x

BEDST LIGE NU: 12 nye og håndplukkede tracks

BEDST LIGE NU: 12 nye og håndplukkede tracks

Få inspiration til en opgradering af din personlige playliste med vores 12 udvalgte sange, som du virkelig bør tjekke ud. Hør sangene nedenfor, følg playlisten på Spotify og vær first mover med GAFFA i baghånden. 

girl in red – You Stupid Bitch

Norges indie-stjerneskud girl in red har tidligere givet forsmag på sit debutalbum med singlen ”Serotonin”, og nu følger den nyeste udgivelse ”You Stupid Bitch” trop. Sangen handler om at få sin significant other til at forstå, at I er som skabt for hinanden – også selvom hun måske ikke har opdaget det endnu.

Blæst – Kig op fra gulvet

Der er forårsfornemmelser overalt i Blæsts nye, funk-inspirerede udgivelse med stærk vokal og smooth basgang. ”Kig op fra gulvet” handler (også) om at kræve pondus fra sine omgivelser. Den bliver med garanti sat på ude på værtshusene, som vi endelig kan besøge igen. Skål!

føl som – Baby Blå

Duoen føl som har flair for at skabe stærke sangtekster og hiphop med poppede tendenser, som fint demonstreres med singlen ”Baby blå”. Det er gode fraser såsom: ”Jeg spilder mælk/bar’ så du har noget at tud’ for” og ”Jeg’ lige så dum som pap/for du skærer ind i mig, til jeg ikk’ længere kan lappes”. 

Erika de Casier – Polite

Dybe suk, et pirrende lydbillede og bittersøde sangtekster om et potentielt crush. Singlen ”Polite” lover godt for Erika de Casiers andet album Sensational, der udgives i maj. Casier har tidligere imponeret med empowering singler som ”Do My Thing” og ”Little Bit”, og mon ikke den her også får et spin eller to til forfesten?

Fenja – Smeltevand

Den danske musiker Fenja har isoleret sig på Sydvestsjælland og lavet et gudeskønt debutalbum Flugtdyr, der er mikset af Anders Boll (Ganger, Lowly). Albummet er en hyldest til de langsomme dage og alle de indadvendte tendenser, vi alle har gemt i os et sted. Hurra for ro og stilhed og Fenjas smukke indkapsling af det.  

BabyJake – Do I Fit In Your Shoes?

Florida-musikeren BabyJake har tidligere udtalt: ”The best ideas often start out as jokes”, og det mantra gennemstrømmer alle hans produktioner. De er alle skæve, genrelegende tracks med et glimt i øjet. Det stærke gospelkor, de atmosfæriske samples og hurtige rap-bars på den her udgivelse er ingen undtagelse.

Cautious Clay – Karma & Friends

Brooklyn-musikeren Cautious Clay har skabt en længselsfuld og ærlig udgivelse, som er båret af strygerensembler og smukke fraseringer. Dette er en single fra Cautious Clays debutalbum Deadpan Love, der udkommer 25. juni  – og ærligt talt, har man så brug for mere end gode venner og god karma? Namaste. 

José González – Visions

Svenskfødte José Gonzalez udgiver et album for første gang i seks år. Titlen er Local Valley, og det udkommer i september og vil bestå af både spanske, svenske og engelske sangtekster. ”Visions” er en kærkommen forsmag og samtidig en kommentar til de drastiske ændringer, der sker i takt med klimaforandringerne.

Olivia Dean – Be My Own Boyfriend

Sangeren og sangskriveren Olivia Dean fra Østlondon har en vokal, der går lige ind i hjertekulen og sætter sig godt fast. Nu er hun ude med en neddæmpet og ærlig single, der hylder self-love, hvor vokalen suppleres af inderligt kor og blæser-ensembler. Smukt nummer og stærkt budskab.

Paul McCartney og Phoebe Bridgers – Seize the Day

Paul McCartney har (igen-igen) gentænkt sin musikalske spændvidde på albummet McCartney III Imagined. Det 12 numre lange album har aktuelle features på hver en skæring, og Phoebe Bridgers er med på ”Seize the Day”. Hvem havde troet, at Bridgers og et kor à la Beatles-nummeret ”Because” ville klæde hinanden så fortræffeligt? 

Amason – The Kluski Report

Hvad er en kluski? Google siger en polsk dumpling. Pyt, godt lyder det i hvert fald: Energiske trommer, keys og en kælen vokalføring. Det leverer den svenske indie-gruppe Amason på deres udgivelse, der emmer af energi og filmreferencer, hvor Casablanca-citatet ”We’ll always have Paris” lyder som gennemgående mantra til slut. 

Tirzah – Send Me

For første gang siden 2018-albummet Devotion giver engelske Tirzah lyd fra sig med singlen ”Send Me”. Dovne trommer og laissez-faire-vokal er hovedelementerne, og som sædvanlig tryllebinder hun med sin ligefremme tilstedeværelse og charme. Og så er der endda en overraskelse til sidst. Tag selv et lyt og find den.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA