x

Her er årets 10 mest læste nyheder

Her er årets 10 mest læste nyheder

Heftige nyheder i et vildt år

Året går på hæld, og som sædvanlig bruger vi anledningen til at kigge tilbage på de 10 mest læste nyheder det forgangne år. Et år, der som bekendt har budt på store udfordringer, ikke mindst for kulturlivet, og det skinner også igennem i nogle af de 10 mest læste nyheder. Klik på overskrifterne for at komme til hele nyheden. Rigtig godt nytår!

10. Simon Kvamm annoncerer nyt band – og koncerter

Lige i begyndelsen af januar kunne Simon Kvamm præsentere sit nye band, rocktrioen Hugorm. Gruppen nåede at udsende deres debut-ep Folk skal bare holde deres kæft og give ganske få koncerter, inden spillestederne lukkede ned. I efteråret gennemførte de dog en turné og udgav også deres anmelderroste debutalbum, Kom, vi flygter.

9. Siddende koncerter med op til 500 personer er nu tilladt i Danmark

Efter to en halv måneds total nedlukning af de danske spillesteder og koncertsale blev det i slutningen af maj tilladt at afholde koncerter for et siddende publikum på maksimalt 500 personer, hvis en række restriktioner om afstand og afspritning blev afholdt. Det fik efterhånden gang i koncertlivet igen, og det fortsatte, indtil den stigende coronasmitte fik myndighederne til at lukke ned for koncerterne igen i midten af december. I første omgang til og med 3. januar, men dette er netop blevet forlænget til og med 17. januar.

8. To megabands til Smukfest – og 42 andre

Tilbage i begyndelsen februar, da corona stadig var noget, der primært var forbundet med Kina, offentliggjorde Smukfest Kraftwerk og Slipknot som hovednavne til den festival, der senere blev aflyst. Både Kraftwerk og Slipknot er dog på programmet til den planlagte Smukfest 2021 sammen med blandt andre Gorillaz og Melanie C.

7. Corona-frygt får kæmpe festival til at aflyse

Den store, elektroniske dance-festival Ultra Music Festival skulle have fundet sted den 20.–22. marts, men valgte at aflyse to uger forinden, da corona-pandemien var i vækst over hele verden. Ultra Music Festival var en af de første store festivaler, der blev aflyst, men den blev mildt sagt ikke den eneste i et år, hvor større festivaler siden marts har været en umulighed i store dele af verden.

6. KARANTÆNE-TV: Ruben Søltoft samler kollegaer i genialt "Imagine"-spoof

Den danske komiker-darling Ruben Søltoft gik sammen med en lang række af sine komiker- og musikerkollegaer, blandt andre Melvin Kakooza, Simon Kvamm og Annika Aakjær, om at levere en samsang-online-udgave af den udødelige danske klassiker "Postmand Per. Og fællessang – på afstand – var som bekendt en god kur mod corona-tristesse.

5. Her er GAFFAs dårligst anmeldte Roskilde-koncert nogensinde

I mangel af en ægte Roskilde Festival kiggede GAFFA tilbage i arkiverne og satte fokus på nogle af højdepunkterne og bundskraberne på festivalen gennem årene. Det viste sig, at kun én Roskilde-koncert havde fået bundkarakteren én stjerne, siden vi begyndte at anmelde fra festivalen i 2001. Den tvivlsomme ære tilfaldt Red Hot Chili Peppers' koncert i 2007.

4. Komiker Jonas Schmidt er genfødt som rapper på debutsingle

Komikeren og skuespilleren, der blandt andet er kendt for rollen som flodhesten Dolph i flere af DR2s underholdningsprogrammer, sprang ud som rapper og autotunet sanger under navnet Jinxt med singlen "Genfødt". Det var der mange, der gerne ville læse om, men i skrivende stund er singlen afspillet færre end 4000 gange på Spotify, så man kan ikke ligefrem tale om en musikalsk kometkarriere for multikunstneren. 

3. Duffy fortæller uhyrlige detaljer om kidnapning og voldtægt

Nogle undrede sig indtil begyndelsen af 2020 nok over, hvor slut-00'ernes store pop- og soulstjerne Duffy var blevet af. Hun havde ikke udgivet ny musik siden 2010 og kun givet ganske få koncerter efterfølgende. I starten af året kom hun så selv med en forklaring, og den var ganske gruopvækkende.

2. Roskilde Festival klar med nyt tiltag – og de har brug for jer!

På et tidspunkt, hvor det stadig var uvist, om Roskilde Festival 2020 kunne blive afviklet, satte festivalen gang i en kampagne, der skulle sætte fokus på fællesskabet under coronakrisen, og derfor søgte de kreative sjæle til at bidrage til festivalens digitale kanaler. Senere, da festivalen blev aflyst, satte Roskilde gang i et andet initiativ, "Roskilde Festival – do it yourself," hvor de opfordrede folk til at holde deres egen hjemmefestival i festivaldagene.

1. Nikoline udfolder det kvindelige begær i nøgenvideo – med Lars von Trier

Kombinationen af den meget medieomtalte rapper, nøgenhed, sex og Lars von Trier var dømt til at blive en klikvinder, som det hedder i journalistjargon, og historien endte da også som den mest læste på GAFFA.dk i 2020. Videoen til sangen "Gourmet" vakte også opmærksomhed, fordi Nikoline lagde den op på en hjemmeside med adressen joy-mogensen.dk med en lille hilsen til kulturminister Joy Mogensen, som i 2020 fik hård kritik fra mange sider for manglende forståelse for kulturlivets problemer under coronakrisen.

I skrivende stund er videoen dog fjernet fra hjemmesiden joy-mogensen.dk, der af ukendte årsager peger på Liberal Alliances hjemmeside. Nikoline fortæller til GAFFA, at hun ikke selv har ejet hjemmesiden siden sensommeren, men at videoen fik mere end 1 million visninger i de to måneder, den var online. Nikoline har selv instrueret og produceret videoen, der er filmet af Manuel Alberto Claro, fotograf på flere af Lars von Triers film, og den blev nomineret til to Ekko Shortlist Awards hos filmmagasinet Ekko.

Historien om Joy Mogensens interview med GAFFA, hvor hun udnævnte Absolute Music 2 som sit favoritalbum, fik i øvrigt massiv omtale i andre medier og også mange læsere på GAFFA.dk, men dog ikke helt nok til at nå i top 10.

LÆS OGSÅ: Her er årets 10 mest læste albumanmeldelser

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA