x

Tak Rock-Prisen-vinder Rust Sleeps Around: "Fascinerende, at vi kan lave koncerter i rammer, som passer til den enkelte kunstner"

Tak Rock-Prisen-vinder Rust Sleeps Around: "Fascinerende, at vi kan lave koncerter i rammer, som passer til den enkelte kunstner"

RUST SLEEPS AROUND har netop annonceret nye koncerter i maj.

Tak-Rock-Prisen gik ved GAFFA-Prisen den 4. marts til projektet RUST SLEEPS AROUND. Tak Rock-Prisen uddeles til en kunstner, et projekt eller en person, der har gjort sig særlig bemærket, eller som har ydet en ekstraordinær indsats for dansk musik. Tak Rock Prisen uddeles i samarbejde med Royal Beer. GAFFA fangede musikchef og daglig leder af Nørrebro-spillestedet RUST Mikkel Glenstrup til en snak.

Hvad vil du sige til juryen, der har uddelt prisen til RUST SLEEPS AROUND?

Vi er meget stolte over den anerkendelse, de har givet os med denne pris. Vi er meget glade, fordi det betyder noget at blive anerkendt af nogle folk, som har kigget på hele branchen og set, hvad der er sket, og så synes, at vi har lavet noget, som er så ekstraordinært, at de vil honorere det med en pris.

Kan du forklare, hvad RUST SLEEPS AROUND går ud på?

Vi var i gang med en ombygning af RUST, og det startede vi sådan set med, da landet lukkede ned. Vi tænkte, at vi lige ville få et par uger, hvor vi kunne bygge om i ro og fred, og så åbne op med et finpudset spillested. Da det ikke rigtig lysnede, heller ikke over efteråret, blev vi trætte af ikke at kunne lave noget kultur. Vi ville gerne ud og støtte op omkring den branche, som vi er en del af, ved at kunne give nogle honorarer til nogle bands. Specielt nogle af dem, som var blevet overset rigtig meget, altså vækstlagsbands. Så kontaktede vi nogle af vores gode naboer på Nørrebro (blandt andet LiteraturHaus, ALICE, Funke, Empire Bio og Kogebogeriet, red.) og hørte, om vi måtte låne deres lokaler.

Hvordan synes I, det er gået med projektet – er I overrasket over, hvad det har udviklet sig til?

Ja, meget. Da vi kastede os ud i det, tænkte vi: puha, kan vi få folk med på denne her idé? Men ordet omkring koncerterne spredte sig, allerede før den første var blevet afholdt. Folk i branchen begyndte at høre om det og henvende sig. Da det blev annonceret og begyndte at rulle, så blev der bare endnu større interesse. Både fra bands og publikum. Vi er meget overvældede over, hvor meget positiv feedback vi har fået, også fra gæster, som har været glade for, at der blev lavet nogle koncerter, fordi ellers havde det været helt dødt på Nørrebro under nedlukningen.   

Hvad har været højdepunktet for jer i 2020?

Lidt cheesy, men hver enkelt koncert har været sit eget lille højdepunkt. At lave koncerter i en biograf er en ret vild ting, for man kan jo bruge det der store lærred til at lave nogle imponerende visuals. Vi afholdt koncerter i en nedlagt kirke, hvor det rum jo bare gav nogle helt unikke oplevelser. Generelt var det bare i sig selv et højdepunkt at kunne få lov til at gøre de her ting, og at det kunne lade sig gøre.

Hvad har været bundskraberen for jer i 2020, ud over coronaen generelt?

Det var da ærgerligt, at vi blev nødt til at aflyse grundet den nye nedlukning. Vi nåede at afholde lidt over halvdelen af koncerterne, og så måtte vi aflyse hen i december. Men heldigvis fik alle musikerne og alle agenterne deres honorarer, for det havde vi sikret os med de puljer, vi havde brugt til at finansiere det, så vi kunne betale de musikere, som var en vigtig del af projektet. Men det var ærgerligt, for der var nogle rigtig spændende koncerter, som vi aldrig fik afholdt.

Hvad skal I i 2021?

Vi er jo allerede i gang. Nu har vi annonceret ting i maj og håber på, vi allerede kan lave ting der. Vi vil gerne undersøge, hvordan vi kan bruge RUST SLEEPS AROUND på forskellige måder til at gøre nogle ting for at hjælpe musikere. Men også fordi vi synes, det er skidesjovt at lave. Det skal jo ikke lyde, som om det er et rent velgørenhedsprojekt. Det er jo fordi, vi synes, det er skide-fedt, og vi kan lave nogle fede oplevelser, som vi synes er unikke. Vi synes, det er meget fascinerende, at vi kan lave koncerter i nogle rammer, som passer til den enkelte kunstner. Så vi kan tilpasse, både i forhold til kapacitet og i forhold til rum og oplevelse af musikken. Det handler jo om at få kunsten ud på nogle fede måder.

Se GAFFA-Prisen på TV2 Play

LÆS OGSÅ: GAFFA-Prisen - og vinderne er...


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA