x

Lis Sørensen hædret til DMA: – Jeg føler, at jeg peaker nu

Lis Sørensen hædret til DMA: – Jeg føler, at jeg peaker nu

Alder er ikke nogen hindring for at vinde priser – måske tværtimod! 64-årige Lis Sørensen blev hædret for sine mange år på den danske musikscene, da hun til DMA i KB Hallen fik årets Ærespris, som hun fik af de to gode veninder og samarbejdspartnere Anne Linnet og Sanne Salomonsen.

Hvad betyder det for dig at have fået den her pris?

– Det betyder rigtig meget! I min alder, og også at det ikke er et låg til min kiste. Jeg føler jo, at jeg peaker nu! Derfor er jeg super glad for at få den nu. Som jeg sagde i min takketale, så er det fantastisk med medvind – men lige så vigtigt med modvind, for det er der, man reflekterer over, hvor privilegeret det er at være artist og sangskriver og nå de fantastiske oplevelser med publikum og den måde, jeg bliver forløst selv.

Jeg er glad for at få den nu, for jeg kan gå videre med den i min favn som en påskønnelse, som går helt tilbage til, da jeg startede i Shit og Chanel.

Ja, du har jo spillet i mange år. Gør det noget i forhold til prisen?

Da jeg var i 40’erne tænkte jeg: ”Hvorfor fanden har jeg egentlig ikke fået sådan en award?” Og så har jeg helt glemt, at man kan få den der påskønnelse, men det går jo alligevel. Jeg føler jo i virkeligheden, at jeg får en award hver gang, jeg er ude at spille for publikum, fordi de kommer – og bliver ved med at komme, og vi har de her fantastiske koncerter rundt omkring i Danmark. Små steder, store steder, Royal Arena og Jersild Forsamlingshus, ik’? Jeg er super, super glad for den her pris og påskønnelsen.

Håber du, at din prismodtagelse kan være med til at inspirere nogle yngre kunstnere til at arbejde hårdt og dedikeret med musikken?

Ja, det er meget fedt ikke at blive stryget med hårene. Jeg føler, at jeg har lavet rigtig meget musik, hvor det hele bare er gået over i hinanden. Det gik så let i 20 år, og pludselig kom der en stopklods og modstand – måske på grund af min alder, men den her måde med at kæmpe sig op igen til at være i øjenkontakt med publikum.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA