x

GUIDE: Opgrader hjemmelyden under lockdown

GUIDE: Opgrader hjemmelyden under lockdown

Nu, hvor du alligevel render rundt hjemme, er det et godt tidspunkt til at kigge din hjemmelyd efter i sømmene og se, om du ikke kan øge kvaliteten lidt

Det behøver ikke være dyrt at opgradere lyden i hjemmet. Noget af det, du kan gøre, er faktisk helt gratis, mens andre trick koster lidt. Her er fem tips til at opgradere din lyd i hjemmet.

Tip 1: Tjek streamingtjenesten

En af de lavthængende frugter er at tjekke indstillingerne på din streamingtjeneste. Du skal sikre dig, at lydkvaliteten er sat til højeste kvalitet. Både YouTube Music, Apple Music og Spotify gør det muligt at ændre lydkvaliteten, og hvis det viser sig, at dit hjemmenetværk ikke kan følge med, når lydfiler i højeste kvalitet skal streames, så husk lige, at du kan downloade dem.

Tip 2: Placering af højttalerne

Et andet trick er at placere dine højttalere langt fra hjørne i rummet. De har det bedst i midten af en væg, og i forhold til dig skal de placeres, så du sidder som spidsen af en ligebenet trekant, med højttalerne som de to andre spidser.

Du skal også lige sikre, at de små tweetere bliver placeret i ørehøjde for at give den bedste oplevelse af diskanten.

Tip 3: Flyt møblerne

Hvis du hører til typen, der har store, bare vægge og ikke alt for mange møbler, så vil du også have et rum, hvor lyden blive reflekteret alt for meget, og du kan opleve døde zoner i rummet – steder, hvor du vil opleve mærkelig lyd.

Placer møbler langs vægge og i hjørner for at sikre, at lydbølgerne ikke bliver reflekteret så meget. Hvis du alligevel skal sætte boghylder op, så placer dem på væggen over for dine højttalere. Bøgernes forskellige størrelser og tykkelse vil sikre, at lydbølgerne bliver sendt i mange forskellige retninger og være med til at give en bedre lydoplevelse i rummet.

Tip 4: Opgrader dit headset

Hvis du ikke allerede har et godt headset og alligevel er på jagt efter et, så kan det være en rigtig god idé at tjekke et headset i studio-kvalitet. Der findes en række, der er produceret til producenter af musik, og hvor de nok ikke er de flotteste, så giver de god værdi for pengene og er meget holdbare.

Du kan også vælge at tjekke nogle af de nye trådløse headset ud, der er sendt på gaden de sidste par år, blandt andet af Sennheiser, JBL og Apple.

Tip 5: Soundbar giver god lyd til tv’et

Når du sidder hjemme og nyder koncerten på tv’et, så er lyden fra dit tv langt fra optimal. En god soundbar med en kvalitets subwoofer vil virkelig give din lytteoplevelse et markant løft. Det er ikke gratis, men en god soundbar behøver heller ikke koste en formue.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA