x

P3 PRIS-VINDER JADA: "Nogle gange får kriser ting til at vokse frem"

P3 PRIS-VINDER JADA: "Nogle gange får kriser ting til at vokse frem"

Lørdag aften vandt Jada både P3 Prisen og prisen P3 Lytterhittet (for sangen "Nudes"), da P3 Guld-showet fandt sted i Musikkens Hus i Aalborg. Umiddelbart efter prisoverrækkelsen fik vi en snak med den dobbelte vinder.

Kæmpestort tillykke Jada, hvordan har du det lige nu?

– Jamen … suk.. jeg har det vel nok godt, det må jeg sige! Det gik jo over al forventning og fuck! Det er jo en helt vild følelse, og en virkelig dejlig følelse, og især i det her år, som jeg synes har været et rigtig skidt år. Så betyder det bare så meget at mærke den her støtte og anerkendelse, og at folk stadig har lyst til at jeg findes, og laver musik. For det har jeg også rigtig meget lyst til, og at spille koncerter. Og det er en stor sorg for mig ikke at kunne lave det, og derfor var det så fantastisk i dag, og en historisk dag for mig. Selv hvis jeg havde tabt hele molevitten og faldet ned af stigen. Det var så vild en oplevelse at være i den her sal, og i Aalborg, som også bare er så kæmpe en musikby.

Jeg var faktisk så heldig at være til koncert med dig tidligere på året inden nedlukning, her i Aalborg, hvor du indledte din turné på Studenterhuset og faktisk debuterede med “Nudes”?

– Ja, lige præcis, det gjorde jeg fuldstændig, allerførste gang den blev spillet live var her i Aalborg. Og der havde ingen jo hørt den, du havde ikke hørt den før. Den udkom jo først over en måned efter, hvor er det vildt.

Ja, og nu står du her i Aalborg med Lytterprisen på netop dette nummer, hvordan føles det?

– Det er fuldstændig fantastisk, jamen det er helt sindssygt, det betyder virkelig meget for mig!

Nu siger du at 2020 har været et skidt år, og du har nok især stået med en stor ærgrelse, i forhold til at du skulle have åbnet Orange Scene. Hvordan har året været for dig?

– Jamen, jeg havde virkelig en god følelse, og jeg havde på ingen måde gættet, at det skulle gå så galt. Jeg synes, der var så mange kunstnere omkring mig, som bare så ud som om, at de var lige ved at sætte af. Så da vi lukkede ned, var det hårdt for mig personligt, både på grund af karriere og penge, som vi jo ikke tjener en øre af, jeg har jo ikke haft en indtægt siden marts måned. Men det er faktisk lige så meget, at kunne se alle mine kollegaer og gøre noget for hinanden.

Det ser selvfølgelig også ud som om, at der er mange, der er virkelig gode til at fordybe sig og skrive ny musik, og det gør jeg også, men jeg tror også, at vi alle sammen er i sorg over, at vi ikke er ude og spille. Så er der også bare det her med, at det er derfor, vi er kommet, det her er grunden til, at jeg er her, det ved jeg bare. Det er følelsen af, at have fået frataget sit eksistensgrundlag og sin ilt og tyngdekraft. Det er ikke let, synes jeg. Der er naturligvis også mange gode ting, og det er ikke for at pibe, så det er også endnu en grund til at jeg er meget meget rørt i dag, fordi jeg får set mine kollegaer give den gas heroppe på scenen.

Nu står du her med to priser i armene, både Lytterprisen og aftenens helt store P3 Guld-pris, havde du regnet med det?

– Det er jo fuldstændig sindssygt, og jeg er så glad lige nu, og nej bestemt ikke. Det vil man også kunne regne ud fra mine takketaler, jeg var i chok! Så jeg er meget meget overrasket, og meget, meget taknemmelig.

Hvad skal der så ske nu, her i nærmeste fremtid?

– Jeg skal skrive mere musik, for jeg føler heldigvis til trods for alting, at jeg virkelig kommet ind i et dejligt sted at skrive, jeg føler mig helt vildt fri, meget kreativ og inspireret. Og sådan er det jo også tit med kriser, altså nogle gange får det ting til virkelig at vokse frem, som man ikke ellers havde opdaget var der. Så jeg skal bare skrive, skrive, skrive.

LÆS OGSÅ: P3 GULD-REPORTAGE: Talent, så det basker


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA