x

Guide: Her er november måneds mest spændende koncerter

Guide: Her er november måneds mest spændende koncerter

November plejer at være en af de tættest pakkede koncertmåneder hele året, og i år er ingen undtagelse. Her er vores bud på de allermest spændende koncerter i hele landet. Rigtig god fornøjelse!

Baest – Prisvindende dødsmetalstjerner

Baest har haft markant medvind siden udgivelsen af debutalbummet Dans Macabre fra 2018, som sikrede dem GAFFA-prisen for Årets danske hardrock-/metaludgivelse. Nu er gruppen draget på Europa-turné med belgiske Aborted og svenske Entombed A.D. Det bliver kun til ét dansk stop undervejs, så hav hornene klar!

Kan opleves her:
1/11, Store Vega, København

Frank Carter – Britisk punk med bid i

Sammen med bandet The Rattlesnakes er engelske Frank Carter endnu engang klar til at indtage Danmark med sin giftige blanding af punk og alternativ rock. Sidste gang var som support for Foo Fighters i Horsens, hvor Carter & Co.’s energiske indsats blev rost af GAFFAs anmelder.

Kan opleves her:
3/11, Amager Bio, København

Psyched Up Janis – Sune og Jakob er tilbage

Sune Wagner og Jakob Jørgensen er genforenet og giver tre 30 års jubilæumskoncerter i november som halvakustisk duo uden trommer, dog med tilføjelse af guitaristen Kajsa Vala til en del af deres sæt. Sådan har du ikke oplevet dem før!

Kan opleves her:
3/11 Turbinen, Randers (få billetter)
4/11 Musikhuset Aarhus (til DIGNITY-arrangementet Silent Noise med krigsfotograf Jan Grarup, forfatter Sara Omar og ny instrumentalmusik af Sune Wagner)
6/11 Store Vega, København

Skepta – Genopliveren af grime

Mindre end et halvt år efter sin anmelderroste koncert på årets Roskilde Festival vender den unge London-rapper atter tilbage til Danmark. Skepta, der i 2018 udgav storhittet ”Praise the Lord (Da Shine)”, anses af mange for en markant medspiller i nyere tids stigende interesse for grime.

Kan opleves her:
4/11, Store Vega, København

The Savage Rose – Navnkundigt beatorkester med vældig vokal

Med én af Danmarks mest legendariske vokaler i front drager The Savage Rose atter på landevejen. Siden grundlæggelsen i 1967 har besætningen haft en del udskiftninger, og nu er Annisette Koppel og hendes habile hold af musikere atter klar til at indtage mange af landets scener med deres vitale beatrock.

Kan opleves her:
7/11, Train, Aarhus
8/11, Nordsøen Oceanarium, Hirtshals
9/11 Posten, Odense
14/11 Klejtrup Musikefterskole
15/11 Sønderborg Teater
23/11 KB Hallen, København

Clara – Ungt pophåb i udvikling

Hun havde sin festivaldebut ved sidste års Smukfest, hvor GAFFAs anmelder havde flere positive bemærkning om den 18-årige popsanger Clara. Hendes musikalske modning blev fremhævet såvel som hendes ”fyldige popstemme og diskrete soulfraseringer”. Der er knald på karrieren, så kom og se stjernefrøet blomstre.

Kan opleves her:
7/11, Skråen, Aalborg
8/11, Godset, Kolding
9/11 Huset, Esbjerg
14/11 Train, Aarhus
15/11 Elværket, Holbæk
16/11 Raschs Pakhuz, Bornholm
21/11 Ungdommens Hus, Fredericia
22/11 Posten, Odense
23/11 Fermaten, Herning
28/11 Vega, København (udsolgt)
29/11 Mejeriet, Sønderborg
30/11 Værket, Vejle

Phlake – rhythm'n'balls-duoen giver arenakoncert

Duoen fra Phlake har taget landet med storm siden debuten i maj 2015, og nu har de vokset sig store nok til at indtage selveste Royal Arena i København. Og den mulighed lader de ikke passere i stilhed. Bandet har for nylig annonceret et ikke-så-ringe-endda opvarmningsshow til koncerten, nemlig Emil Kruse, Artigeardit, KOPS og Soon i fint samspil med DJ Ary

Kan opleves her:
9/11 Royal Arena, København

Fribytterdrømme – Den psykedeliske sekstet lukker solskinnet ind

I sommer udgav de danske psych-rockere Fribytterdrømme singlen ”Det skinnende”, hvor ingen ringere end Lydmor bidrog med gæstevokal. På singlen, der var forløber for det nyudsendte album Skin, betræder gruppen nye territorier. Lyden er mindre rocket og mere dansabel. Så turn on, tune in og dans med!

Kan blandt andet opleves her:
1/11 Sønderborghus, Sønderborg
2/11 Foderstoffen, Rudme
7/11 Viften, Rødovre
9/11, Studie 2, DR Koncerthuset, København
14/11, Atlas, Aarhus
15/11 Paletten, Viborg
16/11 Posten, Odense
20/11 Skråen, Aalborg
21/11 Tøjhuset, Fredericia
22/11 Bygningen, Vejle
23/11 Godset, Kolding
28/11 Fermaten, Herning
29/11 Tapperiet, Køge
30/11 Muzikhuset, Bornholm

Lewis Capaldi – Skotsk charmebøf

Han har bedåret teenagehjerter, modtaget ros fra kritikere og vundet sin beef med Noel Gallagher via kærlighedens kraft. Efter alt dette, samt udgivelsen af den nye ep Bruises, er soul-pop-stjernen Lewis Capaldi endnu engang klar til at give dansk koncert. Vi forventer charme, følsomhed og fyldig vokal.

Kan opleves her:
10/11, Forum, København (udsolgt)

Of Monsters and Men – Islandsk indie til at varme vinteren op

I sommer brød den islandske indie rock-kvintet fire års stilhed med udgivelsen af singlen ”Alligator”. Kort tid efter fulgte det tredje studiealbum Fever Dream, som på trods af flere kritikpunkter også fik ros af GAFFAs anmelder for dens ”eminente” højdepunkter. Vel mødt i K.B. Hallen, alle monstre og mænd.

Kan opleves her:
16/11, K.B. Hallen

Whitney – Soul + folk = Whitney

Whitney, anført af sanger og trommeslager Julian Ehrlich og guitarist Max Kakaceks, har flere gange gæstet Danmark. Gruppens finurlige Bon Iver-ske fusion af soul, indie og folk har gentagne gange vakt begejstring på flere af landets spillesteder, og nu er det atter blevet Vegas tur til at huse det perlende Chicago-band.

Kan opleves her:
17/11, Store Vega, København (udsolgt)

 

Lizzo – Så er der dømt juice!

Den amerikanske sangerinde og rapper tog musikbranchen med storm, da hun i april udgav sit tredje studiealbum Cuz I Love You, der blandt andet indeholdt kæmpehittet ”Juice”. På Roskilde Festivals Apollo-scene gav Lizzo desuden en livsbekræftende, charmerende og über funky koncert, der sendte alle dansende hjem.

Kan opleves her:
19/11, K.B. Hallen, København (udsolgt)

Rival Sons – Retrorockerne vender tilbage

Var du én af dem, der ikke nåede at se Rival Sons, da de i august gav en regulær triumf-koncert i Helsingør? Frygt ej, for de moderne blues rock-bannerførere vender allerede tilbage til dansk grund i november. Der er ingen dresscode, men vi anbefaler denim-jakke, djævlehorn og feststemning.

Kan opleves her:
21/11, Train, Århus

The Minds of 99 – stadig få billetter til arenakoncert i Odense

Niels Brandt & Co. drager på arenaturné til landets fire største byer, og Aarhus, Aalborg og København er udsolgt, mens der stadige er få billetter i Odense. Jada varmer op på hele touren.

Kan opleves her:
14/11, Royal Stage, Aalborg (udsolgt)
15/11, Ceres Arena, Aarhus (udsolgt)
22/11, Jyske Bank Arena, Odense
23/11, Royal Arena, København (udsolgt)

Alphabeat – Velkommen tilbage til dansefesten

Singlen ”Shadows” fra marts markerede Alphabeats første udgivelse i mere end seks år. Nu har popgruppen annonceret en Danmarksturné i 2020, men de tyvstarter allerede i november med karrierens to største indendørs koncerter til dato. Kridt danseskoene og glæd dig til genhør med hits som ”Fascination” og ”The Spell”.

Kan blandt andet opleves her:
23/11, Aarhus Kongres Center, Aarhus
30/11, K.B. Hallen, København

The National – Hidtil største danske indendørs koncert

Indierockerne fra New York har, siden de med deres fjerde album Boxer fra 2007 fik deres store gennembrud, vakt stor begejstring blandt danskerne med adskillige koncerter både på spillesteder og festivaler. Begejstringen bliver derfor næppe mindre, når The National indtager Royal Arena til deres hidtil største danske indendørs koncert.

Kan opleves her:
29/11 Royal Arena, København (få billetter)


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA