x

Er du træt af ”Re-Sepp-ten"? Her er det alternative soundtrack til din EM-fest

Er du træt af ”Re-Sepp-ten"? Her er det alternative soundtrack til din EM-fest

Jo, bevares. ”Re-Sepp-ten”, ”En for alle” og ”Danmarks drenge” har haft gennemslagskraft af ekkosang på de danske stadioner. Men hvis du ikke er til denne form for eksplicit, national stolthedsmarch, så bringer GAFFA dig her liste over en række alternative tracks, der kan sætte lyden af selvsikker vinderfølelse til din EM-fest. Så hæld en fadøl op, tag en ven i hånden og vift med det hvid-røde flag til Kanye West, mens vi styrer i retningen af Bowies "Heroes" og forsøger at bevæge os uden om klichéerne. Næsten da. 

Hør sangene på en playliste nedenfor.

1. Tears For Fears - Everybody Wants to Rule the World

En af de helt tunge klassikere fra 80'erne fra den engelske pop-rock-duo. En sang, der på fineste vis italesætter drømmen om, at vi allesammen, et eller andet sted, gerne vil være dem, der går forrest. Også på den grønne græsplæne. 

2. Kanye West – Power

"I'm living' in that 21st century. Doing something mean to it. Do it better than anybody you ever seen do it. Screams from the haters, got a nice ring to it. I guess every superhero need his theme music." Kanye sagde det selv. Et stykke lydbillede til din vinderfølelse, lige her.

3. Dua Lipa – Physical

Ganske vist bærer sangen på en grundtone af erotisk energi. Men trackets højspændte, 80'er-inspirerede synth, og Dua Lipas opfordrende linjer "Let's get physical" tilføjer lige præcis den motivation og kampgejst, du har brug for til din EM-fest. 

4. Drake – Started from The Bottom 

Der er intet galt i at føle sig som en vinder – allerede før man ved, om man har vundet. Det minder Drake dig om på denne banger, der er noget af det tidligere hit-materiale fra den canadiske rapper og sanger. Tracket, der udsprang fra fra starten af 10'erne, hvor sekvenser af fodboldspillende drenge indleder musikvideoen, er den absolutte selvtillidsbooster, der stadig holder.   

5. Taylor Swift – The Man 

Swift har til alle tider mestret pop-formlen til perfektion. Det gør hun også her, på "The Man", der foruden at bære på et feministisk budskab også er en perfekt påmindelse om at tage affære, hæve hovedet, rette rykken og løbe stærkt. Også som mand.  

6. Daft Punk – Harder, Better, Faster, Stronger 

De ukronede house-legender fra Frankrig, der i årtier har fodret og fortrylle det meste af verden med solid, velproduceret lyd, indtil de gik hver til sit tidligere i år, kastede i 2001 dette hit ud. En succes, der ligeledes blev understreget af Kanye Wests sample af sangens mantraord: "Harder, better, faster stronger", i tracket "Stronger" fra 2007. En stensikkert indspark til din kampfølelse. 

7. La Roux – Bulletproof 

Den engelske synth-pop-duo, der i 2009 udgav dette track (og siden blev et soloprojekt for sanger Elly Jackson), beviste, at de, som sangens titel lyder, var helt "skudsikre". Sangen, der blev mødt med overvældende kommerciel succes og blev startskuddet for på La Roux' internationale karriere, kan stadig få enhver til at føle sig uovervindelig, i de få minutter, sangen spiller fra højttaleren. 

8. Eminem – Till I Collapse 

Bliv ved. Kør på. Løb stærkt. Tracket fra Eminems The Eminem Show fra 2002 sætter skub i motivationen og skærer med den tunge hiphop-produktion direkte ind til benet, som kun Eminem kan gøre det. Et nummer, der bærer på en vilje, der kun kan gøre det nemt for dig at tro på det. 

 9. St. Vincent – Pay Your Way In Pain 

Den amerikanske sanger, musiker og sangkriver, St. Vincent, der tidligere på året udkom med dette track, som en del af albummet Daddy's Home, har levet en gennemtrængende sang, der med sit 80'er-inspirerede new wave synth a la Prince, blandet med lidt 70'er-glam rock, slår hårdt. Titlen på sangen kører også videre i kampgejstens ånd, men sangen er også dybt ironisk og tragisk i sine vers, hvis man lytter lidt til teksten og ser gennem den ellers optimistiske produktion. Et friskt indspark til festen.  

10. Jungle – Busy Earnin’/Keep Moving 

Det elektroniske synth-projekt, Jungle, spytter track på track ud, der kun kan sætte skub i alt, der hedder selvtillids -og sejrsmentalitet. Blandt andet med tracks som "Busy Earnin" og "Keep moving". Et festfyrværkeri af velproduceret indie-elektronica. 

Hør sangene på denne playliste:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA