x

Emily And The Orgasm Addicts-turnedagbog kapitel 1

Emily And The Orgasm Addicts-turnedagbog kapitel 1

Det er tirsdag og første dag i vores fem-dages minitur. Ifølge planen er der afgang fra Trøjborg, Århus kl.07:00.

Kl. 07:50 er vi alle nogenlunde vågne og klar til at køre.
Vi har været snedige og har pakket vores minibus aftenen i forvejen. Denne er lejet hos Århus' absolut billigste selskab (billigere end Lej Et Lig). Her får man hvad man betaler for, og det til turen lejede stykke køretøj er heller ikke just en fire-hjulet Stratovarius med dieselmotor. Men vi er et billigt band, og så må man ty til billige løsninger.

Kl. 08:10 sidder vi klar i den blå Peugeot. Dagens destination hedder
Berlin. Bassist Fillip låser bagdøren, hvorefter bilnøglen ligner en
lettere rusten proptrækker. Vi overvejer kort at holde ved en Ausfahrt, men en knækket bilnøgle ville være en hæslig nemesis.

Okay, vi vælger at visitere vores biludlejers domicil i Stautrup og
forespørge en eventuel reserveschlüssel. En sådan findes desværre ikke, og vi bliver foreslået at få en foretaget en backup af det krøllede stykke nøgle hos en låsesmed i det nærliggende
Viby Center.

Kl.09:00. Vi skal lige sidde og vente en halv time, inden smeden åbner sin butik og fortæller, at han desværre ikke kan klare opgaven, men foreslår os at gøre et forsøg hos en filial i Brabrand.

Kl.10:00. Et par nøgler rigere er vi nu omsider, kun tre timer forsinket, på vej mod det tyske naboland. I aften skal vi spille på et spillested ved navn SO36 i bydelen Kreuzberg i Berlin. Det er et gammelt og lidt legendarisk sted. Her har blandt andre spillet navne som Iggy Pop & the Stooges og The Cramps, og mange flere. Vi skal spille sammen med de svenske electropunk-tåber Quit Your Dayjob.

Percussionistpige og backingvocalist Thea er af forskellige grunde
midlertidigt forhindret i at forlade landet. Vi har været nødsaget til at indsætte en substitut i form af vores chauffør Andreas. Andreas skal udfylde Theas rolle på tamburin og koklokke, ved de to første koncerter. Han skal dog ikke klædes i rød paillet-kjole. I stedet har vi valgt en fin sømandsdragt til suppleanten.

Der har ikke rigtig været tid til at øve med chaufføren, så Andreas
benytter køreturen til en række gennemlytninger af vores album, til stor stress for trommeslager Silas og sanger Emily.

Kl. hat & briller. Vi holder ved en rasteplads godt 80 km fra Berlin og Peugeoten vil ikke rigtig starte. Forskellige advarselslamper lyser op på instrumentbrættet, og motoren klikker utilfreds, når man drejer nøglen. Per telefon konfererer vi udlejer, som foreslår at jumpstarte dytten i andet gear.

Efter godt tyve minutters skubben frem og tilbage på pladsen lykkes
Operationen, og vi kan rulle mod den tyske hovedstad.

Kl.18:30. Vi er fremme ved SO36. Vi unloader vores lort og stiller op til en hurtig lydprøve. Da denne er veloverstået, kan vi hænge ud i backstagerummet og spise lasagne og drikke Beck's-øl.

Kl. 22:00. Showtime. Vi spiller hæderligt, den dumme dag taget i betragtning. Mængden af mennesker som er fremmødte for at høre punkrock denne tirsdag aften er næsten til at overse på det store spillested. Men nogen er der da dukket op, og vi får også en tilforladelig positiv respons på vores spektakulære show.
Thea-suppleanten Andreas-chauffør har ikke fået så meget ud af sin terpen under turen. Det meste er glemt. Han er i øvrigt skidefuld.

Ca. 00:00. Vi pakker gear i bussen. En større gruppe italienere er ivrige efter at hjælpe med at skubbe bussen i gang. Blandt andet ledes der efter et slæbetov, da én af dem foreslår at spænde Peugeoten for sin Vespa. Knap en halv kilometer længere nede af Oranienburgerstrasse opgiver vi at få skubbet gang i liget. Den definitivt døde bus efterlades semi-ulovligt parkeret. Vi tager på ”Rote Rosen”, hvor fadøllene koster to euro.

Emily And The Orgasm Addicts' hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA