x

EKSKLUSIVT TIMBERLAKE-INTERVIEW: "Jeg sætter en stor ære i at være den person, jeg er"

EKSKLUSIVT TIMBERLAKE-INTERVIEW: "Jeg sætter en stor ære i at være den person, jeg er"

Justin Timberlake er aktuel med animationsfilmen Trolls World Tour, som hædrer mangfoldighed og forskelligartethed. Det er den 39-årige musiker, der har været executive producer på soundtracket, helt med på.

Det er sen eftermiddag i animationsstudiet DreamWorks i bydelen Glendale i Los Angeles. Solen er så småt ved at gå ned over bjergene i horisonten, og den fremmødte presse drømmer om, at Justin Timberlake vil vise sig, inden tusmørket rammer dalen i det sydlige Californien. Han har som flere gange tidligere ladet journalister vente på sig og en tydeligt irriteret publicist hentyder til, at han kender denne divaopførsel alt for godt.

Det er ikke tilfældigt, at den nu 39-årige musiker tilbringer tid på DreamWorks i dag. Han har nemlig endnu engang lagt (sang)stemme til den animerede karakter Branch i opfølgeren til Trolls - kaldet Trolls World Tour - og Anna Kendrick (der kom til tiden) spiller Poppy, der nu er blevet dronning og skal lede alle pop-trolde. Desuden har Justin Timberlake været med til at producere musikken og sammensætte soundtracket til begge film med titlen executive producer.

Han var nomineret til en Golden Globe og en Oscar i 2017 for hitsangen "Can't Stop the Feeling!" fra den første film, så der er store forventninger til ham. Det har været en ren fornøjelse at sammensætte soundtracket, hvilket han hurtigt kommer ind på, da han kort tid inden solnedgang sætter sig i det lille konferencelokale for at give interview og fortæller, at han blandt andre samarbejdede med Max Martin, Sarah Aarons, Chris Stapleton, Anderson .Paak, Kelly Clarkson og Mary J. Blige.

– Jeg har ikke planer om at lave et album lige nu, men vores soundtrack udkommer snart, og det er jeg meget spændt på, siger Justin Timberlake, der er afslappet klædt i sorte jeans, sort T-shirt og en armygrøn jakke. Og der er i det mindste ikke meget diva over påklædningen.

– Jeg har skrevet sangene sammen med andre sangskrivere, og det er et ret så massivt soundtrack. Vi har arbejdet på mange forskellige sange, og jeg føler, at vi har dækket alle genrer virkelig godt.

Forskellighed hædres

I Trolls opdager Poppy, at der findes flere forskellige trolde-stammer, der repræsenterer hver deres musikgenre, og at deres popstamme blot er en ud af seks stammer. I Trolls World Tour føler Poppy sig ret sikker på, at hun kan skabe fred og samle alle de musikalske trolde – og dermed alle seks musikgenrer - under et rige.

Men dronning Barb (Rachel Bloom) og kong Trash (Ozzy Osbourne), der er rock-trolde, har en mission om at ødelægge de andres musik.

Der er masser af musikalsk variation i filmen. Mary J. Blige, George Clinton og Anderson .Paak er trolde fra funkmusikkens land. J Balvin repræsenterer reggaeton. Kelly Clarkson spiller Delta Dawn, der kommer fra landet, hvor man spiller country. Den verdenskendte dirigent Gustavo Dudamel er Trollzart fra den klassiske musikgren og James Corden er Biggie, som bor i popmusikkens land.

Alle disse genrer: funk, techno, country, klassisk og pop er truet af rock-troldene, og det går snart op for Poppy, at hendes fredfulde mission om at forene alle trolde på trods af deres forskelligheder er sværere end som så.

– Det interessante ved filmen er, at musikken er brugt som en måde at repræsentere en bestemt type menneske på – eller den forestilling, man har om forskellige typer. Men den historie, som vi fortæller gennem musikken er, at alle er forskellige og er en konstellation af forskellige sounds. Det er det budskab, vi forsøger at bringe: Vi vælger alle genrer og bringer dem sammen efterhånden, som filmen skrider frem.

Trolls World Tour er en animationsfilm, der primært er for børn, men som voksne også kan få stor glæde af. Troldene er oprindeligt danske og er baseret på den nordjyske fiskersøn Thomas Dams snittede træfigurer, som blev til de verdenskendte Gjøltrolde, der i USA gik under navnet ”Good Luck Trolls”.

Det var DreamWorks, der fik idéen til at lave en film om troldene, som blev til Trolls i 2016 – og den blev så populær, at der altså nu er kommet en opfølger.

– Jeg er meget stolt af at være en del af filmen, for det er en film, der handler om at imødekomme forskellighed. Budskabet er, at vi alle er forskellige og lever forskellige liv, og vi bruger musikken til at fortælle det. Musik er et godt eksempel, for den musik, vi lytter til i dag er ikke den samme som den, vi lytter til i morgen.

– Vi har god adgang til musik, og vi kan lave playlister, der er vidt forskellige. Alle mennesker elsker musik, fra de er helt små, så det er en fantastisk måde at hjælpe dem med at imødekomme deres mangfoldighed fra en ung alder. Det er altafgørende i mine øjne.

Udtrykker følelser

Der er ikke meget diva over den nu 39-årige Justin Timberlakes opførsel, da han endelig er ankommet til interviewet. Han virker oprigtigt venlig og veloplagt, selvom han for nylig var involveret i en mindre skandale, hvorefter man måske godt kan være lidt nervøs for at stå ansigt til ansigt med pressen, og måske det var derfor, han ventede på solnedgangens blødere lys over dalen i Glendale.

Det skete i New Orleans. Uden han var opmærksom på det, blev han fotograferet, mens han holdt hånd med kollegaen Alisha Wainwright under en bytur. De var i Louisiana for at indspille filmen Palmer, og billederne gik verden rundt med overskrifter, der spekulerede i, om det nu også var en uskyldig hændelse. Han kom med en offentlig undskyldning til sin familie, og det ser ikke ud til at have påvirket ham yderligere.

– Jeg elsker mit arbejde, og jeg elsker min familie, svarer Justin Timberlake i forbindelse med et spørgsmål om, at han ikke kan bevæge sig offentligt uden at blive fotograferet.

– Jeg føler altid, at jeg har været meget privat. Jeg forsøger ganske enkelt at leve mit liv og fungere som musiker og skuespiller. Desuden håber jeg også på at komme til at arbejde som producer. Jeg sætter en stor ære i at være den person, jeg er - og ikke den person, som folk forventer, at jeg skal være. Det er også det koncept, vi taler om i denne film.

Det var alt om den begivenhed. Justin Timberlake virker da heller ikke, som om det havde den store betydning for hans tilværelse og fortæller med et lille saligt smil, hvor meget han nyder at fortælle sin kone, Jessica Biel, at han elsker hende. – Jeg har sagt det så mange gange, at jeg faktisk ikke husker første gang. Men jeg nyder at sige det.

Desuden er det, han ikke er i stand til at sige med ord, muligt at udtrykke i musikken.

– Musik er en god måde at udtrykke sig på for alle. Du har det måske på samme måde: Hvis du ikke kan finde de rette ord, så kan du måske finde en sang, hvormed du prøver at udtrykke, hvad du føler. Gennem mine sange kan jeg ind imellem give udtryk for en mere kompleks følelse.

– Det kan godt være svært at give udtryk for følelser, inden jeg har fået min morgenkaffe. Men jeg har erfaret, at jeg nyder at være kunstner, jeg nyder at være far, og jeg nyder at være ægtemand, og for hver dag, der går, opdager jeg flere og flere sider af mig selv og måder at udtrykke det på - og gøre det med stor kærlighed og omsorg.

Justin Timberlake har været gift med skuespilleren og produceren Jessica Biel siden 2012, og de har en fireårig søn. De var også med i København, da Timberlake var i byen i 2018 med sin The Man of the Woods Tour, hvor han spillede i Royal Arena, og det er en nært knyttet familie. Til hans fødselsdag gav hun udtryk for, at han på trods af sine 39 år holder sig ung, men samtidig fortsætter med at udvikle sig.

– Det er meget pænt af hende, siger Justin Timberlake med et blødt smil. – Jeg har ikke en hemmelighed i forhold til, hvordan jeg fortsætter med at udvikle mig bortset fra, at jeg altid er nysgerrig. Men ”tak, Jessica”.

– Den eneste regel, jeg har er at være nysgerrig og fortsætte med at udvikle mig og fortsætte med at lære. Jeg har også lært, at man sætter fodspor og ikke kan gå tilbage og slette dem. Men man kan forbedre de næste skridt, man tager og blot fortsætte med at være nysgerrig.

Drømmene

DreamWorks er en form for kreativ drømmefabrik. På den himmelblå væg i det intime konferencelokale, hvor Justin Timberlake sidder og taler i lidt under en time, står ordene ”Dream Big, Dream Different, Laugh Together”.

Det er ord, der resonerer med Justin Timberlake, der havde store drømme, lige fra han var barn hjemme i Tennessee og begyndte at synge i kirkekoret. Drømmen om at få en karriere inden for musik er gået i opfyldelse, og det er også blevet til en sideløbende karriere som skuespiller. Hvad mere kan man drømme om?

– Jeg tror, at det handler om altid at være inspireret, siger Justin Timberlake, mens han vender blikket over mod de store bogstaver på væggen.

– Jeg er nået til et stadie i mit liv, hvor jeg bare ønsker at fortsætte med at være inspireret. Jeg vælger med stor omhu og omtanke, hvad jeg ønsker at være en del af, og mit kriterium er, at jeg skal være virkelig inspireret. Jeg ved, at det er meget tidskrævende at lave en film eller arbejde på Trolls World Tour for eksempel – og det betyder, at jeg skal tilbringe meget tid væk fra min familie, og så er det bare nødt til at være noget, der er virkelig, virkelig inspirerende.

Trolls World Tour er tydeligvis en film, der har rørt ved noget i Justin Timberlake, der i dag som far til en fireårig tænker mere over sin barndom, og hvordan den har påvirket ham som menneske.

– Da jeg var yngre og meget, meget ung, følte jeg mig altid anderledes, og det gjorde mig nervøs, bange og genert i forhold til, hvad andre børn tænkte om mig. Jeg tror, at det er derfor, at jeg elsker det, vi har gjort med filmen. Den fortæller forhåbentlig unge mennesker, at de er forskellige, og at det er helt cool.

Justin Timberlake påpeger igen, at han ikke er i gang med et album for tiden. Det seneste, Man of the Woods var hverken en kritiker- eller publikumssucces, men det har ikke skræmt ham.

– Jeg kan blot sige, at hver gang jeg sætter et album i verden, ønsker jeg, at det skal lyde anderledes end noget, jeg tidligere har lavet, fastslår Justin Timberlake.

– Det kommer ikke til at lyde som noget, jeg har lavet før – men det kommer til at lyde som mig – hvis det ellers giver mening.

BIO

Navn: Justin Timberlake

Født: 31. januar, 1981

Fødested: Memphis, Tennessee, USA

Profession: musiker, skuespiller, producer og entreprenør

Justin Timberlake var et musikalsk barn. Han sang i kirkekoret i Shelby Forest i Tennessee, som hans far dirigerede. Da han var 10 år gammel, medvirkede han i programmet Star Search og som 11-årig blev han castet til The New Mickey Mouse Club sammen med Britney Spears og Christina Aguilera og startede en succesfuld professionel karriere som sanger.

Han blev medlem af drengebandet NSYNC som 14-årig, og i 1996 blev deres debutalbum en kæmpesucces med hits som "I Want You Back" og "Tearin' Up My Heart". Fire år efter valgte Justin at bryde ud som soloartist med albummet Justified, som solgte tre millioner. Han vandt to Grammys som Best Pop Vocal Album for Justified og Best Pop Male Vocal Performance for ”Cry Me A River” ved prisuddelingen i 2004.

Hans andet album FutureSex/LoveSounds fik platin i 2007, og det tredje, The 20/20 Experience, udkom i to dele i 2013. Hans disko-sang "Can't Stop the Feeling!" fra DreamWorks Animations Trolls blev et stort hit og var nomineret til en Golden Globe og en Oscar i 2017. I februar 2019 udgav han albummet Man of the Woods, som var inspireret af countrymusik.

Justin Timberlake har en sideløbende karriere som skuespiller. Han fik sin debut i filmen Alpha Dog i 2006 og har medvirket i en lang række film som blandt andre Black Snake Moan, Friends With Benefits, The Social Network, Bad Teacher, Trouble With the Curve, Runner Runner, Inside Llewyn Davis og Wonder Wheel.

Hans seneste film er Palmer, hvor han spiller titelrollen som den amerikanske football-stjerne Eddie Palmer, hvis sportskarriere bliver ødelagt, da han kommer i fængsel for et mordforsøg. Filmen får premiere i 2020.

Privat er Justin Timberlake gift med skuespilleren Jessica Biel. De mødte hinanden i 2007, blev gift i 2012 og fik sønnen Silas 11. april 2015.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA