x

Reeperbahn: Interview med Men Among Animals

Reeperbahn: Interview med Men Among Animals

Hvordan gik koncerten?

Rune: - Det gik fantastisk. Der var masser af mennesker, helt fyldt, og det er godt, også i forhold til at det var på Prinzenbar. Det gik godt.

Lasse: - Det er faktisk tredje gang, vi spiller på Prinzenbar, og denne koncert var den, der har været allerbedst rent lydmæssigt. Prinzenbar er et kvadratisk rum, firkantet, højt til loftet og stenmure, og derfor svært at få god lyd. Det er meget gotisk. Men det gik godt, og så havde vi en rigtig god optakt med Beta Satan og TV On The Radio tidligere på aftenen.

Hvad betyder det at spille på branchefestivaler som Spot (hvor I fik seks stjerner i GAFFA) eller på upcoming-festiver som her på Reeperbahn?

Rune: - Det har kastet en masse af sig. Vi skal blandt andet spille en aften i Utrecht til Spot On Denmark. Vi vil gerne udbrede os, og det giver en masse ekstra opmærksomhed.

Lasse: - Vi har spillet flere udenlandske turnéer, men mest omkring Tyskland og en enkelt gang i Schweiz. (Men Among Animals har pladekontrakt med det tyske selskab Tapete, som har signet dem gennem MySpace). Den 21. til den 25. oktober skal vi først varme op for Of Montreal i Vega, og derefter på en kort turné til Tyskland, Belgien, Spanien og Holland.

Rune: - Og vi er lige blevet hyret til by:larm i Oslo til februar. De spurgte, om vi kunne spille flere dage, men vi kunne kun den 21. februar - og dér skal vi i stedet spille to gange på samme dag.

Lasse: - Livekoncerter er det bedste udstillingsvindue for et band, så det er selvfølgelig vigtigt med koncerter. Det giver også hele tiden nye jobs at optræde til de her festivaler. Vi ærgede os lidt over, at vi ikke kom på Roskilde. Til næste år er vi nok ikke så aktuelle, så vi satser på 2009.

Rune: - Vi hørte, at bookeren fra Benicassim var til vores koncert i aften.

I fik pladekontrakt i 2006, og udgav jeres debutalbum i 2007, og nu står I til Reeperbahn. Hvad er planen med næste plade?

Lasse: - Vi er stadig i den kreative fase. Inden den første plade lavede vi tre demoer, hvor den sidste var et seriøst forsøg på at komme videre. Det var ligesom grundstenen, og også derfor vi fik en pladekontrakt gennem vores MySpace-numre. Det første album har vi indspillet og produceret selv.

Rune: - Det bliver nok nogenlunde samme procedure på det andet album. Vi har råspor allerede, som kan blive til alt mellem to og syv numre på albummet. Men vi kunne nok godt tænke os at få en producer på udefra.

Lasse: - Hvis det andet album bliver færdigt inden for et års tid, så har vi en masse opmærksomhed at bygge videre på lige nu. Vores første plade blev udgivet i Tyskland og det meste af Europa. I Danmark er faktisk det sværeste sted at få fat på den, fordi vi har haft svært ved at få distribution herhjemme. Men det er klart, vi vil gerne udgive i vores hjemland. Det skal også snart være, hvis vi skal nå længere. Det er nu, det begynder at ske, og det er meget passende, at vi kommer med vores andet album.

Rune: - Det næste album kommer nok tidligst i efteråret 2009. Musikalsk er det en udvikling, hvor vi har fundet et stærkere udrtryk end på den første plade, og så gør det ingenting, at vi ikke bryder igennem med den.

Lasse: - Vi går efter en lidt anderledes lyd. Lige nu går vi for eksempel og eksperimenterer med at optage vokalen i en sauna.

Rune: - Det er også mere storladent. Det lyder måske lidt modsatrettet, men vi er ret åbne på det kommende album, men samtidig forsøger vi at give pladen et bedre fokus og retning.

Men Among Animals spiller i øvrigt i Århus den 9. oktober og i København den 11. oktober.

menamonganimals.com


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA