x

FOTOREPORTAGE: Mads Langer åbnede Danmarks første drive in-koncertsted

FOTOREPORTAGE: Mads Langer åbnede Danmarks første drive in-koncertsted

500 biler var samlet i Tangkrogen

De fik idéen for ni dage siden, og tidligt fredag aften kunne eventmagerne Front of House i samarbejde med Aarhus City Forening så præsentere Danmarks første drive in-koncertsted P-scenen, på det idyllisk beliggende Tangkrogen lige ud til Aarhusbugten. Et forsøg på at arrangere koncerter igen under coronakrisen, hvor forbuddet mod større forsamlinger ellers har tvunget stort set alle sommerens festivaler til at aflyse. Begivenheden har fået mildt sagt massivt mediedækning, og de 500 billetter til åbningskoncerten med Mads Langer solo blev revet væk. Billetter til hver én bil med plads til op til fem personer i hver – helst fra samme husstand for at undgå at skabe nye smittekæder.

Musikken blev transmitteret fra scenen til folks bilradioer via noget så gammeldags som FM-båndet, og at dømme efter den begejstrede dytten efter hvert nummer kombineret med klapsalver ud af venstre forrude – den eneste rude, man måtte åbne – var det en succes. Pressen måtte dog af pladsmæssige årsager ikke sidde i biler, men skulle overvære koncerten i udkanten af festivalpladsen, et stykke fra scenen og i passende afstand fra hinanden. Her var det eneste, man kunne høre, lyden fra Mads Langers scenemonitor, altså en meget lav lyd, så det er ikke muligt for mig at give en retfærdig vurdering af Langers optræden.

Koncerten blev indledt af taler fra borgmester Jacob Bundsgaard og Claus Bech fra Aarhus City Forening, og herefter bød Mads Langer på solosange for primært akustisk guitar, blandt andet ”The River Has Run Wild”, ”Eyes Closed”, ”Mellem linjerne”, ”Flawless”, ”Monsters in My Mind”, Toppen af Poppen-fortolkningen af Peter Bellis ”København (fra en DC-9)”, ”Me Without You”, ”No Gravity” og som ekstranummer ”Fact-Fiction”. Sidstnævnte med en danser, som sad i en af bilerne, og som Mads Langer var kommet i kontakt med via videotjenesten Zoom, som han brugte undervejs i koncerten til at interagere med publikum. Noget, som vist fungerede fint at dømme efter den højlydte dytten, men altså noget, denne skribent ikke helt kan vurdere grundet sin ufrivillige placering lidt uden for begivenhedernes centrum.

Hvordan lyden var i bilerne, skal jeg derfor ikke kunne vurdere, og af sikkerhedsmæssige årsager lykkedes det mig heller ikke at komme i kontakt med nogle af tilhørerne i bilerne. Pressen skulle holde sig i udkanten af festivalpladsen under koncerten, publikum måtte ikke forlade bilerne under koncerten, og umiddelbart efter afslutningen på koncerten blev bilerne dirigeret ud. Men hvis du var der, er du velkommen til at give dit besyv med i kommentarfeltet nedenfor.

LÆS OGSÅ: Arrangør af drive-in-koncert: "Det gik helt perfekt"

Det stod dog klart, at logistikken omkring både til- og frakørsel til festivalpladsen forløb uden problemer. Der var ikke på noget tidspunkt optræk til trafikprop, og pladsen blev hurtigt tømt. At den smukke aprilsol stod lavt over Aarhusbugten under koncerten, trak bestemt også op. Absolut et spændende alternativ til livestreamede karantænekoncerter i mange af den ægte vare, som vi desværre må vente længe på. Arrangørerne har søgt om at få lov til at bruge pladsen til og med juni, og allerede i morgen lørdag den 25. april står den næste kunstner klar, Thomas Buttenschøn – og han tager band med. Søndag følger så Neighbours, og der er også film og comedy i vente. Se hele programmet på pscenen.dk

PS: Måske var det en idé med djævleræs i stedet for moshpits til næste års Copenhell, for at undgå smittespredning. Bare et forslag!

LÆS OGSÅ: MADS LANGER-INTERVIEW: ”Jeg har været tvunget til at gøre krisen til et eventyr”

Se en video fra opbygningen af P-Scenen:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA