x

HOLD ØJE MED: Fire favoritter fra vækstlaget

HOLD ØJE MED: Fire favoritter fra vækstlaget

EmmaDop 

Det er svært at sidde stille og slet ikke lade ens mundvige søge nordpå, når EmmaDop rammer ens trommehinder. Den aarhusianske trio præsenterer os for store lydlandskaber, let-boblende rytmer og velskrevne tekster, mens vokalen snildt kan stå side om side med Elizabeth Fraser fra Cocteau Twins.

Line Søndergaard, Anton Radmer og Ole Larsen har med EmmaDop skabt en form for garage-synthpop med en bølgende basgang og høj energi, der ligeledes har elementer af psykedelisk og ubekymret indiepop strøet ind over sig. Dette kommer i særdeleshed til syne i musikvideoen til ”Uppercut”, som handler om den der altoverskyggende forelskelse, hvor man nærmest føler sig påvirket. En video, som Sharon fra Ravi Kuma har været med til at lave.

EmmaDops musik er naiv, moden og fuld af hemmeligheder og teenage-lykke – og et vanvittigt godt bud på, hvordan pop bør lyde i 2020.

Firs

Mændene bag Firs er ikke nye på den danske undergrundsscene. Maskinvåd, Tako Lako og Mother Lewinsky er blot nogle af de projekter, som Mathias, Søren, Michael og Troels pusler eller har puslet med ved siden af. I Firs har de valgt at skære alt overflødigt bort og fokusere på en rastløs energi og den ængstelighed, der rammer os alle en gang imellem.

I skrivende stund findes der kun en enkelt single ude på det store internet med Firs som afsender, men det tyder virkelig godt. ”Det svimler” er en støjende debut, der på en og samme tid er uregerlig og futurisk, mens det lyder som noget, der ville have ligget øverst på hitlisterne for mange år siden. Sangen udvider sig til en uforlignelig masse, der – som storbyerne ofte kan gøre det – opsluger lytteren fuldstændig. Firs formår at være både strømlinet og simpel og samtidig kaotisk og rodløs.

Christian Hede 

Den unge bornholmer tilgår sin musik med et ønske: Det skal have en tyngde. Det skal støje, skramle og være messende på en og samme tid. Med sit første udspil, ep’en Øbo, der blot er et par uger gammel, kan man roligt påstå, at det ønske er gået i opfyldelse. Et af de mange temaer, han netop tager op, handler om at komme fra en ø, hvor man er afskåret fra resten af landet. Øbo præsenterer os for de dansksprogede sange til skumringstimerne, vi ikke vidste, vi havde brug for.

Christian Hede er tung, folket, skandinavisk rockmusik. Lyden balancerer mellem autentisk blues og en maskinel, dronelignende lyd. Når vokalen rammer sine dybeste lag, og de langsomme rytmer langsomt flyder ud af højttalerne, drager tankerne automatisk mod Nick Cave and the Bad Seeds’ Skeleton Tree-album og de universelle temaer, han netop gennemgik på det mageløse album.

June 

Hvordan kan et nyt navn på den danske musikscene allerede have over 100 millioner streams? Det kan det, fordi Jeppe Bilsby, Celine Svanbäck og Lauritz Emil Christiansen i flere år har skrevet og produceret sange for blandt andre Gulddreng, Christopher, Stine Bramsen og Anya. Nu træder den talentfulde producertrio dog frem fra studiets skygge og ud på scenen under navnet June.

Rundt om den talentfulde trio har de opbygget et animeret univers i samme stil, som vi kender det fra Gorillaz. Lyden er dog langt derfra. June byder os indenfor i en verden af tilbagelænet elektropop, hvor tankerne ledes mod Lorde, Halsey og Billie Eilish. Det er moderne popmusik, som rammer durk ind i toppen af hitlisterne i dag.

Trioen har forklaret, at de sange, der bliver udgivet under projektet June, var nogle, de ikke følte, de kunne give videre. Og det er vi ret glade for, de ikke gjorde. De to singler ”Chills” og ”A Little Messed Up” er braget gennem lydmuren med velproducerede toner og en mageløs vokal. June lover, at der allerede ligger to yderligere singler klar, som vil blive strøet ud hen over det næste halve år.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA