x

Andreas Jessen: "Jeg har ingen guilty pleasure! Jeg står 100 procent bag Nik & Jay"

Andreas Jessen: "Jeg har ingen guilty pleasure! Jeg står 100 procent bag Nik & Jay"

Andreas og Sebastian Jessen

Alder: 30 og 34 år

Profession: Skuespillere og brødre, der for første gange spiller over for hinanden i Avaz-brødendes krimiserie Alfa, der får premiere på TV2 Zulu 16. august.

Hvad er jeres allerførste musikminde?

Sebastian: Mit allerførste musikminde var ”Ostesangen” i forestillingen Skatteøen på Folketeatret, hvor jeg har været en seks-syv år gammel. Det er i min verden en legendarisk sang af Sebastian, som altid vil få mig til at tænke på dengang på Folketeatret.

Andreas: Jeg har svært ved at grave det allerførste musikminde frem, men når jeg tænker på min tidlige barndom og musik, er der én artist, der står frem. Michael Jackson. Han var altoverskyggende i de første 10 år af mit liv. 

Vi går desværre glip af festivalsommeren i år, men hvad er jeres bedste festivalminde?

Sebastian: Jeg ved godt, at det her lyder fuldstændig vanvittigt, men jeg har faktisk aldrig været på en festival. Det tætteste, jeg kommer, er Grøn Koncert på Femøren. Her kan min bror svare meget, meget stærkere end mig. Tro mig!

Andreas: For mig er der noget helt specielt over min første Roskilde Festival. Året var 2005. Jeg var 15 år gammel og havde lige afsluttet folkeskolen. Da jeg trådte ind på Dyrskuepladsen, var det som om, at en helt ny verden åbnede sig. Oplevelsen kulminerede foran Orange Scene, hvor Green Day headlinede.

Jeg kravlede småfuld op i en form for lygtepæl – dengang var der lidt flere muligheder for den slags – og kiggede ud over et menneskehav som, badet i støv og lyset fra scenen, gyngede med til tonerne af ”Basket Case” og ”When I Come Around.” Jeg havde aldrig oplevet en større følelse af frihed, end jeg gjorde i det moment.

Hvad er jeres vildeste fælles koncertoplevelse nogensinde?

Andreas: Jeg tror ærlig talt aldrig, vi har været til en reel koncert sammen. Jeg husker dog en skøn aften til havnefest i Gedser, hvor der vist nok blev spillet noget livemusik. Der havde vi det sgu meget sjovt, haha.

Sebastian: Nej, det er rigtigt nok, at vi aldrig har været til koncert sammen sådan officielt, men nogle af de bedste musikminder, jeg har med Andreas, er fra vores fælles sommerlejre med vores teaterforening GAWENDA. Vi har haft nogle helt unikke oplevelser sammen på de ture, og musik har uden tvivl spillet en kæmpe rolle her.

Hvad lyttede I til, da I var teenagere?

Andreas: Mine teenageår er et medley af Eminem, Dr. Dre, Snoop Doggy Dogg, Mew, Kashmir, Neil Young, Green Day, Kaizers Orchestra, Red Hot Chili Peppers og mange, mange flere.

Sebastian: I was all about the greatest hits, man! Nik & Jay var en stensikker vinder hos mig.

Er der en kunstner, I er fælles om at være vild med?

Sebastian: Uden tvivl Michael Jackson. Jeg ved godt, at det er kontroversielt, men Michael Jackson betød sygt meget for Andreas og mig, da vi var børn og unge. Altså, Andreas var klædt ud som MJ til fastelavn.

Andreas: Ja, det er uden tvivl Michael Jackson.

Er der så en kunstner, som I er meget uenige om – som den ene af jer elsker, og den anden hader?

Andreas: Det ved jeg faktisk ikke. Jeg tror måske ikke, Kaizers Orchestra umiddelbart er det, min bror hører mest, men jeg ved det faktisk ikke.

Hvilken kunstner vil/ville I allerhelst opleve live?

Andreas: Jeg var virkelig ked af ikke at få oplevet Michael Jackson live. Min bror så ham i Parken engang i 90’erne, men jeg var åbenbart for lille dengang. Det har altid naget mig. at jeg ikke fik lov til at komme med. 

Sebastian: Ja, jeg har jo set Michael Jackson, så jeg kunne faktisk rigtig godt tænke mig at opleve Metallica live. Jeg tænker, at at de er mega fede på scenen!

Hvad er jeres største musikalske guilty pleasure?

Andreas: Jeg har ingen guilty pleasure! Jeg står 100 procent bag Nik & Jay.

Sebastian: Jeg ved sgu ærlig talt ikke, om det er en guilty pleasure, men jeg kan ret godt lide, når der bliver smidt noget Eros Ramazzotti på anlægget. Jeg forstår jo ikke brik af, hvad han synger, men jeg synes, han synger skide godt! 

Hvilken artist vender I altid tilbage til, når I shuffler rundt på jeres playlister?

Andreas: Det afhænger selvsagt af humør og situation, men jeg kan altid høre Neil Young.

Sebastian: Igen må det blive Michael Jackson. Hans musik minder mig om min barndom, og i særdeleshed min 10-års fødselsdag. Min fødselsdagsgave fra min gudmor var to billetter til hans koncert i Parken. En KÆMPE oplevelse og et minde, jeg aldrig vil glemme.

Hvilken sang kan få jer i godt humør, hvis I er triste?

Andreas: “Nineteenhundredandyesterday” med D-A-D. Der er en energi og en stemning i det nummer, som minder mig om at være på festival.

Sebastian: "Jamming" af Bob Marley. Det var min far, der introducerede mig for Bob, og i en periode som barn var det næsten det eneste, jeg lyttede til.

Hvilken sang kan få jer til at græde uden varsel?

Andreas: ”Sarai” med Moonjam. Den minder mig om min far, som desværre ikke er her længere.

Sebastian: "Tears in Heaven" af Eric Clapton.

Hvilken sang får jer stensikkert på dansegulvet?

Sebastian: "Lækker" med Nik & Jay! Hvem kan lade være med at danse til det nummer?

Andreas: ”Jeg ta'r imod” af Thomas Helmig. Prøv lige at høre den. Man skal jo danse til det nummer!

Er der noget musik, som I har det meget svært med?

Andreas: Jeg er ikke så god til opera. Jeg ved faktisk ikke rigtigt hvorfor.

Sebastian: Når det bliver sent til festen, og dj-pulten pludselig eksploderer i insisterende techno, så bliver jeg trist. Det er ganske sjældent, at jeg kan holde ud at høre på det.

Hvis I skulle på date med en musiker, hvem skulle det så være?

Andreas: Jeg ville vælge Christopher. Så skulle vi spille shuffleboard på en dive bar i LA og se, hvor mange bajere, han ville ende med at skylde mig, fordi det nok er det eneste spil i verden, han ikke er god til.

Sebastian: Helt klart Søren Huss. Han skriver nogle fantastiske sange, og han virker som et ægte menneske. Jeg tænker, at jeg ville få en kongesnak med ham. Så længe han ikke regner med, at vi skal ende under dynerne efterfølgende, så er jeg frisk.

Når I engang skal begraves, hvad kunne så være et godt soundtrack til jeres liv?

Sebastian: "Hodja fra Pjort" af Sebastian. Jeg elsker det nummer. Det er ekstremt smukt og meget rørende. Det er faktisk også et nummer, som fremkalder tårer hos mig.

Andreas: Det synes jeg simpelthen er et alt for svært spørgsmål at svare på. Og jeg bliver næsten lidt trist over at skulle forsøge at koge et helt liv ned til én enkelt sang. Måske bliver svaret mere indlysende, når jeg ligger på mit dødsleje. Hvem ved?


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA