x

BEDST LIGE NU: 12 håndplukkede tracks

BEDST LIGE NU: 12 håndplukkede tracks

Spice din uge op med det bedste af det nyeste og følg playlisten "Bedst lige nu" på Spotify for dit ugentlige musikfix. 

Gents - Right on Time

Gents' musik er kendt for at være yderst gennemført i sin stil, og det gælder også duoens nye single “Right On Time”, der klinger smukt af 00’ernes r’n’b-trommer. Men sangen er som altid styret af synthglade Theis Vesterløkkes og Niels Fejrskovs karakteristiske dybe vokal, der væver sig ind og ud af en sang, som bestemt er "right on time" til weekenden.

When Saints Go Machine - Reflection of You (Bloodshot)

De tre helgener i When Saints Go Machine går mere og mere til maskinerne, AutoTune og en dyb elektronisk lyd. Forsanger Nikolaj Manuel Vonsilds særegne, lyse stemme bliver på “Reflection of You (Bloodshot)” udsat for heftig AutoTune, og lyden er mere hårdtslående og techno-inspireret end den melankolske lyd, man tidligere har hørt fra gruppen.

FKA Twigs ft. Future - Holy Terrain

På FKA Twigs' anden single fra sit længeventede album Magdalene får hun besøg af Atlanta-rapperen Future, der lægger et vers, som Twigs selv har beskrevet som “emo”. Og verset viser bestemt en følsom side af rapperen. Sangen er en smuk blanding af letbenet trap, etnisk stammesang og FKA Twigs' lyse, skrøbelige vokal.

Cigarettes After Sex - Heavenly

“Heavenly” er i den grad en drømmende og himmelsk sang, der i stemning let kunne have akkompagneret 90’er-serien Twin Peaks' mystiske og dragende univers. Klaveret lyder dybt, og lilletrommens hviskende slag passer perfekt til forsanger Greg Gonzalez' lyse vokal, der sætter sagerne i gruppens karakteristiske sensuelle lys.

Marvelous Mosell – Sindssyge Bertram 2


Sagaen om ”Sindssyge Bertram” fortsætter på dette svedige track. Marvelous Mosell har begået endnu en single med 80'er-dryppende flow, og den sjællandske rimsmed er også lyrisk tilbage i topform. Med vanlig snilde i kunsten at fortælle en historie vil ”Sindssyge Bertram 2” med garanti holde dig klinet til højtaleren.

Marie Key – Tænker på os to


Marie Key har rykket sig. Fra det helt store gennembrud ”Uden Forsvar” i 2012 til den modne og selvsikre singer-songwriter, vi kender i dag. ”Tænker på os to” er et kort og groovy track med trap-trommer i den bløde ende af spektret. Marie Keys evne til at sætte ord på almindelige menneskers kærlighedsfølelser skinner ligeledes igennem på nummeret.

KÅ ft. Emil Kruse – Føles godt


KÅ startede sin rapkarriere i Grime-kollektivet Udkanten, hvor han havde kunstnernavnet Kay. Nu er han ude med singlen ”Føles Godt”, og den unge dansker har begået et yderst eftertænksomt og melodisk stykke musik.  ”Føles Godt” er et fremragende tilbagelænet track, der lige får det sidste pift af KÅs gode ven Emil Kruse.

Søren Huss – Postkort

Søren Huss’ solokarriere har været præget af en vis melankoli. Dog er der også plads til håbefuld optimisme, især på troubadourens ”Postkort” fra det spritnye album Sort og hvid til evig tid. Nummeret starter med nærmest tropeø-agtige trommer, og havets brusen er også til stede i lydbilledet. Huss’ luftige vokal er med til at understrege sangens lethed.

Kwamie Liv – All The Other Boys


Den første single fra Kwamie Liv efter hendes 2018-debutalbum Lovers That Come And Go marcherer lystigt af sted til rytmen fra hurtige trommeslag. Sangen er poppet, og hertil giver Livs let hæse og til tider nasale vokal et flot modspil. En storladen, men velproportioneret banger, der lover mere up-tempo fra den danske sangerinde.  

Blaue Blume – Lovable
Når forsanger Jonas Schmidt med sin androgyne og fængende falset inviterer indenfor til et stykke med Blaue Blume, er det bare at lytte med. ”Lovable” er endnu et eksempel på gruppens pulserende og evigt ekspanderende lydunivers, som i dette tilfælde bæres frem af nænsomme, men både tempo- og intensitetsstigende trance-elementer.

Pet Shop Boys ft. Years & Years – Dreamland
Synth-poppens gudfædre har allieret sig med deres nutidige pendant, og resultatet er en duet skabt i drømmeland. Solidt rodfæstet i lyden, der sikrede Pet Shop Boys en position som et af jordens største bands i 80'erne, men dog med et moderne elektropop-twist, sammensmelter Neil Tennants og Olly Alexanders kundskaber den musikalske generationskløft. 

Carl Emil Petersen – Tiden flyver
Fra en ukendt, nysgerrig bydreng til Danmarks nymoderne troubadour. Udsagnet at tiden flyver kan om nogen siges at være sandt for Carl Emil Petersen. Positionen som en af landets populære kunstnere har dog ikke rykket på hans træfsikre og filosofisk-funderede tekster, som her suppleres af pianotoner og et raskt tempo.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA