mads Langer i denne ode til at give slip og give los byder op til dans. Den inderlige guitar er skiftet ud med en hæsblæsende ukulele, og Langers blide og karakteristiske troubadourstemme afviger for en stund i uptempo-poppens navn.

Girl in Red – "Bad Idea!"

Den 20-årige nordmand Marie Ulven, der går under navnet Girl in Red, laver ung og personlig indie-rock direkte fra sit soveværelse. “It was a bad idea to call you up, I’m totally fucked, I can’t get enough” synger Girl in Red på “Bad Idea!”, som du kan høre på hendes nye album Beginnings. Hvis du er til guitarriffs og følsomme tekster, behøver du ikke at lede længere.

Bat for Lashes – "Desert Man"

Den 80’er-inspirerede “Desert Man” byder på synthpiano og strygere over store trommer på dette drømmende udspil fra den engelske musiker Bat For Lashes. Natasha Khan, der udgør projektet Bat For Lashes, leverer varen med sin særegne Björk-lignende vokal på dette drømmeagtige synthesizer-indiepopnummer fra pladen Lost Girls.

Post Malone ft. SZA – "Staring at the Sun"

Den 24-årige rapper-turned-singer, der efterhånden har opnået rockstjernestatus, er om nogen en kunstner, der finder sig bedst tilpas ved at eksperimentere med forskellige genrer. På “Staring at the Sun” synger Post Malone side om side med r&b-sangerinden SZA, og Posty udfolder for alvor sin klare pop-vokal på dette ørehængende popnummer.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA