x

TRØSTE-SPOT: Det skulle du have set på Spot Festival – ifølge musikeksperterne

TRØSTE-SPOT: Det skulle du have set på Spot Festival – ifølge musikeksperterne

OBS: I denne weekend skulle årets Spot Festival løbe af stablen, men grundet de nuværende omstændigheder er dette desværre ikke muligt. Det betyder dog ikke, at I skal snydes for alt det gode indhold, som vi fik lavet til årets Spot Magasin. Billedet forestiller Ida Laurberg.

FIRE MUSIKELSKERE KOMMER MED DERES ANBEFALINGER AF, HVEM DU BØR OPLEVE PÅ SPOT FESTIVAL 2020.

En af de mange fantastiske ting, SPOT Festival formår, er at sammenstykke et bredt musikprogram af topkvalitet. Men med det følger et umådeligt stort udvalg af koncerter, og det kan ofte være svært at vælge, hvor man skal lægge sine dyrebare festivaltimer. Derfor har vi spurgt fire musikeksperter til råds om hver fem bud på, hvem du helt sikkert ikke må gå glip af og hvorfor. Velbekomme!

CARSTEN HOLM
RADIOVÆRT PÅ P6 BEAT OG P4, SKRIBENT PÅ AARHUS ECHO (foto: Anna Marín Schram)

Bathsheba

Et af de vigtigste tiltag i den danske musikbranche igennem de seneste år står She Can Play for. Det er en samling musikkyndige kvinder, der er gået sammen om at inspirere piger og unge kvinder til at spille og producere musik. Bathsheba har været med på den første årgang af She Can Play-forløbet, og efter at have oplevet hende live med et enkelt nummer for et par måneder siden, vil jeg gerne høre mere. Det er solid pop fra en ung dansk artist, der har verden for sine fødder.

Blaue Blume

I min bog har Blaue Blume lavet årets danske udgivelse 2019. Bell of Wool rammer nærmest alle aspekter i følelsesregisteret, samtidig med at deres komplekse musik bliver sat sammen med en befriende lethed. Det er længe siden min sidste Blaue Blume-koncert – bandet har haft en pause, men det forlyder, at de er tilbage på scenen med en fornyet energi, som giver deres flotte sange mere liv. Det vil jeg glæde mig til!

JJ Paulo

”Det er det vildeste show,” sagde JJ Paulo for et par måneder siden til mig med et stort smil, inden han gik ind på scenen for at give et par numre på et spillested i Aarhus. Ambitionen og lysten fejler intet, når JJ Paulo rapper og danser sig igennem et show, hvor rytmer og tøjstil sender varme tanker til den unge aarhusianers afrikanske bagland.

Tamikrest

Ikke en SPOT Festival, uden at jeg skal dumpe ind i Det Turkise Telt og Roots&Hybrid. Organisationen, der præsenterer musik fra de mest eksotiske himmelstrøg, er blevet en institution på SPOT med deres flotte udsmykninger af spillestedet, de er på – samt mad og drikke, som man ikke finder i andre boder. Og så er der musikken! Tamikrest er noget af det ypperste, man kan komme til, når vi taler ørkenrock fra Mali. Fender-guitarer og bølgende rytmiske klap!

Tårn

Jeg vil stadig mene, at jeg har min første Tårn-koncert til gode – og det må der laves om på. Selvom jeg kan synge med på sange som ”Solskin over tage” og ”Stivner”, skal jeg nok forholde mig i mundtlig ro under koncerten – men indeni vil jeg skråle med på bandets formidable små pop-sensationer.

 

LE GAMMELTOFT
RADIOVÆRT, DJ OG STIFTER AF KULTURMEDIET HEARTBEATS

Blaue Blume

De er ikke et nyt navn på den danske scene, men de er et band, der virkeligt har formået at finde deres egen sound, og som bliver ved med at eksperimentere. Jeg er spændt på, hvor de er henne nu.

Ida Laurberg 

Hun har den vildeste vokal! Og tekster med et glimt i øjet og den der unge, cool tilbagelænethed. Jeg er fan. Det bliver spændende at se hende live – og se, om hun ”owner” scenen.

Jesse Markin

Et navn, jeg ikke kender, men som jeg øjeblikkeligt er blevet draget af. Den liberisk-fødte finne laver de fedeste produktioner, som succesfuldt kombinerer pop, hiphop, soul og r&b med afrikansk folkemusik. Jeg er solgt. Den kølige produktion og den organiske og varme afrikanske sound sammen rammer spot on!

Rangleklods

Rangleklods er altid leveringsdygtig i super koncerter og i stærke tracks, der giver dig lyst til at danse. Den elektroniske sound har altid en fint poppet vibe, som inviterer en indenfor i universet.

Takykardia

Jazzy, (trip)poppet og lækkert. Bandet er et super spændende og cool møde mellem nogle af mine favoritgenrer. Musikken er stemningsfuld og legesyg, og jeg vil virkeligt gerne se loftet løfte sig under deres koncert.

 

AUGUSTA GLAHN-ABRAHAMSEN
KOMMUNIKATIONSKOORDINATOR PÅ HEARTLAND FESTIVAL, TIDLIGERE PROJEKTLEDER PÅ KARRIEREKANONEN OG VÆRT PÅ P3 OG P6 BEAT

Athletic Progression
En trio, der er noget af det mest interessante på den danske jazzscene lige nu. Det er uforudsigeligt, swingende, fængende og eklektisk på den helt rette måde.

FRAADS
Jeg elsker FRAADS! Som i virkelig, virkelig. Jeg er dybt forelsket i den synergi, der er mellem David Engelbrechts tunge og flotte produktioner og Papa Eroctics tekster, der på overfladen kan virke så simple, men som rummer så meget mere. Linjerne ”Du ved ikk', hva' jeg har på. Jeg er helt nøgen nu. Jeg smed alt tøjet ud. Selv min Armani, uh” får mig hver gang!  

Soleima x LiveStrings
Det er altid en fornøjelse at have fulgt en artist fra starten af, og selvom Soleima altid har været en stjerne i mine øjne, så er jeg virkelig imponeret af, hvor meget hun er vokset på de sidste to år. Hun virker til at være lige der, hvor hun virkelig er klar til at vise os, hvor mange muskler hun egentlig har at spille med.

SUNX
Første gang jeg hørte Morten Winther synge var i Treefight for Sunlight – hvil i fred! Siden de stoppede med at lave musik har jeg håbet på, at Morten ville udgive noget på egen hånd, så at han skabte SUNX, var en drøm. Det er jo simpelthen så fantastisk, at jeg kunne fælde en tåre, hver gang jeg hører nummeret ”Dude”.

Takykardia
Jeg elsker virkelig forsanger Luna Matz’ stemme sammen med de episke triphop-vibes! Det lyder ikke dansk – det lyder af kæmpe, internationalt stjerne-potentiale!

 

OLE ROSENSTAND SVIDT
REDAKTIONSSEKRETÆR PÅ GAFFA

Ganger
Den alternative popgruppe stod bag en af sidste års bedste danske udgivelser med debutalbummet Mørk. Ikke siden Bisse brød igennem har jeg oplevet et dansk navn tænke så på én gang anderledes og tilgængeligt og samtidig have et så stærkt tekstunivers. Et univers, der tager udgangspunkt i sangskriver Thomas Bach Skaarups opvækst på Vestkysten – sunget af både kvindelige og mandlige vokaler.

Joyce
En del yngre danske bands har kastet sig over post-punken, men de fleste synger på engelsk. Joyce adskiller sig ved at tilsætte den britisk inspirerede musik nogle interessante danske tekster. De har i skrivende stund kun udgivet to fede singler (der er siden kommet en tredje, red.), men deres optræden til GAFFA-Prisen 2020 og på Tape i marts gav i den grad lyst til mere. Både tilpas upoleret og alligevel tight og velspillet.

Ida Laurberg
Ganske imponerende har den kun 19-årige sanger og sangskriver opnået mere end 20 millioner streams på sin tre år gamle debutsingle, ”Puppy Dog Eyes”. Hendes i skrivende stund nyeste single, ”Rip Your Shirt”, er en modig og ærlig sang om en ubehagelig oplevelse, sangeren oplevede på en date, og musikken er fængende pop med kant. Danmarks svar på Billie Eilish?

Rebecca Lou
De har fået forrygende koncertanmeldelser og har masser af liveerfaring fra ind- og udland. Jeg har dog indtil videre kun set to numre med Rebecca Lou live, også til GAFFA-Prisen 2020, og nu vil jeg høre meget mere. Aggressiv, men samtidig melodisk post-punk/pop med en særdeles overbevisende frontkvinde i den velsyngende energiudladning Rebecca Lou Armstrong.

VOLA
Endnu et band, jeg kun har oplevet med ét nummer live, igen-igen til GAFFA-Prisen 2020, og det var også noget, der gav mig lyst til at udforske dem mere. Musikken er progressiv metal i den blødere og meget melodiske afdeling, og gruppen får på smagfuld vis inddraget keyboards og backtracks i deres musikalske univers, der også byder på en flot leadvokal fra Asger Mygind.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA