x

GAFFA-Pris-vinderne: Baest: – Der er ikke noget, der hedder mainstream mere

GAFFA-Pris-vinderne: Baest: – Der er ikke noget, der hedder mainstream mere

De aarhusianske dødsmetal-gutter fra Baest var i aften nomineret i tre kategorier: Årets Danske Udgivelse, Årets Danske Livenavn og Årets Danske Hardrock/Metal-udgivelse. De løb med sejren på sidstnævnte i forbindelse med udgivelsen af deres andet album Venenum, og stemningen var i den grad høj.

Hvad vil I gerne sige til alle de læsere, der har stemt på jer?
Sebastian Abildsten, trommeslager: – Vi vil gerne udtrykke vores store taknemmelighed.

Simon Olsen, vokalist: – Det betyder meget at vinde kategorien for andet år i træk. Jeg vil ud over det også sige, at de her musikere, vi var oppe imod, har lavet årets bedste album ifølge mig, og de er fucking dygtige.

Svend Karlsson, guitar: – Og giv lige lidt respekt for dem, der kører stilen så fucking hårdt og går ind og stemmer, for det er godt nok en enorm pris at gå ind og stemme på – der er cirka 500.000 navne, man skal ind og trykke på, før man er færdig. Så al respekt til dem, der gider at stemme!

Lasse Revsbech, guitar: – Det er så sejt at have så aktive fans. Det er så sindssygt også at blive nomineret i to mainstream kategorier (Årets Danske Udgivelse og Årets Danske Livenavn, red.). For i en kategori med metaludgivelser kan det måske godt være lidt forventeligt at være en del af, men ikke at vinde selvfølgelig.

Muddi alias Mattias Melchiorsen, bas: – Men med de fucking fans, vi har, så er der ikke noget, der hedder mainstream mere.

Svend: – Vi ved alle sammen, hvor svært det er at lave EDB, og de er eddermame skrappe til EDB derude!

Sebastian: – Tusind tak skal I have!

Sidste år vandt I hele to GAFFA-priser, blandt andet for Årets Nye Danske Band, hvad tror I gør, at jeres musik formår at ramme så bredt?

Lasse: – Vi vandt over Hjalmer sidste år, og i år mejede han os bare ned.

Simon: – Ja, det var fandeme sejt gjort. Men 1:1 – vi kommer igen næste år!

Svend: – Jeg tror, vi har åbnet en ekstrem musikgenre for den mere brede befolkning, som har lyst til at komme og se det. Jeg tror måske, de har fået lyst, fordi vi virker friske, glade og ikke særligt obskure på trods af, at både musikken og emnerne er obskure, så jeg tror, de synes, at vi er lidt lettere tilgængelige.

Simon: – Og så tror jeg også, at vi er pisse hamrende gode til at spille musik live blandt andet.

Svend: – I stedet for at ekskludere folk i forhold til dødsmetal, så siger vi, at alle må fandeme have lov til at høre vores musik.

Sebastian: – Alle må også have lov til at lade være med at høre vores musik. Det skal være op til dem.

Hvad var det vildeste, der skete for jer i 2019?

Sebastian: – Copenhell! Der stod 18.000 mennesker foran scenen, da vi gik på klokken 18.

Simon: – Og det er publikumsrekord for et dansk band.

Lasse: – Det er også af flere medier blevet beskrevet som en af de største metalkoncerter.

Muddi: – Samtidig med en Roskilde-koncert klokken lort om natten, hvor der var mere end helt fyldt, fordi folk bare var klar på at se os. Men der skete altså også en stor ting lige før: D-A-Ds stagemanager fortale os, at vi har sindssygt mange fans i D-A-D-lejren. Det er fandeme også stort! Det har indtil videre været højdepunktet for 2020.

Sebastian: – Ud over at have vundet en GAFFA-Pris selvfølgelig!

LÆS OGSÅ: GAFFA-Prisen – og vinderne er...

GAFFA-Prisen 2020 præsenteres i samarbejde med:

gallery_large

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA