x

GAFFA-Pris-vinderne Jung: ”Det var den ultimative forløsning”

GAFFA-Pris-vinderne Jung: ”Det var den ultimative forløsning”

Aftenens helt store vindere har haft et heftigt 2020 trods nedlukning. Og 2021 bliver også vildt for dem.

Aftenens helt store vindere var Jung, der vandt fem GAFFA-Priser. Fem ud af de seks kategorier, de var nomineret i, kunne Jonas, Sigurd og Michael tage med hjem. Nærmere tegnet Årets Danske Band, Årets Danske Album (Blitz), Årets Danske Popudgivelse (Blitz), Årets Nye Danske Navn præsenteret i samarbejde med Samsung og Årets Danske Hit ("Blitz, Baby") præsenteret i samarbejde med Hungry.dk

Vi har fanget det meget glade band til et vinderinterview.

Hvad vil I sige til dem, der har stemt på jer?

Sigurd: – Fandme tusind tak skal I ha’, for at I har stemt på os! Det er vi virkelig, virkelig, virkelig taknemmelige for. Det er det, der betyder allermest i det her.

Jonas: – Taknemmelighed er nok det vigtigste ord. Det føles faktisk meget surrealistisk, at der er så mange af jer derude, der har taget jer tid til at gå ind på GAFFAs site for at stemme på os. Det er vi godt nok glade for. Tak!

Hvad har været højdepunktet for jer i 2020?

Jonas: – Forløsningen af at udkomme med albummet. Det var helt klart det vildeste! Men selvom vores tour jo blev, som den gjorde, så var hele det der med at gå og sætte en tour op, have premiereaften i Skanderborg og så alligevel nå at spille 14 koncerter, virkelig konge. Men altså, det er sgu svært at slå følelsen af at udgive sit debutalbum, selvom der har været mange virkelig gode opture!

Sigurd: – Jeg synes, der har været mange peaks i 2020, så det kan gode være lidt svært at vælge ud. Det har været fantastisk at komme ud og møde publikum og spille alle sangene live. At se, hvor meget folk har hørt musikken og mærke begejstringen, synes jeg, har været helt fantastisk!

Michael: – Alle de der førstegangsoplevelser, vi har fået i 2020, har gjort et enormt indtryk på os. Vi har gennemgået et væld af følelser. På trods af corona har der været masser af søde, dejlige fans, der har lyttet til vores musik og taget godt imod os. Det er vi sindssygt glade for!     

Hvad har været bundskraberen for jer i 2020, ud over coronaen generelt?

Jonas: – Det er godt nok corona-relateret, men det var jo ultimativt surt, at vi ikke nåede forbi Aarhus, København og Aalborg på vores tour. De er så heldigvis med på den næste tour, men at vi ikke kunne få lov at møde det publikum – til koncerter, der var annonceret allerede i 2019 – det var godt nok en røvskraber.

Hvad har I brugt corona-tiden til, og har I kunnet bruge den til noget rent kreativt?

Michael: – Den strækker sig jo efterhånden over en lang periode, denne her corona, men i starten, der var vi jo klar til at spille, og vi havde øvet godt og grundigt op til at skulle ud på vores forårstour. Det skete så ikke, men vi har været så heldige, at der har været en masse tv-produktioner og radioprogrammer, som har været søde at invitere os ind. Der har været en masse nye, dejlige tiltag hen over sommeren, som vi har brugt vores tid på. Her i starten af det nye år er vi så småt gået i gang med at lave ny musik. Der skal jo noget til at fylde sådan en arenatour ud, som vi giver os i kast med her i efteråret.

Jonas: – Det har jo helt klart givet noget hår på brystet. Vi var jo aldrig kommet til at spille så meget på nationalt tv så hurtigt, hvis ikke det havde været for corona.

Sigurd: – Noget af det, vi også har fået ud af coronatiden, har været at lande i den succes, vi har haft fra første single. Der var så meget fart på, indtil coronaen ramte, at vi på en eller anden måde har fået tid til at lande lidt i det. Det lyder lidt forkert at sige, det har været positivt med corona, men hvis vi skal vende det til noget positivt, så har det været, at vi har fået ro til at navigere i hele denne her musikbranche og få tiden til at finde ud af, hvad vi skal med det hele, og hvad næste mål er. 

Hvad skal I i 2021?

Jonas: – Først og fremmest skal vi jo på arenatour i det sene efterår, hvor vi får lov at møde det publikum, vi ikke spillede for sidst. Og så er der jo en plade nummer to…

Sigurd: – Ja, vi skal i hvert fald lave noget mere musik.

Michael: – Og så skal vi fandme også ud og spille nogle festivaler …Ikke, Joy?

Ja, I skal jo netop på arenaturné til blandt andet Royal Arena, det er jo et ret stort brød at slå op efter blot ét album. Frygter I at toppe for tidligt? Hvad er næste skridt?

Sigurd: – Jeg tror ikke på, at man kan toppe for tidligt. Jeg tror på, at man kan gøre noget andet. Jeg er ikke så bange for, at vi ikke kan spille mindre steder og komme i øjenhøjde med publikum efterfølgende. Det handler jo også om, hvordan man møder sit publikum – om man tør spille i øjenhøjde igen, eller om man er blevet for stor til sig selv. Og det tror jeg ikke, vi bliver.

Michael: – Det er jo ikke fordi, vi nødvendigvis er nødt til at gøre noget endnu større og vildere, når vi har spillet arena-touren. Vi har jo stadig til gode at spille på mange af spillestederne derude, og det vil vi rigtig gerne.

Sigurd: – De forskellige spillesteder kan jo noget forskelligt. Der er en anden intimitet på nogle af de mindre steder, så det hele kan sgu noget, og jeg synes ikke, det behøver gå én vej, hvor det kun skal blive større.

Michael: – Vi håber jo, vi kan samle vores publikum én gang for alle, her efter coronaen og give dem en stor og forhåbentlig dejlig koncert, når det er muligt igen.  

I sluttede prisuddelingen af med at spille. Hvordan var det at spille for en tom sal?

Jonas: – Det har vi jo prøvet et par gange, men jeg synes faktisk, GAFFA havde løst det rigtig godt. Jeg følte en ret stor intimitet med dem, der så med derude. Vi var jo selvfølgelig også på det ultimative high – det var så fedt at få en pris for årets hit og så få lov at spille det 28 sekunder senere. Det var den ultimative forløsning på den aften!

Hvad kommer fremtiden til at bringe?

Sigurd: – Mere musik!

Michael: – Flere koncerter. Forhåbentig…

Jonas: – Publikumskontakt!

Sigurd: – Festivaler!

Michael: – Flere børn!

Jonas: – En større lejlighed!

Hvad kan vi forvente af koncerterne i efteråret?

Sigurd: – Fuld. Smadder. Vi skal eddermame lægge Danmark ned sammen med publikum. Hold kæft, hvor bliver det vildt!

Jonas: – Vi glæder os virkelig til at skrue op for showet. Vi har dedikeret så meget tid til virkelig at kunne komme i dybden med at lave et legendarisk show, der sparker…

Se GAFFA-Prisen på TV2 Play

LÆS OGSÅ: GAFFA-Prisen – og vinderne er…


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA