x

VI MINDES: I dag er det 10 år siden, Love Shops Henrik Hall gik bort

VI MINDES: I dag er det 10 år siden, Love Shops Henrik Hall gik bort

I dag er det 10 år siden, sangeren, mundharpespilleren og sangskriveren Henrik Hall, især kendt fra Love Shop, døde efter længere tids kræftsygdom, 62 år gammel.
 
Henrik Hall blev født i Kolding og havde i 80'erne bandet Slang, ligesom han arbejdede som musiklærer og medvirkede i flere musikteaterforestillinger. Han bidrog til samtlige syv Love Shop-album udgivet i årene 1990-2010, men blev først officielt medlem af bandet i forbindelse med udgivelsen af deres andet album, DK fra 1992, 44 år gammel, henholdsvis 12 og 16 år ældre end de to øvrige daværende medlemmer, guitarist og medkomponist Hilmer Hassig og sanger og sangskriver Jens Unmack. Han gjorde sig især bemærket med sit karakteristiske mundharpespil, men betjente også andre instrumenter og sang kor, og live var han et sandt energibundt, som også var kendt for sin særegne dans og sine elegante jakkesæt.
 
I Love Shop-pausen fra 2004 til 2010 nåede Henrik Hall at udgive de to anmelderroste soloalbum Solo (2006) samt Chok, suk og koma (2008). Her sprang han også ud som sangskriver, hvor han ikke tidligere havde bidraget til Love Shops kompositioner. Han var også med til at skrive fire af numrene på Frelsens Hær, Love Shops comebackalbum fra oktober 2010 efter syv års albumpause.

Henrik Hall, af venner og fans også kendt som Heinz, måtte grundet sin kræftsygdom melde afbud til det meste af Love Shops turné oven på udgivelsen af Frelsens Hær, men spillede dog med ved de to afsluttende koncerter i Store Vega i november 2010.

Bandets pladeselskab A:larm Music udtalte i forbindelse med dødsfaldet: 

"Det er med stor sorg, vi må meddele, at Henrik Hall, efter lang tids kamp mod sygdom, natten mellem onsdag og torsdag endelig har fået fred. Det var med opbuddet af sine yderste kræfter, Henrik Hall sidst i november kunne rejse sig fra sygesengen for to aftener at stå på scenen i Store Vega sammen med Love Shop og dér at lade sig hylde som den lysende stjerne, han var, og nu for altid vil være."

På dybt tragisk vis var Henrik Hall ikke det første Love Shop-medlem, der afgik ved døden, idet guitarist Hilmer Hassig omkom ved en trafikulykke i november 2008, kun 48 år gammel. Mindekoncerten for Hassig i Vega i februar 2009 var i øvrigt kraftigt medvirkende til, at Jens Unmack og Henrik Hall fandt sammen igen i Love Shop efter fem års pause.

Siden 2011 har Love Shop spillet videre med Jens Unmack som eneste permanente medlem og udgivet yderligere fire album, senest Brænder boksen med smukke ting fra marts 2019. Et album, der i øvrigt indeholder en hilsen til både Hall og Hassig på afslutningsnummeret "Drunket Senegal vin".

Man kan læse mere om Henrik Hall og Love Shop i Tommy Heisz' biografi Himmelflugt og højdeskræk – historien om Love Shop fra 2015.

LÆS OGSÅ: Stort billedgalleri – Henrik Hall, som vi husker ham

Se Henrik Hall på scenen ved sin allersidste optræden med Love Shop i Store Vega 20. november 2010:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA