x

Lille Christian fra Klovn: – Jeg havde booket en ret ukendt gruppe ved navn Volbeat som opvarmning

Lille Christian fra Klovn: – Jeg havde booket en ret ukendt gruppe ved navn Volbeat som opvarmning

Christian Østergaard Sørensen, også kendt som Lille Christian, er konceptudvikler, koncertarrangør, ejer af mobilbaren Mini Bar og skuespiller, kendt fra Klovn-serien og aktuel i filmen Klovn – The Final, der har premiere 30. januar. I anledning af Klovn-premieren har vi stillet Christian en stribe spørgsmål om hans forhold til musik.

Kommer du fra et hjem med klaver eller andre instrumenter?

Jeg har haft et Roland-elorgel og har gået til det i to år, da jeg var 10-12 år.

Spiller du selv et instrument – eller går du og skjuler en gedigen sangstemme for os? 

Jeg ejer ikke en tone i livet. Kan hverken ramme en rytme eller synge en ren tone.

Hvad er dit allerførste musikminde?

Mine forældre hørte altid radioprogrammet En arbejdsplads i Danmark, og her spillede de altid nogle Elvis-numre.

Hvilken sang forbinder du med din første forelskelse?

”Hvalborg” med Shu-bi-dua. Deres plader kørte på repeat i fritidshjemmet, hvor jeg havde et godt øje til en sød pige fra fjerde klasse.

Hvilken musik hørte du i din ungdom?

Jeg fik min første pladespiller og Rotel-anlæg i konfirmationsgave. Jeg fik også tre plader i konfirmationsgave, et livealbum med The Rolling Stones, Boy med U2 samt en med Sheena Easton, så dem hørte jeg meget.

Hvem er din absolutte yndlingskunstner?

Jeg har altid været stor fan af U2. De har fulgt mig gennem hele min skoletid samt tiden på Aarhus Universitet, hvor jeg læste jura. Deres sidste rigtig gode album, Achtung Baby, fulgte i min walkman gennem en tre måneder lang tur i USA i 1994.

Hvad er din absolutte yndlingssang?

Jeg holder meget af "Dancing On My Own" med Robyn. Dette nummer udkom i en periode, hvor min gode, nu afdøde ven Torsten aka dj Helmuth Kool og jeg havde fået en stor check af Knud Bjerre fra Skive Festival til at lave et elektronisk telt kaldet "Støj". I 2010 havde vi blandt andet besøg af Eric Prydz, 2manydjs, Fedde Le Grand samt Sander Van Doorn. Robyn gik på repeat, mens vi satte scenen op og blev sat på igen, når personalet hyggede sig efter arbejdstid. Robyn blev i øvrigt booket til Skive Festival i 2012.

Hvad er dit absolutte favoritalbum?

Det album, jeg har hørt flest gange er nok Born in the USA med Bruce Springsteen. Pladen blev købt på en 9. klasses tur til Amsterdam. Jeg har haft albummet i over 30 år og hører det stadig.

Hvad er din vildeste livekoncert-oplevelse nogensinde?

Det vildeste, jeg har oplevet koncertmæssigt, var et tiltag under Aarhus Festuge i 1993 hvor blandt andre Frontløberne fik lov til at lave en festival, Kosmopolitan. Her spillede blandt andre Rage Against The Machine, Björk, Stone Temple Pilots og Jungle Brothers, og Kjeld Tolstrup lavede en elektronisk aften kaldet London Club Nights med nogle engelske dj’s. Det var fantastisk.

Du er selv koncertarrangør. Hvad har været din største koncertoplevelse, som du selv har arrangeret?

Min største oplevelse var, da jeg havde booket en ret ukendt gruppe kaldet Volbeat til at varme op for et dansk heavyband i midt-00’erne. De spillede røven ud af bukserne. De kommende tre år havde jeg dem som hovednavn på Torstens og min festival, Present Aarhus i Ridehuset. Nogenlunde samtidig havde vi Trentemøller, som det første år var så lidt kendt, at vi måtte give 800 billetter væk for at få fyldt rummet. Året efter blev der udsolgt.

Hvilken sang kan få dig i godt humør, hvis du er trist?

Der er to numre, der altid bliver fundet frem, når livet ikke går den ønskede vej. Begge sange blev spillet ofte i forbindelse under min kammerat Torsten aka Helmuth Kools kræftforløb. Numrene bragte ofte lidt lys tilbage i livet, når det så mest sort ud. Det ene er med Kölsch featuring Troels Abrahamsen med "All That Matters", og det andet er Fritz & Paul Kalkbrenners "Sky & Sand".

Hvilken sang kan fremkalde en tåre i din øjenkrog?

”Love Is in the Air” med John Paul Young. Dette nummer blev spillet til Kjeld Tolstrups begravelse.

Hvilken sang får dig stensikkert på dansegulvet?

”Hard to Handle” med The Black Crowes. Nummeret blev spillet på næsten alle de barer, vi besøgte på vores roadtrip i USA i 1994.

Hvad er din største musikalske guilty pleasure?

Jeg er vild med gammel Motown- og soulmusik. Det får mig til at slappe af samt minder mig om min farfar, som havde en skøn r’n’b- og soulpladesamling.

Er der noget musik, du har det virkelig svært med?

Jeg har aldrig lært at høre opera, men jeg har heller aldrig givet det en chance. Måske jeg lærer at høre det med alderen.

Hvad er den perfekte musik til en erotisk aften?

Marvin Gaye. Nu har jeg været sammen med den samme kvinde i 20 år, så det er jo ikke noget, jeg skal score med.

Hvis du skulle på date med en musiker, hvem skulle det så være?

Jeg vil meget gerne møde Lizzo. Jeg synes, hun er superspændende at følge, og jeg kan rigtig godt lide hendes musik.

Hvilken sang fra Klovn-soundtrackene er dit yndlingsnummer?

Jeg ved ikke, hvor meget jeg må sige om den nye Klovn-film. Der er dog et gammelt Thomas Helmig-nummer med i filmen, som jeg tror, jeg har hørt 50 gange under optagelserne. Jeg kan ikke få sangen ud af hovedet. Nummeret har en ret stor rolle i filmen.

Hvilken musik skal spilles til din egen begravelse?

En akustisk version af Robyns ”Dancing On My Own”, da nummeret har fulgt mig gennem de sidste 10 år på godt og ondt.

LÆS OGSÅ: Frank Hvam: Man forestiller sig ikke, at Søren Huss vil stjæle ens kæreste


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA