x

ZULU AWARDS: Lord Siva gjorde ukendt Humørekspressen-sang til årets landeplage

ZULU AWARDS: Lord Siva gjorde ukendt Humørekspressen-sang til årets landeplage

Med et enkelt nummer har Lord Siva formået at dominere 2020, nemlig “Solhverv”. Sangeren, der steg ud af den aalborgensiske hiphop i tierne, har stille og roligt etableret sig som en kunstner med tyngde på den danske musikscene. 

Lord Siva har om nogen taget på sine skuldre at levere tungsind i en poptid, men ikke destro mindre er det ud over Årets Kunstner netop for den inciterende “Solhverv”, at Lord Siva er nomineret til en Zulu Award for Årets Hit. 

Lord Siva! Tillykke med nomineringerne. “Solhverv” er et af de mest streamede numre i 2020, så den vinder du ved?

- Det kan man ikke vide, det er et hårdt felt, og jeg er oppe imod mange gode sange.

Solhverv er jo den tid på året, hvor vi ser solen mest og mindst, men det var også et hit i november og marts. Hvad er det, det nummer kan? 

- Det appellerer til alle mulige, både rytmen og melodien, men selvfølgelig også dem der ikke bare vil høre en almindelig julesang. Jeg tror bare, det er det anderledes i nummeret, der har fået folk til at få øjnene op for det.  

Du er jo kendt som lidt af en melankoliker, hvordan er det pludselig at blive kendt for en optimistisk sang?

- Jeg synes også, der er melankoli i “Solhverv”, det er også min type sang. Det er jo ikke mig, der har skrevet omkvædet i sangen, men jeg opdagede sangen og vidste, at den kunne noget fantastisk. 

Ja, den er jo faktisk baseret på et Humørekspressen-nummer, altså retro-dansktop-gruppen. Det er sindssygt, du har opdaget det. Hører du bare al musik?

- Det var gennem Klumben (medlem af Humørekspressen, red.), jeg hørte det. Men jo, jeg hører meget forskelligt musik og lader mig påvirke af alle mulige genrer. 

Hvem glæder du dig til at høre i aften? 

- Minds!

LÆS OGSÅ: REPORTAGE: Zulu Awards 2021 bød på den livemusik, vi alle sukker efter


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA