x

BEDST LIGE NU: 12 nye og håndplukkede tracks

BEDST LIGE NU: 12 nye og håndplukkede tracks

Få inspiration til en opgradering af din personlige playliste med vores 12 udvalgte, friske sange, som du virkelig bør tjekke ud. Følg playlisten på Spotify og vær firstmover med GAFFA i baghånden. 

Brimheim – Four Chambers

I august måneds GAFFA fortalte vi, at du skulle holde øje med Brimheim – og med ”Four Chambers” viser hun præcis, hvorfor hun er én, man bør holde et vågent øje med. Sangen er anden single forud for hendes kommende ep, og den viser hendes evner som sangskriver i et melankolsk univers fuld af ekkoende guitar.

Barselona – Landsby

Sammen med en annoncering om et nyt album den 18. september har Barselona endnu engang velsignet os med et stærkt nummer fra deres hånd. Modsat de to tidligere singler er denne mere elektronisk med en tydelig autotune på vokalen i omkvædet, hvilket kun skaber en skøn kontrast til Ruds karakterfyldte stemme.

Miley Cyrus – Midnight Sky

Det er virkeligt stærke popnumre, Miley kaster efter os i disse år. Efter kæmpesuccesen ”Slide Away” sætter ”Midnight Sky” et helt andet tempo med tydelige disko-referencer. Det klæder den hæse vokal på et nummer, som meget nemt kan gå hen og blive et decideret single-anthem om at kysse på piger og nyde livet.

Takykardia – Rewind

Den danske trio er et af landets mest interessante og udforskende navne i øjeblikket. Med ”Rewind” leger de med deres lyd af triphop, jazz, r&b og drømmepop i smuk forening. Nummeret føles som at kaste sig ned i et krystalklart hav og mærke overjordiske væsner trække dig længere og længere væk fra virkeligheden.

Future Islands – Thrill

Det er sikkert og vist: Samuel Herring fra Future Islands er indehaver af en fuldstændig mageløs vokal. Hvis ikke en af de mest mageløse. Sikke en følelse og indlevelse. På ”Thrill” er det ingen undtagelse. Balladen emmer af bandets genkendelige, smittende DNA, men i et tempo, der adskiller sig fra deres største hits.

Off Bloom – What We Do

Hvordan lyder eksperimentel popmusik med en forkærlighed for underfundige samples tilsat et drys af hitmesteren Max Martin? Som ”What We Do”. Nummeret er flirtende, ungdommeligt og fuldstændig perfekt til sommeraftenerne med gode venner og den lyse nattehimmel med sin historie om bare at leve og være ung.

Anderson .Paak (ft. Rick Ross) – CUT EM IN

Når ens økonomiske situation endelig lysner, må man gerne hjælpe sine venner. Det er det primære budskab i det nye samarbejde mellem Anderson .Paak og Rick Ross. Et sublimt rapnummer, der virkelig bør sættes på, når du cruiser gennem byen og har brug for et soundtrack, der giver dig attitude-boost fra første tone.

Sufjan Stevens – Video Game

At springe fra sin anmelderroste sang ”Mystery of Love”, der dannede soundtrack til filmhittet ”Call Me By Your Name” og videre til ”Video Game” er svært – og et langt spring at tage derudover. Amerikanerens nyeste single er hans mest elektropoppede til dato, og det klæder rent faktisk singer-songwriterens stemningsfulde vokal.

Father John Misty – Anthem

At turde synge den kendte tekst “There’s a crack in everything, that’s how the light gets in” er en modig handling. Ikke desto mindre har Father John Misty gjort det med sit covernummer af Leonard Cohens legendariske ”Anthem” – og det fungerer. Den får blæst luft i lungerne igen i 2020 med en charmerende kunstner og et skønt arrangement.

Bon Iver – AUATC

”Ate up all their cake” er, hvad bogstaverne “AUATC” står for, og det er Bon Ivers bud på en antikapitalistisk sang. Det er en low-key popsang med klaver og guitar forrest i arrangementet. Hvis man lytter godt efter, er det da også muligt at spotte en meget kendt korsanger på nummeret: Nemlig selveste Bruce Springsteen.

Elvis Costello – We Are All Cowards Now

Den britiske post-punk-sanger Elvis Costello har med ”We Are All Cowards Now” skabt endnu en slagsang, der omhandler krig, vold og protester. Teksterne drejer sig om retfærdighed, mens en elektrisk guitar summer rastløst i baggrunden. På kanten af spoken word og med en god gammeldags rockballade rammer Costello plet.

Laurel – Scream Drive Faster

Diskolyden er kommet for at blive – også på ”Scream Drive faster”. Her har Laurel skrottet den akustiske guitar til fordel for en 80’er-inspireret synth-poplyd, og det klæder den britiske sangerinde, der ellers er kendt for at skrive hjemsøgende indiemusik. Men diskoglimmer er jo også altid en god ide.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA