x

GUIDE: Seks sange, der fik religiøse til at miste troen på musik

GUIDE: Seks sange, der fik religiøse til at miste troen på musik

Det er tid til at prædike det skændige evangelium

Selvfølgelig findes de bands, der bygger hele deres karriere på at række en langfinger til religionen. Men begrænsningen ligger så i, at norsk black metal er ikke er noget for alle. Derfor rettes fokus i denne liste i stedet mod populærmusikken. Hvor popstjerner krænker det (skin)helligste af alt på hedenske vækkelsesmøder, som kaldes for koncerter foran millioner af fans. Er gud en kvinde eller helt simpelt en rapper, der venter på sine skide croissanter? Følg med på rejsen – det er tid til at prædike det skændige evangelium i ytringsfrihedens navn.

666. Kanye West - I Am A God

Jesus døde for vores synder og rejste sig igen som Yeezus? Storhedsvanviddet og messiaskomplekset fik rapperen Kanye West til at kalde sig selv for Gud. Men ikke en hvilken som helst gud. Der er tale om en stresset gud, der kører Porsche og lever det gode liv med massage, trekanter, besøg på franske restauranter og croissanter. Blasfemi var herefter et ord, der ofte begyndte at blive brugt omkring ham, selvom han senere selv sprang ud som kristen. Samtidig er det svært ikke at se det komiske i hans tekster.

 

5. Lady Gaga - Judas

Lady Gaga blev en af verdens største popstjerner med slet skjult inspiration fra sin 80’er-kollega Madonna. Sex og religiøse temaer blev vildt og voldsomt blandet sammen i en kompot, der nåede sit højdepunkt, da hun proklamerede sin kærlighed til Judas. Mest kendt som Bibelens største skurk, der forrådte Jesus. Det skal også nævnes, at Lady Gaga forinden allerede havde formået at få popstjernen Katy Perry til at kalde hende respektløs over for kristendommen på Twitter. Siden hen fortsatte Gaga med at provokere muslimer ved at klæde sig i en gennemsigtig og farverig burka.

4. Ariana Grande - God Is a Woman

At 2018 blev en hyldest til den kvindelige seksualitet, var muligvis så passende, som det kunne være. Så hvordan kunne der være sådan et ramaskrig omkring denne sensuelle og populære popsang med trap beats? Så snart som Ariana nævnte, at Gud er en kvinde, væltede kritikken frem. Ud over sangen, der vækkede teologiske debatter om det køn, der tilskrives en gud, fik det sandsynligvis også mange kvinder til at turde udforske deres seksualitet. Med andre ord: to fluer med ét smæk!3. Marilyn Manson - The Reflecting God

Lige nu er chokrockeren Marilyn Manson i stormvejr af andre grunde end religiøse provokationer, da flere kvinder, med Evan Rachel Wood i spidsen, har udtalt, at de er blevet udsat for både mentalt og fysisk misbrug af sangeren. Men i 90'erne, da bandet begyndte at vokse stærkt i popularitet, pegede æstetikken, ifølge de kristne, mod Antikrist selv. Manson og bandet solgte sig selv som en kur mod den forløjede religion, kristendommen, hvilket kulminerede i det uhellige korstog på albummet Antichrist Superstar. Live stod den uhyggeligt sminkede sanger og skar i sig selv, mens sneen hvirvlede ned, og i ”The Reflecting God” artikulerede han sin egen storhed, og hvad han ville gøre med sin magt. "I went to God just to see / and I was looking at me / saw heaven and hell were lies / when I'm God, everyone dies".

2. John Lennon - God

Allerede på The Beatles’ tid havde John Lennon skabt forargelse, da han meddelte, at hans band var mere populært end Jesus. Deres plader begyndte snart at blive brændt på bålet, og Lennons udtalelse om, at kristendommens popularitet snart ville blive overhalet af rockmusikken, var et forsøg på at komme begivenhederne i forkøbet. På sit første soloalbum, siden Beatles gik hver til sit, fortsatte Lennon i det samme spor og sang "I don't believe in Hitler, I don't believe in Jesus ... I just believe in me".1. Madonna - Like A Prayer

Det var svært at forudse, at Madonnas næste skridt mod pophimlen i 80'erne ville være at synge foran et brændende kors med et gospelkor i ryggen. Men det var denne kreative insisteren på at blive genfødt som kunstner på hver af sine plader, der holdt hende aktuel i årtier. Vatikanet fordømte Madonnas stigma og seksuelle tilgang til helgener i den ledsagende musikvideo. Men det stoppede hende ikke. Det hjalp sandsynligvis kun sangen med at blive en af ​​de største, om ikke den største, når det kommer til at provokere kristendommen, mens det swinger.

LÆS OGSÅ: LISTE: Fire rockmyter der har vist sig at være sande

Hvilken sang anser du selv som den mest stødende over for religioner?

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA