x

Blue Foundation indspiller med Mark Kozelek

Blue Foundation indspiller med Mark Kozelek

Blue Foundation er ikke blege for at gå nye veje, og for nylig har gruppen været i studiet med den amerikanske sanger og sangskriver Mark Kozelek. Kozelek er nok mest kendt for sin rolle som frontfigur i den hedengangne gruppe Red House Painters og som sin ditto i Sun Kil Moon, ligesom han har udgivet musik under sit eget navn. Kozelek har blandt andet markeret sig med lange, dybt melankolske sange.
Blue Foundations guitarist med mere Tobias Wilner fortæller:

– Mark Kozelek har altid været en af mine største inspirationskilder. Jeg har lyttet til hans musik, siden jeg var en 16-17 år, altså i 15 år, så det er lidt unaturligt for mig. Jeg er meget beæret og glad for, at han vil synge med på en af vores sange. Også fordi han er ret selektiv med, hvem han vil arbejde sammen med.

Hvordan kom jeres samarbejde i stand?
– Jeg sendte ham den sang, vi gerne ville have ham med på, og så fik vi et positivt svar. Selvom hans manager lige skulle brænde ham en cd med den mp3, vi havde sendt, for han kunne ikke finde ud af at afspille mp3-filer, griner Tobias Wilner og fortsætter:

– Vi indspillede sangen, ”Watch You Sleeping part 2”, i San Francisco i foråret. Det er en duet mellem Kozelek og vores sangerinde Kirstine Stubbe Teglbjærg, og det er et ret afdæmpet nummer.

Umiddelbart skulle man mene, at Kozeleks og jeres musikalske universer er temmelig langt fra hinanden. Hvorfor valgte I at samarbejde med ham?

– Ja, men det er jo et stille nummer, og vi syntes, det passede godt til Mark Kozelek. Og han er jo en fantastisk sanger.
Sangen kommer med på en ep, Blue Foundation regner med at udgive til januar eller februar. Ep’en kommer til at indeholde omkring fem sammenhængende sange, herunder et nummer på omkring 15 minutter, og et samarbejde med den danske elektronika/shoegaze-musiker Manual. Alle numre er håndspillede, uden programmeringer.

Desuden håber Tobias Wilner på at få et par andre amerikanske gæstemusikere med, men hvilke vil han ikke sige, da aftalerne endnu ikke er faldet på plads.

– Vi lytter meget til Xasthur, Mount Eerie, Nachtmystium, Public Enemy, Can, Richard Devine og John Denver, og ep’en vil hele sikkert indeholde inspiration fra disse kunstnere, fortæller Tobias Wilner.

Elsker ep-formatet
I udgav også en ep, "Dead People's Choice", mellem jeres to sidste album. Er det noget, I vil fortsætte med fremover?

– Måske, jeg kan i hvert fald rigtig godt lide at arbejde med ep-formatet. Det er lidt mere overskueligt end et album. Og med hensyn til vores næste album er vi slet ikke begyndt at tænke på det endnu. Det vil sige, vi har sådan set sangene til det, men nu skal vi først blive færdige med den her ep. Og til foråret skal vi turnere i USA.

Det virker, som om jeres musik bevæger sig længere og længere væk fra den hiphop, I dyrkede på jeres første plader, og mere i retning af et singer-songwriter/rockunivers. Er det korrekt opfattet?

– Måske, men de atmosfæriske lydflader har altid været der i vores musik. De er bare blevet mikset frem i lydbilledet, og så er tempoet sat op, så beats’ene er blevet mindre hiphop-agtige. Vi har bestemt ikke vendt hiphoppen ryggen, men vi synes, det er vigtigt, at musikken udvikler sig. Og vores japanske dj Tatsuki Oshima er meget aktiv i Japan for tiden, mens vores spoken word-performer og rapper Scott (alias MC Jabber) er flyttet til Berlin. Så vores musik er nok også et udtryk for, at jeg er den, der har sværest ved at slippe vores musik, slutter Tobias Wilner, der i øvrigt også er optaget at arbejde med sange til et kommende album med sangerinden Sara Savery (People Press Play), ligesom han arbejder på et elektronisk soloalbum under kunstnernavnet Bichi.

Blue Foundation på MySpace


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA