x

Sanne på rocktur med våde drengedrømme

Sanne på rocktur med våde drengedrømme

Electric Guitars og Sanne Salomonsen fælles danske rockturné vil genåbne livescenen

Rocken står øverst på sætlisten, når Sanne Salomonsen sammen med Electric Guitars drager på en omfattende efterårsturné. Fokus er skarpt på sange fra hendes rockede repertoire, fortæller hun, da GAFFA fanger hende i turbussen.

– "Johnny På Havet", det gamle Sneakers-nummer, er en af dem jeg glæder mig til at sætte tænderne i igen. Det er fandme mange år siden, jeg sidst har sunget den.

Turnéen kommer til at rocke, fordi det netop er Electric Guitars, der har sat sættet sammen.

– Jeg har valgt ét covernummer, ellers har drengene fået lov at bestemme. De har valgt en masse af mine rocknumre – også nogle jeg ikke har spillet i 100 år – og det bliver skidesjovt. Vi kommer til at spille rigtig meget i hele landet, og jeg skal virkelig hygge mig.

Pionerånd skal genåbne livescenen
Turnéen starter i Silkeborg 1. oktober og fortsætter ind i november, og Sanne Salomonsen er fuld af beundring for det arbejde, der bliver gjort for at få turnéen gennemført på trods af truslen fra corona.

– Energien bag det her er enorm. Alle står sammen – bookere, spillesteder og musikere. Det minder om dengang i 80'erne, hvor jeg var med til at starte Grøn Koncert op, og ingen forstod, hvad det handlede om. Vi var pionerer, og sådan føles det også nu, nu hvor vi skal have åbnet livescenen igen.

Alle koncertene følger coronareglerne med håndsprit, afstand og maks 500 siddende publikummer.

– Jeg er jo vant til et stående rockpublikum, men jeg har set til mine egne sommerkoncerter i år, hvordan folk godt kan finde ud af det. De rejser sig måske op og danser ved deres pladser, men de opfører sig respektfuldt, så vi allesammen kan få et kick ud af musikken, og det er fedt.

Spyttede på gulvet
Koblingen med Electric Guitars – med guitarteamet Søren Andersen og Mika Vandborg i front – opstod efter Sanne havde spillet med bandet til Rock For Hjemløse. Som den eneste solist optrådte Sanne ved begge koncerterne i 2019 og 2020, og den parring virkede som et perfekt match.

– Da de satte hjemløserock op, måtte jeg bare være med. Det var pissesjovt! Jeg nyder, at de er rigtige rockdrenge, og så spiller de pissefedt.

Følelsen af forløsning i rock deler Sanne helt og aldeles med Andersen og Vandborg.

– Da Sanne gik af scenen efter sit sæt det første år på Hjemløse, vendte hun sig lige om og blinkede til mig. Så spyttede hun på gulvet med sådan en done deal-attitude, og i dét magiske øjeblik vidste jeg bare, at vi var blevet blåtstemplet til at spille sammen igen, fortæller Mika Vandborg.

Søren Andersen fortæller, hvordan Sanne tog fat i ham efterfølgende og spurgte, om de ikke skulle lave noget sammen igen, og ved den anden optræden på hjemløserock kunne Sanne ikke dy sig.

– Vi skal jo på tur til efteråret, og det bliver skidesjovt, afslørede hun.

Perlerække af rockguitarister
Når Andersen og Vandborg teamer op med Salomonsen, er det ingen tilfældighed.

– Sanne har jo altid været der i mit og Mikas drengeliv, så det her er jo en våd drengedrøm for os. Helt tilbage til Sneakers og Sannes første album derefter – den med "Kød og Blod" – det er jo cremen af dansk rock, som vi lappede i os som store drenge, fortæller Søren Andersen.

Mika Vandborgs første oplevelse med Sanne var som ung publikummer på den første Grøn Koncert-turné i 1983.

– Hvis ikke der var kommet hår på den endnu, så kom det den dag, griner han.

Siden har han fulgt Sanne og drømt om at træde ind i perlerækken af guitarister på scenen bag hende.

- Sanne har jo altid spillet med de bedste rockguitarister - fra Nordsø, Aske Jacoby, Ronander, Halberg, Per Frost, Jonas Krag - og nu kniber vi os i armen over, at det er blevet vores tur.

14 dage i Grækenland kostede jobbet
Både Søren og Mika har krydset guitarstrenge med Sanne i forskellige situationer gennem årene, men i år bliver første gang, de fuldfører en hel turné med hende.

– Jeg har jo altid drømt om at spille med Sanne, og faktisk var den største katastrofe i mit musikalske liv dengang i 2005, da jeg slukkede mobilen og tog familien 14 dage til Grækenland. Da jeg kom hjem, lå der 18 beskeder fra Sannes manager, som havde været ved at samle band til en Sanne-turné og gerne ville have haft mig med. Det har jeg fortrudt lige siden, og jeg slukker aldrig min mobil mere, understreger Mika Vandborg.

Med på turnéen kommer også Jay Boe på Hammond og keyboards for at fuldeende den rocklyd, der skal bakke Sanne Salomonsen op, når hun genskaber de største rocknumre fra sin karriere.

– Vi er kommet hertil, fordi vi er vilde med at spille med hinanden, og jeg glæder mig til at få mulighed for at spille med Electric Guitars igen, understreger Sanne Salomonsen.

Se hele turnéen: https://gig.to/eg2020


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA