x

OVERBLIK: Se de 10 bedste koncerter og musik-klip fra "Karantæne-tv"

OVERBLIK: Se de 10 bedste koncerter og musik-klip fra "Karantæne-tv"

Fra Springsteen til Backstreet Boys til Fællessang på DR: Vi har samlet nogle af de mest mindeværdige koncerter, indslag og dokumentarer sendt i forbindelse med nedlukningen af Danmark.

I takt med at regeringen nu genåbner Danmark i det små, stiger min bekymring for, om jeg overhovedet er i stand til at føre en rigtig samtale med et andet menneske igen. Kollegaerne, familien og vennerne skal ses i øjnene, imens jeg med vemod og lettelse må vinke farvel til mine små biologiske hjemme-eksperimenter; såsom at undersøge hvor langt mit skæg kan gro, og om kroppen virkelige bliver selvrensende, hvis bare man undgår bruseren længe nok (imens jeg eftertrykkeligt kan afkræfte det sidste, er skægget blevet til en sølle efterligning af Stewart Stardusts ellers så yndige kindbeklædning).

Karantæneperioden er dog også blevet dedikeret til de utallige hjemmekoncerter, musikklip, genudsendte koncertfilm og meget andet, som musikbranchen har stablet på benene i denne tid. Imens nogle har været rørende og mange har været sjove, så vil flere af dem gå over i historien: For eksempel gav Martin Jensen koncert i et tomt Parken, Coronakoncerter.dk arrangerede digitale hjemmekoncerter og -festivaler, imens CPH:DOX tilgængeliggjorde størstedelen af deres film på nettet.

Hos GAFFA har vi med artikelserien ”Karantæne-tv” haft fokus på netop disse indslag, der gav et tiltrængt pusterum i den ellers isolerede hverdag. Nu hvor flere ugers karantæne ligger bag os, og genåbningen af Danmark så småt tager form, virker det også som et oplagt tidspunkt at gøre status. Derfor har vi her samlet de allerbedste musikrelaterede udsendelser og internetkoncerter fra ”karantæne-tv’s” perlerække af indslag.

The Rolling Stones optræden til WHO’s støttekoncert
Lady Gaga, Paul McCartney, Billie Eilish og Rolling Stones var på superholdet af musikere, der optrådte til den virtuelle koncert One World – Together At Home, der blev arrangeret af verdenssundhedsorganisationen WHO og organisationen Clobal Citizen. Det var dog især Rolling Stones' fremførsel af deres evergreen ”You Can’t Always Get What You Want”, som blev aftenens højdespringer. Med Charlie Watts på lufttrommer og en særdeles veloplagt Mick Jagger viser de aldrende rullesten deres evner til stadig at underholde og rock’n’rulle.


Post Malone hylder Nirvana
Post Malone leverede i weekenden det, der må være den mest gennemførte ”hjemme-hyldestkoncert” nogensinde. Iført en blomstret kjole spillede den 24-årige musiker hele 15 Nirvana-klassikere og formåede at indsamle mere end 15 millioner kroner til FN’s COVID-19-fond.



Pink Floyd streamer koncertfilmen Pulse
Midt i april åbnede Pink Floyd deres psykedeliske skatkiste og tilgængeliggjorde den mesterlige koncertfilm Pulse, der blev optaget i kølvandet på albummet The Division Bell. Pulse blev udgivet i 1995 og optaget året forinden i Earls Court i London, hvor Pink Floyd gav hele 14 koncerter på deres turné. Filmen dokumenterer desuden den første fuldlængde live-optagelse af Dark Side of the Moon.


LÆS OGSÅ: Ruben Søltoft samler kollegaer i genialt "Imagine"-spoof

Fællessang – hver for sig på DR
Hver fredag i den seneste måned har DR1 skrevet tv-historie og gjort karantænen mere underholdende og mindre ensom. De inviterede nemlig indenfor til Fællessang – hver for sig, hvor mere end én million danskerne sang med fra hjemmefronten, når en håndfuld musikere på skift fremførte danske musikklassikere.  


John Prines fuldlængde koncert fra Austin City Limits
Austin City Limits, der er den længst kørende musikserie i tv's historie, offentliggjorde en fin fuldlængde koncert med den nyligt afdøde John Prine. Den Grammy-vindende folk-musiker gik desværre bort i begyndelsen af april på grund af komplikationer opstået i forbindelse med COVID-19. Derfor er Prines optræden til Austin City Limits ikke blot en god koncert, men også en smuk afsked med folk-legenden.

 

Backstreet Boys’ optræden til iHeartRadio
Backstreet Boys fremførte en herlig version af deres kæmpe-hit ”I Want It That Way”, da de indtog scenen fra deres respektive hjem til iHeart Living Room Concert for America. Støttekoncerten, der skulle hjælpe amerikanere ramt af coronavirus, bød på performances fra blandt andre Dave Grohl, Mariah Carey og Billie Eilish, men det var de fem baggårdsdrenge, der stjal showet med deres charmerende og kun en lille smule tåkrummende ”karaoke-optræden”.


Bruce Springsteen tilgængeliggør koncertfilm og giver hjemmekoncert
The Boss har ikke holdt igen med godterne i den seneste tid. Midt i marts delte den 70-årige rockmusiker den veloplagte koncertfilm London Calling: Live in Hyde Park, der garanterede helaftensunderholdning med en spilletid på knap tre timer. I sidste uge allierede han sig så med sin kone, Patti Scialfa, til online-velgørenhedskoncerten Jersey 4 Jersey for at fremføre et par sange på smukkeste vis.  


SmukFests jubilæumskoncert
På trods af aflyste koncerter og sommerfestivaler sørgede SmukFest for festivalstemningen hjemme i stuerne, da de med en uges mellemrum delte deres 25-års jubilæumskoncert fra 2004 i to dele på Facebook. Koncerten bød på optrædener fra Kim Larsen, Sort Sol, D-A-D og mange flere. Det bedste alternativ til ikke selv at kunne være der.


Verdensstjerner indspiller Foo Fighters’ “Times Like These”
UFO-krigerne var i godt selskab, da de tidligere på måneden genindspillede ”Times Like These” med blandt andre Dua Lipa, Chris Martin, Bastille og Ellie Goulding online. Imens samarbejdet resulterede i en stærk version af 2003-hittet, gik overskuddet til de velgørende organisationer Comic Relief og BBC Children in Need.


LÆS OGSÅ: TIDAL livestreamer koncerter med massive musikere – gratis

Coachella streamer dokumentar i aflyst festivalperiode
Den amerikanske mega-festival Coachella måtte aflyse forårets arrangement, der skulle have løbet af stablen midt i april. I stedet valgte festivalen at tilgængeliggøre 20 Years In The Dessert, der omhandler arrangementets historie siden lanceringen i 1999. Dokumentaren havde premiere på YouTube den 10. april – dagen, hvor festivalens første ud af to weekender skulle have fundet sted.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA