x

Koncertaktuelle Alex Cameron: En privat hyldest til parforholdet

Koncertaktuelle Alex Cameron: En privat hyldest til parforholdet

Den australske musiker Alex Cameron, der optræder i Store Vega 21. oktober, har netop udgivet sit tredje album Miami Memory, hvor han for første gang har brugt sig selv som inspirationskilde. På sine to tidligere album Jumping the Shark og Forced Witness har Cameron skildret forskellige skæve og mildest talt uheldige eksistenser. Det har han gjort med stor succes, men denne gang er det anderledes.

Hvordan vil du beskrive Miami Memory sammenlignet med dine to forrige albums?

– De sidste to var i høj grad baseret på forskellige karakterer, hvor det her album er meget mere mig. Jeg kigger mere indad end udad og udforsker min egen personlighed, mere end jeg nogensinde har gjort før. Jeg tager udgangspunkt i mine egne erfaringer og bruger mig selv som hovedperson. Med Miami Memory er det også første gang, at jeg har indspillet en plade i samarbejde med en producer og et band. Der er virkelig meget at være taknemmelig for. Det er det mest dynamiske album, jeg har lavet, og sangene er uden tvivl de bedste, jeg nogensinde har skrevet. Jeg føler mig hjemme nu og har det bedre end nogensinde før. Det er virkelig fedt! 

Hvordan kan det være, at du valgte at skifte fokus?

– Det hele skete ret naturligt, så det var egentlig ikke et kontrolleret skifte i fokus. Jeg skrev sangene hjemme i min lejlighed, imens min kæreste også var der, og så gik det vel egentlig bare op for mig, at albummet var til hende.

Tilbage i 2016 mødte Alex Cameron sin nuværende kæreste Jemima Kirke, som mange kender fra tv-serien Girls. Der er ingen tvivl om, at Camerons forhold til Kirke har haft en stor indflydelse på hans liv og hans musik. Miami Memory er en hyldest til Kirke og deres parforhold. En original hyldest, der både lader os komme med ind i parrets soveværelse på nummeret ”Miami Memory” og samtidig beskriver, hvordan Cameron har indtaget en ny faderrolle for Kirkes børn på nummeret ”Stepdad.” Det var derfor også oplagt, at det var Jemima, der igen skulle på banen, da musikvideoen til ”Miami Memory” skulle laves.

Det virker til, at jeres kreative energier er et ret godt match. Hvordan er det at arbejde sammen med Jemima på projekter som det her?

– Det er fantastisk! Det er lidt ligesom som at se ind i et spejl, der viser dig alle de ting, du ikke kan se i dig selv. Det er hendes specielle superpower. Hun fremhæver ting ved mig, som jeg ikke selv var bevidst om. Mine sange bliver bedre, når hun er involveret. Der er bare noget ved hende. Vi arbejdet rigtig godt sammen og inspirerer hinanden. Det virker bare.

Hvordan opstår idéerne, når I samarbejder om ting som for eksempel videoen til ”Miami Memory”?

– Det varierer fra video til video. Hun lavede videoerne til ”Stranger’s Kiss” og ”Marlon Brando”, og det var alt sammen hendes idéer. Vi snakker selvfølgelig sammen om, hvad vores idéer er, og ender på den måde med at arbejde sammen om forskellige ting. Jeg ved ikke helt, hvordan jeg skal beskrive det. Det føles bare rigtigt. Det føles godt. Vi glæder os på hinandens vegne og hjælper altid hinanden med at realisere vores projekter.

Artiklen fortsætter under videoen

Cameron er generelt glad for at involvere sin indre cirkel i sit kreative univers. Et godt eksempel er hans mangeårige ven, musikalske partner og højre hånd Roy Malloy, som fortsat er en central del af Camerons team. Et andet eksempel er venskabet mellem Cameron og The Killers-frontmanden Brandon Flowers, der også har hjulpet til på Miami Memory.

Hvem:

Alex Cameron udgav sit debutalbum Jumping the Shark gratis på sin egen hjemmeside tilbage i 2013, hvorefter han turnerede rundt med blandt andet Mac DeMarco og Angel Olsen. Interesse for den australske artist blev så stor, at Jumping the Shark i 2016 blev genudgivet. Denne gang via et pladeselskab.

Hvad:

Camerons musik er en kombination af soft indie-rock og synth-pop. Hans lyriske udtryk virker ved første lyt til at være præget af ironi og sarkasme, men Cameron selv insisterer på, at det hele er reelt og på ingen måder hånende.

Hvor:

Cameron er født og opvokset i Sydney, Australien. I dag er han bosat i New York, hvor han bor sammen med sin kæreste Jemima Kirke. Alex Cameron har besøgt Danmark flere gange, og kommer igen den 21. oktober, hvor han spiller i Store Vega.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA